Уханен хороскоп – избор на парфюм според зодията

хороскоп зодии

Чудили ли сте се защо някои аромати, които допадат на вас, не се понасят от други хора? Случвало ли ви се е да усетите аромат на ваш близък, който отблъсква вас, а той да е във възторг от парфюма си? Или избирате парфюм в магазина и приятелката ви възкликва „Страхотен е!” за парфюм, от който ви идва да напуснете помещението веднага?

Едно вероятно обяснение на тези факти се крие в астрологията. Така както според астрологията хората от една зодия имат сходни черти на характера, може и да се твърди, че хората от една зодия имат сходни предпочитания към определени аромати.

Зодиите са разделени на 4 групи: земя, въздух, вода, огън. Всеки един от тези 4 елемента се характеризира с предпочитания към определени аромати:

Земя:

  • пачули – нотката пачули има богат и наситен сладък земен аромат и обикновено се използва като базова нотка. Нищо чудно, че е сред най-любимите аромати на представителите на земните зодиакални знаци!
  • лавандула – сладкият билков аромат на лавандула има балсамови подтонове. Нейното силно, но релаксиращо ухание обикновено се използва като базова нотка при мъжките аромати.
  • лимонена трева – мекият и сладък аромат на лимонена трева ухае на лимони, но е по-малко кисел и по-земен, благодарение на тревистия компонент. Съчетава се много добре с цитрусови, пикантни и флорални нотки.
  • ванилия – мекото млечно ухание на ванилия навява спомени от детството. Нейните успокояващи качества са известни по целия свят, а приятният ѝ аромат се използва както при мъжки, така и при дамски парфюми.
  • кокос – кокосовата парфюмерийна нотка е типична тропическа нотка, която има пищен сладък аромат. Нейното екзотично ухание напомня на тропически острови, бели пясъчни плажове и летни коктейли.

Въздух:

  • сандалово дърво – сандаловото дърво е класическа ориенталска дървесна парфюмерийна нотка. Тя има богат аромат с добавени зелени нюанси.
  • тамян – парфюмерийната нотка тамян произлиза от изгарянето на смолата тамян. Миризмата идва от ароматния дим, който се освобождава по време на процеса на горене. Широко използван за духовни ритуали и церемонии по целия свят, тамянът е често срещана парфюмерийна нотка, заедно с други смоли, дървесни нотки и корени.
  • бор – нотката бор има смолист дървесен аромат, който е широко използван както при мъжки, така и при дамски парфюми. Неговият чист и естествен аромат е най-ценен от представителите на въздушните зодиакални знаци.
  • кедър – нотката кедър, точно като нотката бор, принадлежи към ароматната група на дървесни и мъхове. Тя има много силен дървесен аромат със сладки нотки.

Вода:

  • флорални нотки – флоралните нотки са задължителни за почти всеки парфюм. Въпреки това те се харесват най-много от хората, които обичат природата и които са по-романтично настроени.

Огън:

  • пикантни подправки и екзотични аромати – съвсем естествено е, че пикантните подправки и екзотичните аромати са сред любимите ухания на представителите на огнените зодии. Тяхната „горещина“ се вписва много добре в елемента огън, което прави всички пикантни и екзотични парфюми перфектни за подарък на всеки, чиято зодия е управлявана от елемента огън.

Как по-лесно да изберем парфюм за себе си или за наш близък, базирайки се на зодиакалните знаци, ще ви разкрием по-долу:


ariesОвен (21.03 – 20.04)

Елемент: огън

Личност: Представителите на зодия овен са директни, обаятелни и секси. Щедростта им е пословична и бързо забравят обидите, което ги прави страхотни приятели.

Уханен хороскоп: Привличат ги чувствени ухания като мускус, пипер и смирна, както и пикантните нотки. Но, тъй като са пролетна зодия, те също така обичат свежите нотки, които носят добро настроение.

Парфюми, подходящи за зодията:


taurus

Телец (21.04 – 21.05)

Елемент: земя

Личност: Телците са спокойни и трудно могат да бъдат изкарани извън равновесие. Те са естети, които обичат лукса и хармонията. Романтичната им страна се подхранва от изкуството във всичките му форми.

Уханен хороскоп: Телците се впечатляват от нежни и изискани ухания – роза, жасмин, амбра, сандалово дърво, бергамот.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • S.T. Dupont 58 Avenue Montaigne за мъже
  • Amouage Journey Man EDP за мъже
  • Dior Sauvage EDT за мъже
  • Armani Acqua Di Gio Profumo EDP за мъже

gemini

Близнаци (22.05 – 21.06)

Елемент: въздух

Личност: Близнаците са любопитни, остроумни и имат страхотно чувство за хумор. Водят активен начин на живот и са обаятелни със своя интелект и приятен характер.

Уханен хороскоп: Биха се впечатлили от свежи аромати като маточина, индийско орехче, нарцис и кориандър. Пикантните нотки на сандалово дърво, дъбов мъх и тубероза успокояват близнака и го зареждат с топлина.

Парфюми, подходящи за зодията:


cancer

Рак (22.06 – 23.07)

Елемент: вода

Личност: Представителите на зодия рак са променливи личности. Те са грижовни и емоционални, но също така съблазняващи и диви.

Уханен хороскоп: Романтичната им натура се поддава на тежки ухания като жасмин, пачули, иланг – иланг, касис, ванилия, канела, индийско орехче, лотос и лилия.

Парфюми, подходящи за зодията:


Лъв (24.07 – 23.08)

Елемент: огън

Личност: Лъвовете са енергични и властни, те имат голяма творческа енергия. Привлекателни и чаровни, представителите на тази зодия са обаятелни и лесно разпознаваеми.

Уханен хороскоп: Лъвовете биха се впечатлили от амбра, тубероза, карамфил, канела и бензоин, както и от пачули и розмарин. Техният аромат е цветен и елегантен, най-често с дървесни нотки.

Парфюми, подходящи за зодията:


virgo

Дева (24.08 – 23.09)

Елемент: земя

Личност: Представителите на зодия дева са педантични реалисти. Те са интуитивни и интелигентни и притежават богат вътрешен свят.

Уханен хороскоп: Сандалово дърво, розово дърво, лавандула и зюмбюл са подходящи за мъжете, а мимоза, сандалово дърво, канела, имортел и липов цвят – за жените.

Парфюми, подходящи за зодията:


Везни (24.09 – 23.10)

Елемент: въздух

Личност: Везните обичат равновесието и хармонията. Те са романтични и обичат да флиртуват и да се наслаждават на живота.

Уханен хороскоп: Романтичните, леки и сладки парфюми са сред любимите аромати на везните. Нотките, които са наслада за сетивата им, са момини сълзи, мед, зюмбюл, бензоин, виолетки.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • Versace Pour Homme EDT за мъже
  • Jimmy Choo Man EDT за мъже
  • YSL Kouros EDT за мъже
  • Roberto Cavalli Uomo EDT за мъже

scorpio

Скорпион (24.10 – 22.11)

Елемент: вода

Личност: Представителите на зодията са интровертни и при тях водещи са чувствата и предчувствията. Те са страстни и притежават духовна сила.

Уханен хороскоп: Уханията, които съблазняват скорпиона, са зашеметяващи и страстни. При тях по-важно е качеството, а не количеството. Любимите им нотки са мускус, сандалово дърво, грейпфрут, пачули, карамфил и ванилия.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • Guerlain Shalimar Parfum Initial EDP за жени
  • Amouage Beloved EDP за жени
  • Tom Ford White Patchouli EDP за жени
  • Chanel No 19 Poudre EDP за жени
  • Dior Fahrenheit EDT за мъже
  • Amouage Epic Man EDP за мъже
  • Chanel Bleu de Chanel Eau de Pafum EDP за мъже
  • Viktor & Rolf Spicebomb EDT за мъже

sagittarius

Стрелец (23.11 – 21.12)

Елемент: огън

Личност: Разкрепостен и дързък, стрелецът е предприемчив и открит. Той е любознателен, оптимистично настроен и самоуверен.

Уханен хороскоп: Стрелецът обича чувствените и изискани аромати. Най-подходящи за него са кедър, карамфил, лавандула, жасмин, тамян и мира, както и цитрусовите нотки.

Парфюми, подходящи за зодията:


capricorn

Козирог (22.12 – 20.01)

Елемент: земя

Личност: Индивидуализъм, прецизност, увереност – това са качествата, определящи козирога. Той се разбира добре със всички, а към себе си има високи претенции.

Уханен хороскоп: Козирогът се чувства най-добре, когато е с освежаващи, ярки и изчистени аромати. Любимите му нотки са ветивер, мускус, розово дърво, тютюн, кожа, жасмин, горски мъх и билки.

Парфюми, подходящи за зодията:


aquarius

Водолей (21.01 – 19.02)

Елемент: вода

Личност: Свободолюбив, независим и оригинален, той е изобретателен и обича своята индивидуалност. Когато става дума за външния му вид, водолеят е стриктен до педантичност.

Уханен хороскоп: Парфюмите, които биха впечатлили водолея, са семпли и елегантни. Сред любимите му нотки са нероли, ветивер, кипарис, роза, портокал и мандарина.

Парфюми, подходящи за зодията:


pisces

Риби (20.02 – 20.03)

Елемент: вода

Личност: Рибите имат много богат вътрешен свят, те са чувствителни във всички аспекти. Обичат нощния живот и са много обаятелни личности.

Уханен хороскоп: Трудно ще впечатлите представител на зодия риби с банален парфюм – подходящ избор за тях са нежните ухания, които кореспондират с емоционалността им. Нотките, които ще развълнуват душата им, са кориандър, лавандула, анасон, магнолия, теменужки, перуника, амбра.

Парфюми, подходящи за зодията:


Съгласни ли сте с нашия подбор на парфюми според зодиакалните знаци? Какви са вашите наблюдения върху връзката между зодията и любимите ви парфюми?

 

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.