Оливие Кресп – високо ценен парфюмерист със страст към парфюмите, която тече във вените му

Не бива да се учудваме, че Оливие Кресп, майстор-парфюмерист във Firmenich, има връзка с люлката на парфюмерията, Грас. Не само е роден там, но и е роден в семейство, което е дълбоко свързано с парфюмерийната индустрия. Дядо му и баща му са търгували със сурови материали, а сестра му, Франсоаз Карон, също е парфюмерист. Семейството му има история, свързана с парфюмната индустрия, още от XII век!

Olivier Cresp

Неговата работа е високо ценена от някои от най-известните брандове, включително  Dolce & Gabanna, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Carolina Herrera, Dior, Paco Rabanne, Issey Miyake и Nina Ricci. Парфюмното му майсторство му носи високо ценената награда Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres през 2012 (тази награда е признание за хора, които са „допринесли значително към обогатяването на френското културно наследство”).

Страстта на Оливие Кресп към парфюмите тече във вените му и това се доказва от факта, че, на ранната възраст от 7 години, той вече е знаел, че иска да стане парфюмерист, правейки първите си опити да създаде парфюм! Любовта му към парфюмите го отвежда в Ню Йорк, където учи парфюмерия в Biddle Sawyer. След това се завръща в родния дом на парфюмерията, Франция, където работи за De Laire, Quest, а, от 1992 г. насам, е част от екипа на Firmenich.

Ето някои безценни съвети, които споделя, относно парфюмите:

  1. НЕ съхранявайте парфюми близо до гореща светлина в банята, тъй като високата температура ще промени върховите нотки и те ще станат по-остри или по-резки, а понякога и с дъх на мухъл. Трябва да съхранявате парфюмите на хладно, в хладилника, за да удължите живота им.
  2. ДА – впръскайте уханието в косата си вместо по цялото тяло. Това ще помогне на уханието като удължи живота му в сравнение с това бързо да се изпари от кожата. Освен това, когато раздвижите главата си, от косата ви ще се разнесе ухание по един естествен начин.
  3. ДА – използвайте различни парфюми за различни поводи и сезони. Колекция от 5 до 6 различни ухания е за предпочитане.
  4. НЕ носете чувствено ухание на сватбата си. Вместо това, заложете на ухания с жасмин или роза за романтично, но не твърде секси излъчване.
  5. ДА – носете топли ухания на първа среща. Пробвайте пикантни нотки като пипер, за да възбудите сетивата му.
  6. НЕ носете прекалено силен аромат на интервю за работа. Придържайте се към класически и ненатрапчиви аромати.

 

В нашия сайт ще откриете много от произведенията на Оливие Кресп:

Кой е вашият любим парфюм от Оливие Кресп? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.