Алберто Морилас – един от най-великите парфюмеристи в света

alberto morillas

Алберто Морилас (Alberto Morillas) е легендарен парфюмерист, който е създал над 300 ухания за почти всички световно известни парфюмерийни брандове. Неговият изключителен принос към парфюмерията му спечелва 2 престижни международни награди: “Prix Francois Coty” (спечелена през 2003 г.) и “Perfumer of the Year Lifetime Achievement” (присъдена през 2013 г от the Fragrance Foundation).

Той е роден през 1950 г. в Севиля, Испания. Навлиза в парфюмерийния свят на много ранна възраст – бил е само на 20 години, когато е останал пленен от парфюмерийния бизнес в Женева. През 1970 г. се присъединява към Firmenich като младши парфюмерист и до 1988 г. вече е главен парфюмерист там.

Стилът му е уникален и отличителен. Той е известен в парфюмерийния свят с иновативните си комбинации от естествени и изкуствени съставки. Любимите му нотки са флоралните, амбър и бензоин. Много интересен факт за него е, че все още пише формулите си на ръка (дори използва химикали с различни цветове). Както казва той: „Моят почерк е моята емоция. Когато пиша формулата, мога да усетя уханието на парфюма”.

Уникалният му стил се базира на понятието за несъвършенството. Ето какво казва за него: „Нищо не е напълно перфектно, а и перфектното е скучно. Понякога големият успех идва, когато едно ухание е несъвършено. Някои казват, че Angel на Thierry Mugler е твърде момичешки. Други казват, че Chanel No 5 е старомоден – но всъщност има нещо в тяхното несъвършенство, което ги прави забележителни. Всичко опира до естетиката и, понякога, когато липсва баланс, това е добре”.

Истински гений при парфюмите, той счита работата си за своя страст. Ето какво е мотото му в живота: „Всеки ден е откриване. Събуждам се всяка сутрин с мечтата, че ще открия ново ухание. Това е доживотното ми търсене като парфюмерист”.

парфюми от Алберто Морилас

Ето ги и някои от най-добрите ухания, създадени от Алберто Морилас, с които можете да се поглезите, от нашия онлайн магазин:

А кой е вашият любим парфюм, създаден от Алберто Морилас?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.