Как да изберем парфюм за подарък на любим човек? – Част 2

избор на парфюм, подарък

Избирането на подарък за любим човек не е толкова лесна задача. Когато държим на някого, искаме да го зарадваме, да му подарим нещо, което да го накара да се усмихне и да носи с желание. В същото време живеем в свят на изобилие, в който повечето хора имат всичко, от което се нуждаят. Тук идва и въпросът – какъв подарък да изберем?

За щастие парфюмът е нещо, което никога не излиза от мода, нещо, което всички обичат и което е прекрасен подарък  за всеки повод. Ако вече сте решили да заложите на хубав аромат, за да зарадвате ваш близък, все пак има някои неща, за които да помислите преди да се спрете на даден парфюм. Ето някои от тях:

Определете бюджет

Има както изгодни, така и по-скъпи парфюми, но от всеки клас можете да откриете страхотни трайни аромати. Въпреки това, първото нещо, което трябва да направите е да решите каква е сумата, която бихте отделили за подарък.  Оттам насетне ще ви е по-лесно да се насочите към определен клас парфюми. А ако отидете във физически магазин за козметика, можете да споделите бюджета си на продавачите и те да ви насочат към достъпни за Вас аромати.

Помислете за вида аромат

Има парфюми за всеки тип хора. Някои предпочитат свежи и леки аромати, други сладникави и плодови, а трети по-тежки и мускусни. Затова е хубаво да помислите за човека, на когото ще подарите парфюма. Помислете за това от кой тип хора е и какъв парфюм би отивал на личността му. На каква възраст е човекът? Какви аромати сте забелязвали, че носи?

Ако например търсите подарък за стилен, уверен мъж – може би по-тежки, опушени и мистични нотки биха му пасвали по-добре. За млади лъчезарни момичета страхотно подхождат свежите и игриви аромати, цитрусовите и флорални нотки. За елегантните дами със собствен стил пък идеален подаръчен парфюм би бил с изразени чувствени акорди, подходящ както за ежедневието, така и за специален повод.

В повечето случаи създателите на парфюми също мислят за посланието, което носи даден парфюм. Така можете лесно да се ориентирате по опаковката, флакончето и цветовете на парфюма.

За какъв повод избирате да подарите парфюма?

Освен за характера на някого, хубаво е да помислите и за поводите, на които най-често парфюмът би бил подходящ. На хората, които често имат официални бизнес срещи и събития, биха им паснали друг вид аромати от тези, които обичат да се забавляват навън с приятели. В някои случаи може да имате предвид и сезона. Леките летни аромати силно се различават от силните наситени аромати за студените месеци.

Какъв размер парфюм да изберете

Парфюмите най-често се предлагат в размери от 30 мл, 50 мл и 100 мл. Ако знаете любимия парфюм на Ваш близък и сте сигурни, че предпочита да носи именно него, добра идея е да подарите парфюм в най-големия размер, в който се предлага. Кой не би се зарадвал да види голям и пълен флакон от любимия си аромат? Но ако не сте сигурни дали парфюмът ще се хареса, по-добре заложете на по-малък размер. Друг вариант, в който по-малките милилитри от съответен парфюм са подходящи е, ако Вашият близък или познат пътува често или идва от чужбина. Така шишенцата няма да му създават проблеми при контролните проверки на летищата.

Какви са модните тенденции в момента?

Парфюмите, както и всичко останало, имат своите тенденции. Нашумял, хубав аромат, който е нов на пазара и много хора разпознават, би Ви донесъл много комплименти. С модните тенденции се съобразяват и самите производители. Затова актуалният модерен парфюм винаги е идеален подарък.

Направете проучване

В днешни дни можем да открием всякаква нужна информация в интернет. Има сайтове, форуми и групи, в които се оценяват парфюми, дават се мнения, съвети и препоръки. Почти всеки аромат на дадена марка е добре описан и можете да прочетете каква е пирамидалната му структура, какви ухания се долавят и за какъв повод е подходящ. Освен в интернет пространството, можете да се доверите и на съвета на експертните консултанти, които ще улеснят решението Ви.

Ако въпреки всичко нямате никаква идея какво би харесал някой, какво би му подхождало или какво по принцип предпочита, винаги можете да заложите на класически аромати. Има парфюми, наложили себе си до такава степен, че никога не излизат от мода. Те продължават да бъдат търсени и желани, независимо от повода или сезона.

За щастие, такива аромати срещаме както при дамските, така и при мъжките и унисекс парфюми. Затова търсете, разпитвайте и проучвайте. Защото усещането да подариш нещо хубаво на любим човек е приятно и трайно, точно като хубав и висококачествен парфюм. Разгледайте богатата ни гама парфюми тук.

You may also like...

1 Response

  1. Купих си от тук парфюм Келевра, невероятно чудо останах поразен от качество и ниска цена купето и вие препоръчвам

    https://bit.ly/39601fk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.