Историята на Montale – от създаването до върха

Montale-blog-post-image-fragrances

Историята на Montale е изключително впечатляваща. Само за 15 години, марката се превръща в един от любимите брандове на ценителите на луксозни парфюмни аромати.

Montale е сравнително нова френска марка, която ежеседмично се изкачва по пътя към ТОП производителите в парфюмерийната индустрия. Неин създател е световноизвестният виртуоз в сферата на парфюмите – Пиер Монтале, който поставя началото на собствения си бранд Montale през 2003 година.

Преди да стартира собствена дейност, парфюмеристът работи в Катар и Дубай, където създава парфюми специално за кралското семейство, благородници, известни личности, както и аромати за младоженци. Естествено, тези парфюми не носят логото на марката, а са кръстени на техните притежатели.

Първият парфюм

Първият аромат, който Пиер Монтале създава по собствена инициатива, не му допадна, но жена му се влюбва в уханието. Това дава увереност и мотивация на парфюмериста да продължи работата си и да предприеме инициативата за собствен бранд. Все още пребиваващ в Саудитска Арабия, Пиер Монтале неминуемо се съобразява с тамошните предпочитания за аромати. Хората, живеещи в екзотичните за нас страни, обожават ориенталски и дървесни аромати, затова повечето парфюми, които той създава за тях, съдържат ароматните нотки на агарово дърво, кедър, кехлибар, балсам, тамян, мускус и други подобни ухания.

Pier-montale

История на марката

Когато Пиер Монтале става „господар на ароматите“, той решава да разшири бизнеса си и да покаже уменията си и в Европа. През 2003 г. той мести седалището си в столицата на висшата мода – Париж. Там основава компанията си и я нарича Montale, на фамилното си име. През 2005 г. лансира първата си колекция парфюми, които категорично печелят сърцата на клиентите.

Парфюмните ухания в дебютната колекция са:
– унисекс ароматите – Sweet Oriental Dream, Royal Aoud, Orient Extreme, Intense Tiare, Attar, и Aoud Lime.
дамските аромати – Aoud Rose Petals и Powder Flowers.
– мъжкия аромат – Wood and Spices.
Всеки един от тези парфюми има уникален аромат, а марката дебютира неочаквано добре. Пиер Монтале участва в създаването на всеки един от луксозните аромати, носещ името на марката, и благодарение на уменията му, компанията всекидневно жъне огромен успех.

Един от ключовите фактори за успеха на Montale, е нещо изключително просто на думи, но трудно като задача. За създаването на всяко едно от уханията, парфюмеристът използва само и единствено висококачествени натурални съставки. Те са трудни за набавяне в големи количества, но превръщат всеки парфюм истинско, плътно и дълготрайно ароматно изживяване.

Montale и тежките удари на конкуренцията

Успешно развиващите се компании често будят чувство на завист у останалите хора в бранша. Случва се дадена компания да има недоброжелатели, които да саботират бизнеса или да фалшифицират продукта, който тя произвежда. За съжаление, тази участ застига компанията Montale и нейните клиенти. Преди около 7 години, анонимно лице създава фабрика в Дубай, където започва производството на парфюми с логото и бутилката на Montale, но с лошо качество. Ароматите са разочароващи и брандът губи част от клиентите си, но след време самоличността на измамното лице се разкрива и през 2013г. той фалира. За съжаление, фабриката „клонинг“ е произвела голямо количество фалшиви парфюми, които могат да се срещнат на пазара и днес. Затова ще ви дадем един полезен съвет, а именно как да различите оригиналния парфюм на Montale от репликата.

На опаковката на оригиналните парфюми е изписано 68, rue Pierre Charron или 26, place Vendome. В долната част на целофана на опаковката е изписан държавният код, който показва къде е бил произведен парфюмът. Така лесно може да се разбере дали ароматът е оригинален, защото всичко различно от горе изписаното означава, че сте попаднали на дубликат.

Успехът на компанията расте постоянно и от 2005 г. до момента са пуснати 126 различни парфюма на пазара. Марката с лекота поддържа световните маркетингови изисквания и представя по 9 нови аромата всяка година. Целта на Montale е да поддържа интереса и любовта на своите клиенти, като напълно задоволява нуждите им и продължава да лансира нови аромати, с които да ги изненада. Някои от най–известните парфюми на марката са Black Aoud, Aoud Leather, Dark Aoud, Black Musk,  Aoud Musk и Attar. Всеки един от тях има пленителен аромат и дълготрайно ухание, които не могат да бъдат забравени.

А вие имате ли любим аромат на Montale? Ще се радваме ако ни споделите Вашето мнение за ароматите на бранда в коментари под статията.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.