Топ 10 на най-скъпите парфюми в света

Топ 10 най-скъпи парфюми в света

 

За никого не е тайна, че в наши дни луксозното е все по-модерно. И под луксозно става дума не само за най-новите модели коли или някое огромно имение, а за далеч по-малки, но едновременно с това също толкова скъпи неща. Маркови дрехи, часовници и телефони са все по-търсени и съответно на все по-висока цена. 

В света на парфюмерията тази тенденция също не остава по-назад. Изтънчените и запомнящи се аромати стават все по-търсени и по-скъпи. И въпреки, че имат доста добри достъпни ароматни аналози, знаете ли кои всъщност са 10-те най-скъпи парфюми в света? Сигурни сме, че ще ви изненадаме с цените им! Ако сте любопитни да разберете как ухае луксът, останете с нас докрай!

Както във всяка една класация, ще започнем отзад напред, докато стигнем до безспорния луксозен първенец!

 

№10 Caron Poivre 

Дамският аромат Caron Poivre е създаден във Франция преди точно 70 години, през 1954 г., в една от най-старите парфюмерийни къщи. Това е парфюм докосващ всеки, които се докосне до него, не само с аромат, но и с визия. Малкото изискано флаконче е красиво допълнение към наситения пикантен аромат на парфюма. С връхните си нотки на пипер, карамфил и подправки, допълнени от цветни и дървесни нотки, парфюмът бързо се превръща в хит. Естествено, сами може да прецените колко изискан е самия парфюм като видите цената от около 1 000 долара.  

 

№9 24 Faubourg by Hermès

Нежност, изтънченост и чувственост – тези думи са достатъчни, за да опишем луксозния аромат 24 Faubourg by Hermès. Дамският парфюм, създаден през 1995 г., е истинска наслада за обонянието. Със своите цветни и леки нотки, докосва не само кожата, но и носи усещане за лекота и изящество. Носейки този аромат, всяка дама може да бъде сигурна, че няма да остане незабелязана. Цената на това произведение на изкуството е 1 500 долара.

 

№8  Jardin Nocturne Parfum by Shialini

Парфюм, носещ със себе си усещане за нежност и мистика, за ден и нощ, съчетание на мъжа и жената в едно цяло. Това е идеята този луксозен аромат – да съчетае всичко в едно и да изпълни сетивата по най-добрия начин. Създаден от Шиалини във Франция, този аромат се превръща в световна сензация, не само заради самия мирис, но и заради изящния флакон, изпипан до последния детайл. Всеки, който закупи този аромат, подарява на себе си усещане за свобода и чувственост, подчертани от нотките на уда. А красивият дизайн, загатващ за отражението на лунната светлина като корона, е перфектното допълнение за това злато в шишенце. Цената на това изящество отговаря на високия стандарт, който е заложен в производството му – около 1 700 долара.

 

№7 Les Larmes Sacrées de Thebes by Baccarat

Друг луксозен аромат, който не може да бъде пропуснат, е  Les Larmes Sacrées de Thebes. Ръчно изработеното флаконче във формата на пирамида ни пренася в древния египетски град Тебес, чието име получава и самия парфюм. Изработено от кристала аметист и допълнено с жълти кристали, под формата на балончета, това шишенце е същинско произведение на изкуството. А ароматът на парфюма, със своите доминиращи нотки на тамян, кехлибар и сандалово дърво с лек привкус на кардамон, босилек и мускус, със сигурност не може да бъде пропуснат. Цената на този шедьовър е 6 800 долара.

 

№6 1 million, LUXE edition by Paco Rabanne

Сред най-ексклузивните парфюми, създавани някога, се нарежда и  ароматът на Paco Rabanne 1 Million 18 Carats. Този мъжки аромат е нещо, което със сигурност можем да наречем “лукс”. Лимитираната колекция включва златна бутилка, допълнена с диамантена корона и прибрана прилежно в луксозна кутия – истинско доказателство за съвършенство до най-малкия детайл. А от аромата няма какво друго да очаквате освен най-доброто – свежи цитрусови нотки, допълнени с цветни, леко пикантни и дървесни, се преплитат, създавайки перфектна симбиоза. Цената на това съвършенство е 57 000 долара!

 

№5 Parfum VI by Gianni Vive Sulman

При този парфюм ключът се крие в опаковката. Кутията, създадена в комбинация от злато и дърво, допълнена от ключ, изработен от злато, диамант и рубини, е безспорно сред най-добрите изработки, създавани някога. Всичко това, завършено със страхотния аромат на самия парфюм, поднесен в изящен флакон с нестандартна форма, превръщат Parfum VI by Gianni Vive Sulman в един от най-луксозните аромати в света. Не случайно е бил сред любимите аромати на световната звезда Майкъл Джексън. Цената на този идеал в света на парфюмите е 89 000 долара.

 

№4 Opera Prima by Bulgari

Ароматът на известната марка Bulgari се превръща в един от най-скъпо продаваните парфюми. Шишенцето, във форма на красива амфора, изработено от различни скъпоценни камъни (цитрин, аметист и диамант), е създадено за 130-та годишнина на бранда. Свежият цитрусов аромат, допълнен с флорални нотки е истинска наслада за сетивата. Тази нежна и изискана комбинация от флакон и аромат е продадена на цена от 200 000 долара.

 

И така, стигнахме и до топ 3 в нашата класация. Нека видим кои са най-скъпите парфюми, заемащи челните места!

 

Най-скъпите парфюми

 

№3 No. 1 Majesté impériale by Clive Christian Perfume

Аромат, скрит в семпла бутилка, изработена от кристал и перфектно завършена от по-разчупена капачка, а помежду им има нежно поставена златна яка с 5-каратов бял диамант. Тази бутилка е толкова ценна, че има създадени само 10 броя в целия свят, като 7 от тях са закупени вече от колекционери. Сами може да си представите колко впечатляващ е този аромат, щом е определен от неговия създател като “ароматът на сърцето му”. Това е достатъчно признание, за да го превърне в един от най-скъпите парфюми в целия свят, с цена от 215 000 долара.

 

№2 The Golden Delicious by DKNY

Известната марка DKNY и бижутерът Мартин Кац създават съвместно първият в света парфюм, струващ 1 милион! Вдъхновен от ароматите на марката, Мартин Кац изработва съвършена бутилка, покрита с 2700 бели диаманта, 183 жълти сапфира и един 2,43-каратов жълт канарски диамант. Всичко това, изпълнено с нежния аромат на сочна златна ябълка, придружена от портокалов цвят и слива “Мирабел”, превръщат парфюма в истинско бижу в света на парфюмерията. 

 

№1 Shumukh by Nabeel

Черешката на тортата и безспорен победител в класацията за най-скъпи парфюми е ароматът Shumukh by Nabeel. Ако луксът има конкретна визия, то сме сигурни, че бутилката на този парфюм го олицетворява.  Украсена с 3571 диаманта, злато, сребро, перли и топаз и допълнена с уникална форма, пренасяща ни само с визия в арабския свят, тази бутилка със сигурност е символ на богатство и лукс. Лекият и нежен плодов аромат, преминаващ в към по-пикантни нотки, оставят след себе си незабравим ориенталски аромат, завършен перфектно с базови нотки на кехлибар и ванилия. Цената на първенеца в нашата класация е 1,3 милиона долара!

 

Е, след като разбрахте кои са най-скъпите и луксозни аромати в света, сме сигурни, че някои от цените са ви шокирали. Повечето от изброените аромати са предлагани в ограничени количества и закупувани с чисто колекционерска стойност. Все пак кой може да си позволи да дава по 1 милион за нов парфюм всеки месец?! Пожелаваме ви да се докоснете до тези световно известни аромати и да усетите как ухае луксът отблизо! 

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.