Съвременен блог за маркова парфюмерия

Уханен хороскоп – избор на парфюм според зодията

хороскоп зодии

Чудили ли сте се защо някои аромати, които допадат на вас, не се понасят от други хора? Случвало ли ви се е да усетите аромат на ваш близък, който отблъсква вас, а той да е във възторг от парфюма си? Или избирате парфюм в магазина и приятелката ви възкликва „Страхотен е!” за парфюм, от който ви идва да напуснете помещението веднага?

Едно вероятно обяснение на тези факти се крие в астрологията. Така както според астрологията хората от една зодия имат сходни черти на характера, може и да се твърди, че хората от една зодия имат сходни предпочитания към определени аромати.

Зодиите са разделени на 4 групи: земя, въздух, вода, огън. Всеки един от тези 4 елемента се характеризира с предпочитания към определени аромати:

Земя:

Въздух:

Вода:

Огън:

Как по-лесно да изберем парфюм за себе си или за наш близък, базирайки се на зодиакалните знаци, ще ви разкрием по-долу:


Овен (21.03 – 20.04)

Елемент: огън

Личност: Представителите на зодия овен са директни, обаятелни и секси. Щедростта им е пословична и бързо забравят обидите, което ги прави страхотни приятели.

Уханен хороскоп: Привличат ги чувствени ухания като мускус, пипер и смирна, както и пикантните нотки. Но, тъй като са пролетна зодия, те също така обичат свежите нотки, които носят добро настроение.

Парфюми, подходящи за зодията:


Телец (21.04 – 21.05)

Елемент: земя

Личност: Телците са спокойни и трудно могат да бъдат изкарани извън равновесие. Те са естети, които обичат лукса и хармонията. Романтичната им страна се подхранва от изкуството във всичките му форми.

Уханен хороскоп: Телците се впечатляват от нежни и изискани ухания – роза, жасмин, амбра, сандалово дърво, бергамот.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • S.T. Dupont 58 Avenue Montaigne за мъже
  • Amouage Journey Man EDP за мъже
  • Dior Sauvage EDT за мъже
  • Armani Acqua Di Gio Profumo EDP за мъже

Близнаци (22.05 – 21.06)

Елемент: въздух

Личност: Близнаците са любопитни, остроумни и имат страхотно чувство за хумор. Водят активен начин на живот и са обаятелни със своя интелект и приятен характер.

Уханен хороскоп: Биха се впечатлили от свежи аромати като маточина, индийско орехче, нарцис и кориандър. Пикантните нотки на сандалово дърво, дъбов мъх и тубероза успокояват близнака и го зареждат с топлина.

Парфюми, подходящи за зодията:


Рак (22.06 – 23.07)

Елемент: вода

Личност: Представителите на зодия рак са променливи личности. Те са грижовни и емоционални, но също така съблазняващи и диви.

Уханен хороскоп: Романтичната им натура се поддава на тежки ухания като жасмин, пачули, иланг – иланг, касис, ванилия, канела, индийско орехче, лотос и лилия.

Парфюми, подходящи за зодията:


Лъв (24.07 – 23.08)

Елемент: огън

Личност: Лъвовете са енергични и властни, те имат голяма творческа енергия. Привлекателни и чаровни, представителите на тази зодия са обаятелни и лесно разпознаваеми.

Уханен хороскоп: Лъвовете биха се впечатлили от амбра, тубероза, карамфил, канела и бензоин, както и от пачули и розмарин. Техният аромат е цветен и елегантен, най-често с дървесни нотки.

Парфюми, подходящи за зодията:


Дева (24.08 – 23.09)

Елемент: земя

Личност: Представителите на зодия дева са педантични реалисти. Те са интуитивни и интелигентни и притежават богат вътрешен свят.

Уханен хороскоп: Сандалово дърво, розово дърво, лавандула и зюмбюл са подходящи за мъжете, а мимоза, сандалово дърво, канела, имортел и липов цвят – за жените.

Парфюми, подходящи за зодията:


Везни (24.09 – 23.10)

Елемент: въздух

Личност: Везните обичат равновесието и хармонията. Те са романтични и обичат да флиртуват и да се наслаждават на живота.

Уханен хороскоп: Романтичните, леки и сладки парфюми са сред любимите аромати на везните. Нотките, които са наслада за сетивата им, са момини сълзи, мед, зюмбюл, бензоин, виолетки.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • Versace Pour Homme EDT за мъже
  • Jimmy Choo Man EDT за мъже
  • YSL Kouros EDT за мъже
  • Roberto Cavalli Uomo EDT за мъже

Скорпион (24.10 – 22.11)

Елемент: вода

Личност: Представителите на зодията са интровертни и при тях водещи са чувствата и предчувствията. Те са страстни и притежават духовна сила.

Уханен хороскоп: Уханията, които съблазняват скорпиона, са зашеметяващи и страстни. При тях по-важно е качеството, а не количеството. Любимите им нотки са мускус, сандалово дърво, грейпфрут, пачули, карамфил и ванилия.

Парфюми, подходящи за зодията:

  • Guerlain Shalimar Parfum Initial EDP за жени
  • Amouage Beloved EDP за жени
  • Tom Ford White Patchouli EDP за жени
  • Chanel No 19 Poudre EDP за жени
  • Dior Fahrenheit EDT за мъже
  • Amouage Epic Man EDP за мъже
  • Chanel Bleu de Chanel Eau de Pafum EDP за мъже
  • Viktor & Rolf Spicebomb EDT за мъже

Стрелец (23.11 – 21.12)

Елемент: огън

Личност: Разкрепостен и дързък, стрелецът е предприемчив и открит. Той е любознателен, оптимистично настроен и самоуверен.

Уханен хороскоп: Стрелецът обича чувствените и изискани аромати. Най-подходящи за него са кедър, карамфил, лавандула, жасмин, тамян и мира, както и цитрусовите нотки.

Парфюми, подходящи за зодията:


Козирог (22.12 – 20.01)

Елемент: земя

Личност: Индивидуализъм, прецизност, увереност – това са качествата, определящи козирога. Той се разбира добре със всички, а към себе си има високи претенции.

Уханен хороскоп: Козирогът се чувства най-добре, когато е с освежаващи, ярки и изчистени аромати. Любимите му нотки са ветивер, мускус, розово дърво, тютюн, кожа, жасмин, горски мъх и билки.

Парфюми, подходящи за зодията:


Водолей (21.01 – 19.02)

Елемент: вода

Личност: Свободолюбив, независим и оригинален, той е изобретателен и обича своята индивидуалност. Когато става дума за външния му вид, водолеят е стриктен до педантичност.

Уханен хороскоп: Парфюмите, които биха впечатлили водолея, са семпли и елегантни. Сред любимите му нотки са нероли, ветивер, кипарис, роза, портокал и мандарина.

Парфюми, подходящи за зодията:


Риби (20.02 – 20.03)

Елемент: вода

Личност: Рибите имат много богат вътрешен свят, те са чувствителни във всички аспекти. Обичат нощния живот и са много обаятелни личности.

Уханен хороскоп: Трудно ще впечатлите представител на зодия риби с банален парфюм – подходящ избор за тях са нежните ухания, които кореспондират с емоционалността им. Нотките, които ще развълнуват душата им, са кориандър, лавандула, анасон, магнолия, теменужки, перуника, амбра.

Парфюми, подходящи за зодията:


Съгласни ли сте с нашия подбор на парфюми според зодиакалните знаци? Какви са вашите наблюдения върху връзката между зодията и любимите ви парфюми?

 

Exit mobile version