Топ 10 марки парфюми за жени

Най-добрите марки дамски парфюми

“Парфюмът е отпечатък на идентичността на жената и завършващият щрих на нейния стил”. Това са думи, които принадлежат на легендарния френски дизайнер Кристиан Диор, който е известен не само с впечатляващите ухания, създадени от неговата модна къща, но и с това, че е истински познавач на женската същност.

Наистина парфюмите са не само красиви аромати, но те могат да издадат много за личността и темперамента на дамата, която ги носи. Тъй като всяка дама е различна и притежава своя индивидуален стил, разнообразието от маркови дамски парфюми е повече от огромно. За да ви помогнем да се ориентирате лесно в търсенето на качествени, дълготрайни и запомнящи се аромати, в днешната статия ще ви представим топ 10 на най-популярните и харесвани марки парфюми за жени. Вижте кои са те:

10. Prada

Италианската модна къща Prada се прочува най-вече заради нюха и усилията на наследничката на фамилията – Миука Прада. От основаването си през 1913 г., дълги години брандът се концентрира изцяло върху създаването на уникални дрехи и аксесоари, които им донасят световна слава.

През 2004 г. компанията взема решение да разшири портфолиото си, като лансира на пазара първия си парфюм – Prada Amber. Нетрадиционният дървесно-флорален аромат с преобладаващи нотки на кехлибар веднага привлича вниманието. След него се появяват и следващите дамски парфюми Prada, които бързо се превръщат в бестселъри – Prada Candy, Les Infusions Iris, Heat Wave, Tendre и др.

9. Bvlgari

Bvlgari е италианска модна марка, създадена от бижутерът с гръцки корени Сотириос Вулгарис. Интересното е, че отначало дейността ѝ е насочена към производството на луксозни и красиви бижута. Първият парфюм с марка Bvlgari – Thé Vert става факт през 1992 г. и е част от стратегията за модернизиране и разширяване на компанията. Сред най-харесваните дамски парфюми Bvlgari се нарежда серията им BVLGARI Omnia, а също BVLGARI Goldea, Jasmin Noir и др. Тези аромати са дръзки и завладяващи и подчертават женската същност по един деликатен начин.

8. Nina Ricci

Една вечна класика в любимците на много дами. Тази марка разполага с богата селекция запомнящи се аромати, които през годините са станали истински известни. Много дами разчитат именно на тях, за да прекарат една по-официална вечер, за събития, а често и за ежедневна употреба. Има цветно-пикантни нотки, а карамелът и розата се усещат осезаемо, ако не знаете кой е този парфюм, той е L’air du Temps. Очарователен аромат, който ще ви заплени още след първото вдишване. 

7. Tom Ford

Американският моден дизайнер Том Форд успява да наложи компанията си като един от най-добрите парфюми брандове в света. Вероятно ще се запитате какво прави дамските парфюми с марка Tom Ford толкова предпочитани? Всичко! Наистина всеки един детайл е изпипан до съвършенство. От смелите и невероятно комбинации на ароматни нотки – до изключително луксозните и елегантни опаковки. Най-емблематичният парфюм на марката безспорно е Tom Ford Black Orchid – несравним аромат, едновременно свеж, но и загадъчен.

6. Dolce & Gabbana

Модното италианско дуо Доменико Долче и Стефано Габана не само диктуват тенденциите в света на модата, но и успяха да наложат своя бранд като един от водещите в парфюмната индустрия. Dolce & Gabbana разполагат с богато портфолио от аромати, като най-запомнящите сред тях дамски парфюми са: Dolce & Gabbana The One, 3 L’imperatrice Ladies, Light Blue. Ако не сте пробвали уханията на марката, съветваме ви да поправите този пропуск.

5. Giorgio Armani

Още един италиански моден дизайнер намира заслужено място в нашата класация. Очевидно италианците наистина разбират как се правят качествени и дълготрайни парфюми, които очароват дамите по цял свят. Giorgio Armani не прави изключение. Едни от най-популярните дамски парфюми са именно дело на марката. Това са Giorgio Armani Si, My Way, Code, You и др.

Най-добрите марки дамски парфюми

4. Yves Saint Laurent

Приживе френският моден дизайнер Ив Сен Лоран умело е владеел изкуството на провокацията и я е използвал по най-галантния начин. Той е и един от първите дизайнери, който открива и развива потенциала на парфюмите, като първият аромат на марката се появява още през 1964 г.

През 1977 г. Лоран публично оповестява лансирането на Opium – аромат вдъхновен от културата и традициите на Изтока. Заради провокативното име, дизайнерът получава изключително много критики и дори обвинения, че популяризира използването на наркотици. Въпреки силния обществен натиск, Лоран отказва да смени името, а Opium и до днес е най-продаваният парфюм на марката.

3. Versace

Що се отнася до дамски парфюми, Versace напълно заслужава да бъде в челните позиции. Модната къща, управлявана от Донатела Версаче, много умело успява да създаде красиви и разнообразни дамски аромати, като спечели както привържениците на свежите и леки дамски ухания, така и дамите, които търсят силни и смели парфюми. Сред бестселърите на Versace, на които си струва да обърнете внимание са Bryght Crystal, Eros, Crystal Noir, Atelier.

2. Dior

Не случайно спомняхме Кристиан Диор в началото на тази статия. Ароматите на бранда са се превърнали в запазена марката на милиони жени по света. Те са нарицателно за женственост, ефирност и елегантност. Сред иконичните дамски парфюми Dior са J’Adore, Miss Dior, Joy, Poison. Тези прекрасни ухания, наред с нестандартните модни творения, продължават да прославят името на Кристиан Диор и неговия гениален талант.

1. Chanel

Вероятно не всеки би се съгласил, че Channel заслужава челната позиция. Фактът, че Chanel No. 5 e най-известният класически дамски аромат и продължавани да е един от най-продаваните аромати в света вече 100 години след неговото създаване, говори достатъчно за това колко емблематично е наследството, оставено от Коко Шанел. Модната къща обаче не остава да лежи само на стара слава и продължава да създава изискани и красиви ухания като Chanel Coco, Chanel Allure, Chanel Chance и др, които носят духа на марката.

Така завършва нашата класация. Надяваме се да сте открили вдъхновение за следващия парфюм, който ще добавите във вашата ароматна колекция. А кои според вас са най-добрите марки женски парфюми?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.