Caron

Caron е легендарна парфюмерийна къща основана от Ernest Daltroff през 1904 година. Без каквото и да е образование или опит в сферата на парфюмерийното производство, но пък с голяма любов към парфюмите, наследена от майка му, и с много добро обоняние, той започва да създава и да гради основите на това, което в момента се е превърнало в една от най-утвърдените и харесвани парфюмерийни къщи в историята парфюмерийната индустрия.

Narcisse Noir е първият тиражиран аромат, който добива популярност. А по-късно бива увековечен в сцена от филма „Булевард Сънсет“, в който актрисата Gloria Swanson го държи в ръцете си. „N'Aimez Que Mo“ („Обичай само мен“) – фраза, която се смята за таен израз на обичта между Daltroff и неговата съдружничка Wanpouille.

Ароматът Tabac Blond бива представен през 1919 година, като идеята от създаването му е била да покаже един нов тип поведение сред жените – противопоставянето и неподчинението на наложилите се неписани правила, чрез пушенето на обществени места.

Марката е известна също с това, че предлага красиви бутилки за многократна употреба в различни размери, съчетани с кристали Baccarat, които им придават изящество.

Дизайнерската къща Caron има регистрирани 53 парфюма (2014). Първите парфюми на къщата са от 1911, а най-новите от 2014. В изработката и създаването на парфюмите участват парфюмерите Dominique Ropion, Ernest Daltroff, Richard Fraysse, Gerard Lefort, Michel Morsetti, Jean-Pierre Bethouart and Vincent Marcello.

Показване: Списък Икони
Подреждане по:
Показване:
61.00 лв.
с ДДС: 61.00 лв.
Ароматът, носещ името на острите извити турски саби "ятаган", навява усещането за екзотика, ориенталска загадъчност и приключенски дух. Връхни нотки: лаванду...
Не е наличен
56.00 лв.
с ДДС: 56.00 лв.
Базирано на 2 коментара.
Ароматът, носещ името на острите извити турски саби "ятаган", навява усещането за екзотика, ориенталска загадъчност и приключенски дух. Връхни нотки: лаванду...