Ted Lapidus

Ted Lapidus Perfumes

Ted Lapidus е френски моден бранд, който е основан през 1951 г. от дизайнера Едмонд Лапидус, едва 22-годишен по онова време. Като син на шивач, той е носил страстта към модата във вените си, а чиракуването му при Christian Dior му дава финалните щрихи, които са му нужни, за да пренесе таланта си на моден дизайнер на следващото ниво.

Брандът е най-популярен със своя унисекс стил, който жъне небивал успех през 60-те години на 20-ти век. Освен често използваните сафари елементи и военни символи, съпътстващи неговите колекции, брандът Ted Lapidus също така спомага за популяризирането на дънките в света на модата.

Ted Lapidus е бил изключително популярен сред известни личности като Туиги, Ален Делон, Бриджит Бардо и Beatles, (особено Джон Ленън). Брандът, също така, е известен и с иновативните за времето си производствени техники, които правят продуктите му по-леснодостъпни за масовия потребител.

През 70-те години компанията включва аксесоари и парфюми в своето портфолио. Ted Lapidus е сред първите брандове, които си партнират с козметична компания (L’Oreal) за създаването на своите парфюми. Днес брандът вече не предлага модни артикули, тъй като е изцяло насочен към парфюми и аксесоари, предлагайки стотици успешни продукти по целия свят.

Показване: Списък Икони
Подреждане по:
Показване:
34.00 лв.
с ДДС: 34.00 лв.
Rumba е страстен танц с нотки на екзотични дървета и класически, топъл шлейф на мускус и ванилия. Композицията се отваря с богат плодов букет: слива, праскова, малина. С...
Не е наличен