Съвременен блог за маркова парфюмерия

Емблематичните парфюми на Thierry Hermès

Емблематичните парфюми на Thierry Hermès

Историята на френската марка Hermes започва още през 30-те години на 19-ти век и претърпява почти цялостна промяна на дейността си до днешни дни. Основателят на бранда е Тиери Ермес, който започва дейността си като търговец на кожени седалки и други аксесоари за езда и отваря собствен магазин. Неговият предприемачески нюх излиза на показ, когато с навлизането и популяризирането на автомобилите, той приспособява цялата си дейност към текущите тенденции.

След промените къща Ермес вече се занимава с производството на кожени чанти, ръкавици и други аксесоари. Продуктите се отличават със своето качество и стил и стават силно желани.

С нарастването на успеха на марката става все по-търсена и реномирана. След време се създават и култовите модели дамски чанти Kelly bag (вдъхновена от Грейс Кели) и Birkin bag (създадена в колаборация с актрисата Джейн Бъркин).

След време започва и производството на копринени шалове, които се превръщат в любим аксесоар за милиони дами. Днес марката Hermès е символ на класиката и лукса в модата и често нейни произведения биват гордо носени от различни известни личности.

Парфюмите Hermès

След като триумфира в производството на аксесоари, марката създава първия си аромат през 1951 година и постига невероятен успех. Днес създадените аромати за бранда са десетки, но всеки един от тях се откроява със своята оригиналност, качество и стил. В тази статия ще ви разкажем за най-известните и ключови аромати на къщата Thierry Hermès, а именно:

Hermès Twilly d´Hermes

Един наистина интересен, лек и фееричен дамски аромат. Той е вдъхновен от вечната младост и женственост, играта, смеха и лекотата. Пикантните джинджифилови нотки разцъфват върху кожата и флиртуват със сетивата. Тази дързост се балансира от деликатните акорди на топло дърво и клубена и резултатът е интригуващ и запомнящ се, но ненатрапчив аромат.

Hermès Terre d’Hermès

Hermès Terre d’Hermès e най-известният мъжки аромат на марката. Той е вдъхновен от земята, от която произлиза всичко, и силата и опората, които ни носи. Парфюмът е създаден за силния, но грижовен мъж, който е в хармония със себе си, стихиите и природата. Мъжът, който застава зад всяка своя дума и знае, че както водата си проправя път дори и през камъка, и той ще се изправи след всяко падение и ще постигне целта си.

Eau des Merveilles

Този шедьовър е течно вълшебство в стъклено шишенце. Ароматът на Eau des Merveilles е вдъхновен от магията, която се крие във всеки ден, в очарованието от необикновеното и смелостта да мечтаем. Той ухае на любимата ни приказна героиня, на фантазия и на сбъдната мечта. Спада към дървесно-сладката категория като ключовите нотки са тамян, черен чай и зърна тонка.

Jour d’Hermès

Този аромат ухае на букет божествени цветя, откъснати от райска градина. Приказна нежност и лекота танцуват своя валс под съпровода на уханна гардения, жасмин и кайсиев цвят. Ароматът е вдъхновен от непрецъфтяващите женска красота и нежност, които внасят цвят и емоции в ежедневието ни. Ароматът е лек и ненатрапващ се, но впечатляващ и запомнящ се.

Парфюмите на бранда са истинско произведение на изкуството и бляскав диамант в короната на съвременната парфюмерия. Можете да разгледате парфюми Hermès в онлайн магазина на Венера Козметикс и да изберете своето бижу още сега.

Exit mobile version