Емблематичните парфюми на Thierry Hermès

Емблематичните парфюми на Thierry Hermès

Историята на френската марка Hermes започва още през 30-те години на 19-ти век и претърпява почти цялостна промяна на дейността си до днешни дни. Основателят на бранда е Тиери Ермес, който започва дейността си като търговец на кожени седалки и други аксесоари за езда и отваря собствен магазин. Неговият предприемачески нюх излиза на показ, когато с навлизането и популяризирането на автомобилите, той приспособява цялата си дейност към текущите тенденции.

След промените къща Ермес вече се занимава с производството на кожени чанти, ръкавици и други аксесоари. Продуктите се отличават със своето качество и стил и стават силно желани.

С нарастването на успеха на марката става все по-търсена и реномирана. След време се създават и култовите модели дамски чанти Kelly bag (вдъхновена от Грейс Кели) и Birkin bag (създадена в колаборация с актрисата Джейн Бъркин).

След време започва и производството на копринени шалове, които се превръщат в любим аксесоар за милиони дами. Днес марката Hermès е символ на класиката и лукса в модата и често нейни произведения биват гордо носени от различни известни личности.

Парфюмите Hermès

След като триумфира в производството на аксесоари, марката създава първия си аромат през 1951 година и постига невероятен успех. Днес създадените аромати за бранда са десетки, но всеки един от тях се откроява със своята оригиналност, качество и стил. В тази статия ще ви разкажем за най-известните и ключови аромати на къщата Thierry Hermès, а именно:

Hermès Twilly d´Hermes

Един наистина интересен, лек и фееричен дамски аромат. Той е вдъхновен от вечната младост и женственост, играта, смеха и лекотата. Пикантните джинджифилови нотки разцъфват върху кожата и флиртуват със сетивата. Тази дързост се балансира от деликатните акорди на топло дърво и клубена и резултатът е интригуващ и запомнящ се, но ненатрапчив аромат.

Hermès Terre d’Hermès

Hermès Terre d’Hermès e най-известният мъжки аромат на марката. Той е вдъхновен от земята, от която произлиза всичко, и силата и опората, които ни носи. Парфюмът е създаден за силния, но грижовен мъж, който е в хармония със себе си, стихиите и природата. Мъжът, който застава зад всяка своя дума и знае, че както водата си проправя път дори и през камъка, и той ще се изправи след всяко падение и ще постигне целта си.

Eau des Merveilles

Този шедьовър е течно вълшебство в стъклено шишенце. Ароматът на Eau des Merveilles е вдъхновен от магията, която се крие във всеки ден, в очарованието от необикновеното и смелостта да мечтаем. Той ухае на любимата ни приказна героиня, на фантазия и на сбъдната мечта. Спада към дървесно-сладката категория като ключовите нотки са тамян, черен чай и зърна тонка.

Jour d’Hermès

Този аромат ухае на букет божествени цветя, откъснати от райска градина. Приказна нежност и лекота танцуват своя валс под съпровода на уханна гардения, жасмин и кайсиев цвят. Ароматът е вдъхновен от непрецъфтяващите женска красота и нежност, които внасят цвят и емоции в ежедневието ни. Ароматът е лек и ненатрапващ се, но впечатляващ и запомнящ се.

Парфюмите на бранда са истинско произведение на изкуството и бляскав диамант в короната на съвременната парфюмерия. Можете да разгледате парфюми Hermès в онлайн магазина на Венера Козметикс и да изберете своето бижу още сега.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.