Увлечението по парфюми – достъпно ли е за всеки

perfume-woman-199x300Има хора, които искат да научат повече за ароматите, но се опасяват, че това хоби може би не е по джоба им. Как могат да пробват всички аромати, за които чуват, без да се разорят? Всички знаем, че когато разполагаме с малко средства, купуването на нещо по-скъпо изисква голямо планиране.

Истината е, че радостта от това хоби не изисква да имаш много шишенца на тоалетката. Докосването до ароматите е това, което прави това хоби толкова вълнуващо. За това не трябва да харчиш и стотинка.

Ще ви споделя няколко трика, които ми помогнаха да се придържам към бюджета си и все пак да развия вкус към парфюмите.

  1. Просто пробвай
    За да се наслаждаваш на миризмите, не трябва да купуваш нещо. Ако искаш мостра от някой парфюм, просто влизаш в магазина и пробваш тестера. Някои магазини дори ще ви дадат безплатни мостри.
    Когато помиришеш нещо за първи път, по-скоро се фокусираш върху чувствата, които поражда, а не върху това дали ти харесва или не.
  2. Не бързай да купуваш
    Това е може би най-важното нещо, което трябва да усвоите. Отделете малко време, за да разберете какво е по-вкуса ви, защото спонтанната покупка може и да не ви харесва утре.
    Ако чуете някой да хвали определен парфюм, но той е прекалено скъп за вас, не се колебайте и попитайте дали няма някакъв по-евтин подобен парфюм. Често скъпите парфюми имат по-бюджетен аромат, който го наподобява по някакъв начин.
  3. Помириши класиките
    Не е задължително всеки да има парфюм-класика или дори да ги харесва. Но докосването до класически парфюм може да ти помогне да научиш много за парфюми, чието качество е впечатляващо. Дори местният магазин да е ограничен откъм избор на парфюми, със сигурност ще предлагат Estee Lauder, Lancome, Chanel и Dior.
  4. Усещай ароматите около теб
    Ако искаш да научиш повече за ароматите, мириши ароматни неща около теб – билки, чайове, кафета, шоколад, зехтин, манго. Отвори шкафа с подправките и открий ванилия или канела. Да научиш за характера на подправките ще ти помогне много в разбирането на парфюмите, тъй като повечето използват поне 1 или 2 подправки в състава си.
  5. Купувай малки милилитри, вместо големи шишенца
    Ако си открил аромата, който е привлякъл вниманието ти, купи малък милилитър. Въпреки че големите милилитри са по-изгодни, поне ще можеш за същата цена да си купиш няколко парфюма на по-ниска цена. По този начин дори и да ти омръзне, ще има с какво да го замениш.
  6. Разменяй парфюми
    Открий хора със същите интереси по блогове и форуми, и разменяйте парфюми. Това е чудесна възможност да пробваш нови парфюми и да се запознаеш с хора, които също обичат парфюмите.
  7. Опитай ‘бюджетни’ парфюми
    Ще се учудите колко много от парфюмите на ниска цена притежават също толкова добро качество. Също така най-вероятно ще откриете такива, които ви напомнят на много по-скъпи парфюми. Не е нужно да похарчите огромна сума пари, за да откриете аромат, който ще ви допадне и ще впечатлява хората около вас. Просто е нужно малко проучване, а това не коства много време при наличието на толкова много блогове, форуми и сайтове с мнения за всеки един парфюм.
    Ние все пак ще ви препоръчаме няколко по-бюджетни марки парфюма, за които сме установили, че са много харесвани и търсени.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.