Оливие Кресп – високо ценен парфюмерист със страст към парфюмите, която тече във вените му

Не бива да се учудваме, че Оливие Кресп, майстор-парфюмерист във Firmenich, има връзка с люлката на парфюмерията, Грас. Не само е роден там, но и е роден в семейство, което е дълбоко свързано с парфюмерийната индустрия. Дядо му и баща му са търгували със сурови материали, а сестра му, Франсоаз Карон, също е парфюмерист. Семейството му има история, свързана с парфюмната индустрия, още от XII век!

Olivier Cresp

Неговата работа е високо ценена от някои от най-известните брандове, включително  Dolce & Gabanna, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Carolina Herrera, Dior, Paco Rabanne, Issey Miyake и Nina Ricci. Парфюмното му майсторство му носи високо ценената награда Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres през 2012 (тази награда е признание за хора, които са „допринесли значително към обогатяването на френското културно наследство”).

Страстта на Оливие Кресп към парфюмите тече във вените му и това се доказва от факта, че, на ранната възраст от 7 години, той вече е знаел, че иска да стане парфюмерист, правейки първите си опити да създаде парфюм! Любовта му към парфюмите го отвежда в Ню Йорк, където учи парфюмерия в Biddle Sawyer. След това се завръща в родния дом на парфюмерията, Франция, където работи за De Laire, Quest, а, от 1992 г. насам, е част от екипа на Firmenich.

Ето някои безценни съвети, които споделя, относно парфюмите:

  1. НЕ съхранявайте парфюми близо до гореща светлина в банята, тъй като високата температура ще промени върховите нотки и те ще станат по-остри или по-резки, а понякога и с дъх на мухъл. Трябва да съхранявате парфюмите на хладно, в хладилника, за да удължите живота им.
  2. ДА – впръскайте уханието в косата си вместо по цялото тяло. Това ще помогне на уханието като удължи живота му в сравнение с това бързо да се изпари от кожата. Освен това, когато раздвижите главата си, от косата ви ще се разнесе ухание по един естествен начин.
  3. ДА – използвайте различни парфюми за различни поводи и сезони. Колекция от 5 до 6 различни ухания е за предпочитане.
  4. НЕ носете чувствено ухание на сватбата си. Вместо това, заложете на ухания с жасмин или роза за романтично, но не твърде секси излъчване.
  5. ДА – носете топли ухания на първа среща. Пробвайте пикантни нотки като пипер, за да възбудите сетивата му.
  6. НЕ носете прекалено силен аромат на интервю за работа. Придържайте се към класически и ненатрапчиви аромати.

В нашия сайт ще откриете много от произведенията на Оливие Кресп:

Кой е вашият любим парфюм от Оливие Кресп? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.