Доминик Ропион – един от най-опитните парфюмеристи в съвременната парфюмна индустрия

Дълбоко повлиян от природата в цялата й прелест, Доминик Ропион (Dominique Ropion) е един от най-опитните парфюмеристи в съвременната парфюмна индустрия. Според него, парфюмите трябва да се разглеждат като форма на изкуството. Още повече, в едно от своите интервюта той твърди, че е много лесно да се създаде лош парфюм като се използват отлични и висококачествени съставки.

За да се създаде един страхотен парфюм, са нужни не само отлични съставки – нужен е опит, знание, вдъхновение… За да докаже своето майсторство през годините, използвайки задълбочените си знания за парфюмните съставки и невероятната си техника, Доминик Ропион е заслужил своето място сред най-добрите парфюмеристи чрез създаването на парфюмни шедьоври като Givenchy – Amarige, Calvin Klein –Euphoria и Thierry Mugler – Alien.

Domique Ropion

Както е с повечето страсти, които хората имат неговата страст към парфюмите, може да бъде проследена до спомените от детството му. Неговият първи сблъсък с парфюмите е бил в гимназията. Ето какво си спомня от него: „Едно момиче в училище, което ухаеше прекрасно; помислих си, че ще бъде хубаво да знам как да създам подобен ефект.”

Неговото любимо цвете (както и любим аромат) е гарденията, защото е: „сложна, потайна, чувствена… като кожата. Но е цвете.” Освен това, той обича да експериментира и не може да назове само една любима парфюмна съставка. Както самият той споделя, „Обичам да пътувам през съставките докато стоя сам на бюрото си вечер.” Резултатът от това пътуване, крайната спирка, са парфюмите, които създава със страст, прецизност и грация.

Въпреки че твърди, че влага същите усилия в създаването на парфюм за висшата парфюмерия каквито полага и за създаването на парфюми за масовия потребител, неговите надежди за бъдещето са насочени в малко по-различна посока: „Според мен, парфюмерията ще стане по-креативна и по-луксозна отново. Струва ми се, че това е истинската й същност.”

Неговият гений в създаването на парфюми-шедьоври му е спечелил множество награди, една от които е престижната награда Cosmetic Valley’s International Fragrance Prize (известна още като Prix François Coty), която печели през 2008 година.

Днес съществуват стотици парфюми, създадени от Доминик Ропион, на които можем да се насладим. Някои от тях е създал сам, а други са резултат от сътрудничество между него и други велики парфюмеристи. Някои от неговите парфюми можете да намерите и в нашия уебсайт:

А кой е вашият любим парфюм, създаден от Доминик Ропион? Можете да го споделите с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

1 Response

  1. Анонимен каза:

    Givenchy Amarige

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.