Защо е хубаво често да сменяме парфюма си?

Защо е хубаво често да сменяме парфюма си?

Парфюмът е елемент, който може да разкаже толкова много за вашата личност. В зависимост от използвания аромат, може да създадете различни впечатления и да промените начина, по който ви възприемат околните. В много отношения парфюмът може да се оприличи на модните находки, които добавяте в гардероба си.

Често обаче хората не сменят парфюма си, както всеки ден правят със своя тоалет. Някои предпочитат да имат свой личен аромат, докато други разширяват своята колекция от аромати постоянно, като го подменят ежедневно. А към кои спадате вие? Предпочитате да се придържате към един аромат, който да бъде като личен подпис, или обичате да експериментирате спрямо настроението или повода?

Кога да сменим парфюма?

Има няколко основни причини, поради които дами и господа използват един и същи аромат в продължение на години, като за тях не е особено лесно да открият аромата, който да ги кара да се чувстват добре в кожата си. Е, когато открият точно този парфюм, неговата промяна става изключително сложна. Може би го редуват с други за специални поводи, но винаги има един, който представя най-добре същността им.

Важно е да споменем, че изпробването на нов аромат не означава да забравите за своя любим бранд. Това означава, че ще разширите палитрата от аромати, които да ви съпътстват, както в ежедневието, така и при специален повод.

Обонянието е едно от сетивата ни, които директно изпращат сигнали към мозъка ни. Ето защо и ароматите влияят пряко на нашите емоции и действия. Житейски опит, спомени, отминалото време, всичко това води до промяната и развитието на вашата личност. Тази еволюция може да бъде свързана и с парфюмите, като поради тази причина може да се промени и вашият вкус. Може би в момента се чувствате много по-зрели и улегнали, отколкото преди десет години?

Всички са запознати с това, че обикновено дамите са по-податливи на емоции, ето защо нашият екип ви съветва да разгледате оригинални парфюми за жени, като може да добавите и нови аромати в своя арсенал. Гарантираме ви, че ако сутринта се събудите в не най-доброто настроение, свежият нов аромат ще внесе изцяло нови емоции в ежедневието ви.

Как да изберем новия си парфюм?

Кога да сменим парфюма?

Дори ако парфюмът, който използвате от години е станал като втора кожа, рано или късно няма да е никак зле да си кажете “чао” или поне “до скоро”. Причината е ясна: с времето ароматите се променят, също така е напълно възможно и любимият ви бранд да е променил състава или да тестват нова формула.

Всеки парфюм съдържа различни нотки. Тези нотки определят цялостния краен аромат. Те се състоят от три различни слоя и се наричат – връхни, средни и базови нотки, като работят в синергия, за да създадат специфичен краен аромат.

Някои дамски парфюми, например, могат да бъдат флорални и да съдържат различни аромати като роза, гардения, жасмин. Други пък могат да бъдат по-плодови, с нотки на цитруси или кокос. Екзотичните парфюми съдържат нотки като анасон или дори канела.

При мъжките маркови парфюми също има разнообразие от нотки, които ви очакват във Fragrances. Мускусните аромати имат по-тежък и мъжествен тон, докато има други, които може да бъдат с нюанс на бор или кожа. Винаги е добра идея първоначално да определите кои са базовите нотки, които ви допадат и да видите къде се съдържат преди да вземете решение за покупка. В нашия уебсайт може да откриете повече информация за парфюмите и да обогатите знанията си за тази ниша.

Знаете ли, че може а се ориентирате и по опаковката на парфюма? Хитринка, която може да използвате при избора на новия ви аромат. Обикновено дамските парфюми със светли опаковки са по-леки, нежни и сладки, а тези в тъмна опаковка – по-силни и тежки. Това важи и за мъжките парфюми – светло сините са леки и свежи, а тъмните са точно обратното – тежки и вечерни аромати.

Ако сте от дамите, които предпочитат по-тежки и запомнящи се аромати, заложете на вечната класика на Versace Crystal Noir. Предпочитате по-свежите аромати с флорален аромат, то заложете на едно от най-новите попълнения в колекцията на Giorgio Armani – My Way.

При мъжките парфюми един от най-нашумелите аромати е на гиганта Dior – Sauvage и определено никой представител на мъжкия пол не би сгрешил, ако разполага с него в запас. А за ежедневен избор може да се спрете на ароматите S.T. Dupont, като може да изберете 58 Avenue Montaigne.

В наши дни може да се радваме на голямо разнообразие от аромати, които може да откриете в онлайн магазина на Венера Козметикс. Разгледайте и попълнете колекцията си от аромати, като винаги може да се обърнете към нашия екип за консултация – независимо дали парфюмът е за вас или за подарък.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.