Защо да изберем подаръчен комплект вместо само парфюм?

козметичен комплект, парфюм

Ако се чудите какво да изберете за подарък – парфюм или подаръчен комплект, прочетете тази статия, за да направите правилния избор

С наближаването на зимните сезони започва сериозното търсене и предлагане на различни видове подаръци, с които можем да зарадваме приятелите и семействата си. Същото важи и за отделни празници през годината и често това може да бъде стресиращ момент за избиращия, особено в наши дни, когато по-голямата част от населението е пренаситено от стоки.

Освен това, често можем да изпаднем в незавидни ситуации, когато има прекалено голямо предлагане на някои артикули. Поради тези причини, трябва да сме внимателни и практични, като понякога купуването на комплектни продукти може да се окаже по-разумното финансово и логично решение.

Такъв може да бъде и случая с козметичните подаръчни комплекти, които могат да донесат повече стойност, отколкото просто един парфюм. Козметиката, и в частност парфюмите, са нещо, за което винаги бихме намерили приложение, а не би седяло забравен в някой шкаф. А когато тези козметични продукти са висококачествени и истински, то подаръкът става наистина прекрасен.

  • Финансова стойност

Може би най-голямата предполагаема разлика между двата избора би се отразила главно на джоба ни. Генералната идея на подаръчните комплекти е да предостави два или повече продукта в една опаковка и поради комбинирането, общата цена е чувствително по-ниска. Както самите продавачи често изтъкват, отстъпката на моменти може да стигне до 50-60%.

Добри примери се виждат в популярните физически и онлайн магазини за козметика. Един от най-харесваните и продавани мъжки парфюми, The One от Dolce & Gabbana, има единична цена от 94 лв за 50 мл в определен магазин. Ако решите да закупите вместо единична бройка, цял комплект с балсам за след бръснене, то цената ще стане 99 лв. Така се получава, че за малка сума ще получите още един качествен продукт.

Urban Hero от Jimmy Choo 100 мл се продава за 97 лв като единичен продукт. Ако сте готови да похарчите още тридесетина лева отгоре, освен него, ще получите още една тоалетна вода 7.5 мл и 100 мл балсам за след бръснене.

Друг, още по-сериозен пример идва от Calvin Klein. Парфюмът Eternity за мъже 50 мл се продава за 115 лв, но ако купите комбиниран комплект с 100 мл душ гел за мъже, тогава цената става почти на половина – 59 лв.

Комбинациите между продуктите варират като най-често парфюмът е в центъра на събитията. Освен него, производителите обичат да слагат крем за бръснене, дезодорант, балсам за след бръснене.

  • Колкото повече, толкова повече

По-добрата цена и по-голямото количество се препокриват донякъде, но трябва да отбележим и известната реплика на Мечо Пух. Все пак като решите, че ще купувате подаръчен комплект вместо единична бройка парфюм, така ще имате на разположение още поне един продукт, който е бил внимателно подбран да си върви с парфюма – обикновено те се допълват по някакъв начин.

Dunhill Icon Elite се състои от 100 мл парфюмна вода, 90 мл душ гел, балсам за след бръснене 90 мл и голяма мъжка козметична чанта. Цялата сума, която ще заплатите е 91 лв, което е над 50% намаление от общата стойност на всички продукти, ако ги купите един по един.

Добър пример тук би бил един от подаръчните комплекти на Dirham. Продуктите, които ще получите, ако го закупите за 50 лв са 6 на брой. Той съдържа две парфюмни води – 20 мл и 100 мл, 100 мл пудра, 100 мл тоалетно мляко, 100 мл душ гел и 100мл течен сапун.

  • Липса на фалшификати

Фалшивите парфюми са често срещан проблем, въпреки че в реномираните магазини е почти невъзможно човек да се натъкне на такъв. Когато пазаруваме единични парфюми, особено от недоказани магазини, шансът да получим фалшификат е доста голям. Но когато изберем подаръчен комплект, състоящ се от няколко артикула, шансовете падат драстично.

За да се направи добър фалшификат на цяла подаръчен комплект, освен изработката на имитиращ парфюм, трябва да се произведат и останалите продукти в комплекта и цялата кутия, в която се продават. Чисто логически, това намаля интереса на фалшификаторите към този вид продукти.

Заключение

Козметичните подаръчни комплекти доста често доставят солидно количество на по-достъпна цена, отколкото парфюмите в единични бройки. Освен, че бихте получили повече на брой продукти, ако намерите добри празнични оферти от лицензирани физически или онлайн магазини, може да спестите сериозна сума. Като допълнителен бонус идва и фактът, че в подаръчните комплекти е почти невъзможно да срещнем фалшив продукт, което вдига още повече стойността, която получаваме като вземем това решение.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.