5 полезни навика, които ни правят по-красиви

Едва ли има жена, която не си  мечтае да се събуди с безупречна визия, готова да покори света. За съжаление всички хубави неща, включително и добрият външен вид, изискват от нас да положим усилие. Някои бюти ритуали са сложни и отнемат твърде много време – като слагането на очна линия, например. Но забравете за тях сега. В днешната статия сме подбрали 5 полезни навика, които ще ви направят по-красиви. И ви обещаваме, че те не са никак трудни за изпълнение, изискват единствено постоянство, а крайните резултати оправдават вложеното време.  Вижте кои са те:

Навик 1. Носете слънцезащита

Често срещано схващане е, че трябва да предпазваме кожата си от слънцето единствено по време на лятната почивка. Истината е, че UV лъчите, достигат до нас постоянно, дори в облачен ден. Затова е хубаво да използвате слънцезащитни продукти на ежедневна база. Те предотвратяват стареенето на кожата, появата на бръчки и пигментни петна. За всекидневна употреба в градска среда, може да заложите на крем с по-нисък SPF, който е достатъчно лек, но същевременно ще предпази кожата ви.

Навик 2. Хидратирайте кожата редовно

Да, това е още един съвет, свързан с кожата. Нека не забравяме обаче, че тя е покрива цялото ни тяло и за да бъде здрава и красива са необходими грижи. Предпазете я от сухота и раздразнения, като  използвайте дълбоко хидратиращ лосион или масло за тяло. За лицето, изберете продукти, които са съобразени с типа кожа. Ако тя е по-мазна, използвайте подхранващ крем с по-лека текстура. Така всеки ден кожата ви ще бъде свежа и гладка, а вие ще запазите младоликото си излъчване  за по-дълго (вижте как да имаме по-хубава кожа).

Навик 3. Не забравяйте парфюма

Допълнете вашия разкрасителен режим с любимия си аромат. Изборът на парфюм е също толкова важен за цялостната ви визия, колкото изборът на прическа, дрехи и аксесоари. Тази уханна течност има способността да повдигне настроението ви, да ви направи по-уверени, а също така няма да остане незабелязана от околните. Затова експериментирайте и откривайте нови аромати. Ако все още сте в търсене на подходящ парфюм, тогава ви препоръчваме да разгледате сайта на Fragrances.bg, където ще намерите голямо разнообразие от оригинални маркови парфюми.

Навик 4. Оформяйте веждите си редовно

Сигурно многократно сте чували тази фраза, но ще си позволим да ви напомним отново – веждите са рамката на лицето. Затова изградете си навик да се грижите за техния вид, като ги оформяте редовно. Добре оформените вежди придават изразителност и дълбочина на погледа ви. Ако не успявате да се справите сами с непокорните косъмчета, тогава доверете е на професионалист.

Навик 5. Грижете се за косата си

Здравата и жизнена коса със сигурност ни кара да се чувстваме уверени и красиви. И винаги ни печели комплименти от околните. Затова постарайте се да полагате редовни грижи. Изберете подходящите почистващи и стилизиращи продукти, с които да оформяте прическата си всеки ден. Най-големият враг на здравата коса определено са различните уреди, които използват топлина. Така че не прекалявайте с пресата, машата и сешоара, защото рискувате да увредите структурата на косъма и косата ще изгуби здравината и блясъка си.

Това бяха нашите 5 лесни навика, които ще ви помогнат да изглеждате по-красиви и по-уверени всеки ден. Както се убедихте не е толкова трудно, така че бъдете постоянни и ще се убедите сами, че си заслужава усилията.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.