Съвременен блог за маркова парфюмерия

Историята на Montale – от създаването до върха

Montale-blog-post-image-fragrances

Историята на Montale е изключително впечатляваща. Само за 15 години, марката се превръща в един от любимите брандове на ценителите на луксозни парфюмни аромати.

Montale е сравнително нова френска марка, която ежеседмично се изкачва по пътя към ТОП производителите в парфюмерийната индустрия. Неин създател е световноизвестният виртуоз в сферата на парфюмите – Пиер Монтале, който поставя началото на собствения си бранд Montale през 2003 година.

Преди да стартира собствена дейност, парфюмеристът работи в Катар и Дубай, където създава парфюми специално за кралското семейство, благородници, известни личности, както и аромати за младоженци. Естествено, тези парфюми не носят логото на марката, а са кръстени на техните притежатели.

Първият парфюм

Първият аромат, който Пиер Монтале създава по собствена инициатива, не му допадна, но жена му се влюбва в уханието. Това дава увереност и мотивация на парфюмериста да продължи работата си и да предприеме инициативата за собствен бранд. Все още пребиваващ в Саудитска Арабия, Пиер Монтале неминуемо се съобразява с тамошните предпочитания за аромати. Хората, живеещи в екзотичните за нас страни, обожават ориенталски и дървесни аромати, затова повечето парфюми, които той създава за тях, съдържат ароматните нотки на агарово дърво, кедър, кехлибар, балсам, тамян, мускус и други подобни ухания.

История на марката

Когато Пиер Монтале става „господар на ароматите“, той решава да разшири бизнеса си и да покаже уменията си и в Европа. През 2003 г. той мести седалището си в столицата на висшата мода – Париж. Там основава компанията си и я нарича Montale, на фамилното си име. През 2005 г. лансира първата си колекция парфюми, които категорично печелят сърцата на клиентите.

Парфюмните ухания в дебютната колекция са:
– унисекс ароматите – Sweet Oriental Dream, Royal Aoud, Orient Extreme, Intense Tiare, Attar, и Aoud Lime.
дамските аромати – Aoud Rose Petals и Powder Flowers.
– мъжкия аромат – Wood and Spices.
Всеки един от тези парфюми има уникален аромат, а марката дебютира неочаквано добре. Пиер Монтале участва в създаването на всеки един от луксозните аромати, носещ името на марката, и благодарение на уменията му, компанията всекидневно жъне огромен успех.

Един от ключовите фактори за успеха на Montale, е нещо изключително просто на думи, но трудно като задача. За създаването на всяко едно от уханията, парфюмеристът използва само и единствено висококачествени натурални съставки. Те са трудни за набавяне в големи количества, но превръщат всеки парфюм истинско, плътно и дълготрайно ароматно изживяване.

Montale и тежките удари на конкуренцията

Успешно развиващите се компании често будят чувство на завист у останалите хора в бранша. Случва се дадена компания да има недоброжелатели, които да саботират бизнеса или да фалшифицират продукта, който тя произвежда. За съжаление, тази участ застига компанията Montale и нейните клиенти. Преди около 7 години, анонимно лице създава фабрика в Дубай, където започва производството на парфюми с логото и бутилката на Montale, но с лошо качество. Ароматите са разочароващи и брандът губи част от клиентите си, но след време самоличността на измамното лице се разкрива и през 2013г. той фалира. За съжаление, фабриката „клонинг“ е произвела голямо количество фалшиви парфюми, които могат да се срещнат на пазара и днес. Затова ще ви дадем един полезен съвет, а именно как да различите оригиналния парфюм на Montale от репликата.

На опаковката на оригиналните парфюми е изписано 68, rue Pierre Charron или 26, place Vendome. В долната част на целофана на опаковката е изписан държавният код, който показва къде е бил произведен парфюмът. Така лесно може да се разбере дали ароматът е оригинален, защото всичко различно от горе изписаното означава, че сте попаднали на дубликат.

Успехът на компанията расте постоянно и от 2005 г. до момента са пуснати 126 различни парфюма на пазара. Марката с лекота поддържа световните маркетингови изисквания и представя по 9 нови аромата всяка година. Целта на Montale е да поддържа интереса и любовта на своите клиенти, като напълно задоволява нуждите им и продължава да лансира нови аромати, с които да ги изненада. Някои от най–известните парфюми на марката са Black Aoud, Aoud Leather, Dark Aoud, Black Musk,  Aoud Musk и Attar. Всеки един от тях има пленителен аромат и дълготрайно ухание, които не могат да бъдат забравени.

А вие имате ли любим аромат на Montale? Ще се радваме ако ни споделите Вашето мнение за ароматите на бранда в коментари под статията.

Exit mobile version