4 най-подходящи парфюми за пролетния сезон през 2023 г.

4 най-подходящи парфюми за пролетния сезон през 2023г.

Тъй като дните започват да стават по-дълги и слънцето все по-ярко, повечето от нас се приготвят да сменят зимното си палто с дънково яке или залагат на по-цветни визии. А когато става дума за аромат, най-подходящо за пролетта е да подберете лек, свеж и сладък флорален парфюм. Без съмнение, цветята са характерният аромат на сезона, както сред природата, така и в парфюмериите. Това е времето, през което всичко разцъфва и следователно, това се отразява и в голямото разнообразие, което можете да намерите на пазара. Ако си търсите ново ухание, заложете на съчетание от любимите ви цветя като роза, ирис, и гардения с пикантни или дървесни нотки, за да се отдадете на най-вълнуващите аромати на пролетта.

 

Какво прави един парфюм пролетен?

Пролетните парфюми трябва да бъдат ободряващи като нея. Не се ли ви е случвало да минавате покрай градина, и да ви лъхне уникален аромат на зюмбюл, жасмин или черешов цвят? Ако искате да създадете перфектната визия за идващите топли дни, трябва да обърнете внимание и на парфюма, който носите. Той трябва да има нотки на цветя и плодове, характерни за един от най-пъстрите сезони в годината. Освен това, трябва да имате предвид, че пролетният аромат е свеж, така че изберете парфюми, които не са прекалено сладки и натрапчиви, особено ако е през деня. 

 

Съвети при избор на пролетен аромат.

пролетни парфюми от Венера Козметикс

Когато настъпят топлите месеци, любимият ви зимен парфюм вероятно вече не е толкова подходящ. Не се притеснявайте! Без значение дали сте жена или мъж, ще намерите най-добрата пролетна алтернатива чрез тези 4 основни съвета:

Сбогувайте се със зимата.

Зимата е идеалното време за носене на тежки аромати. Температурата на тялото ни пада и е по-трудно те да се задържат върху кожата. По-леките парфюми могат да бъдат приглушени и невзрачни, поради което сме склонни да гравитираме към по-интензивните.

Пролетта е равна на промяна.

Този сезон внася радост и топлина. С повишаването на температурите се подобрява и влажността на кожата. Вашият зимен парфюм се усеща в пъти по-силен и уханието му се носи по-далеч. Това понякога е във ваша полза, но един тежък аромат може да стане почти нетърпим. Затова би било разумно да подберете нещо ефирно, което да носи усещане за лекота.

Разберете кои нотки най-много ви прилягат.

Информирането с различните нотки ще ви помогне да направите най-правилния избор. Всеки парфюм е съставен от три типа нотки. Ароматът, който усещате първо, идва от горните нотки. След като това се износи, усещате основните нотки. А базовите нотки са това, което остава и се задържа.

Събудете своите сетива.

Пролетните месеци са идеалният момент да се впуснете в приключение за сетива с ободряващ аромат. С температурите се повдига също и нашето настроение. Подберете парфюм, който улавя есенцията на пролетта, изразяваща се в цветни и плодови аромати, които отразяват вашата нова енергия и нагласа. Обмислете нещо меко и флорално, ако сте жена, или цитрусово и свежо, ако сте мъж.  

 

Топ 4 най-подходящи пролетни парфюми:

От култовия Gucci Bloom до свежия и дървесен Lacoste Eau De L.12.12, това са 4-те най-добри аромата за мъже и жени, на които да се доверите тази пролет. Всички от тях можете да намерите лесно в сайта на Fragrances, които разполага с широка гама от 100% оригинални парфюми.

 

Gucci Bloom

Неговата изящна формула ще ви накара да почувствате, че пролетта е във вас винаги, където и когато да го носите. Gucci Bloom е класика в жанра, изпитана от над десетилетие. Сред прелестните му нотки са жасмин, ирис и тубероза. Това е перфектният аксесоар за всеки топъл ден. 

Ароматът му на буйна пролет е спечелил много жени. Често хората свързват това време с началото на нов етап от живота им, с радост, добро настроение и много забавления. Това е емоцията, която ще ви даде Bloom на всеизвестната марка Gucci. Този флорален парфюм ще зарадва притежателите си с чувствено, страстно и нежно ухание, което ще ви вдъхнови и ще ви изпълни със смели фантазии. 

  • Марка: Gucci
  • Пол: Женски
  • Година на издаване: 2017
  • Нотки: тубероза, арабски жасмин, орлови нокти, ирис

 

Dsquared2 2 Wood EDT

Dsquared2 2 Wood е прекрасен, свеж и непретенциозен унисекс аромат с ароматна група, състояща се от дървесно-флорален мускус. Този лек аромат е идеален за всеки любител на цитрусите. Ароматът на Wood се познава със свежи нотки на лимон и грейпфрут и пикантен розов пипер. В средните нотки усещаме дървесния и ободряващ аромат на кедрово дърво, ветивер, ела и кипарис, пренасяйки ви в магическа гора, пълна със зелени аромати. Базата на аромата крие ориенталски мускус и кехлибар, които придават дълбочина и топлина на уханието.

Марката Dsquared2 отново ни предлага коктейл с дървесен букет, аромат 2 Wood, който успокоява сетивата и остава в съзнанието за дълго време.

 

  • Връхни нотки: лимон, грейпфрут, розов пипер
  • Сърдечни нотки: кедрово дърво, ветивер, ела, кипарис
  • Базови нотки: мускус, кехлибар
  • Лансиране през 2021 г.

 

Giorgio Armani My Way

Парфюмът My Way от Giorgio Armani е идеален за тези, които обичат плодови и дървесни аромати. Освен това има флорална нотка на сладост, която ви напомня за свежа пролетна градина, без това да е прекомерно. My Way приляга на една автентична и любознателна жена. Той е перфектен аромат за топлите сезони и бурните емоции, които те носят. Пролетта е точно зад ъгъла, така че най-накрая е време да изберем парфюм, с който да ухаем ефирно и свежо като цъфнали цветя!

  • Марка: Giorgio Armani
  • Пол: Женски
  • Година на издаване: 2020
  • Нотки: портокалов цвят, бергамот, тубероза, жасмин, ванилия, сандалово дърво

 

Terre D’Hermes

Terre D’Hermès е един от най-желаните пролетни мъжки аромати, предизвикващ вълна от емоции сред потребителите си вече над 15 години. Това вероятно е един от най-добрите мъжки парфюми на 21-ви век. Освен стилен и свеж, той е и изключително открояващ се. Няма как да останете незабелязани с този аромат.

Комбинация от ободряващи цитрусови нотки на портокал и зелен ветивер, предизвиква взрив на сетивата. Terre d’Hermès вече се превърна в класика, която ще надживее много от новоизлезлите нишови парфюми.

  • Марка: Hermes
  • Пол: Мъжки
  • Година на издаване: 2006
  • Нотки:  портокал, грейпфрут, пипер, пачули, кедър, ветивер, бензоин

 

Със смяната на сезона се променят дрехите, а защо не и вашият парфюм? Комплиментирайте топлото време и разцъфващата природа с някои от тези невероятни аромати предлагани от Fragrances. Уханието се носи с нас през целия ден, като то отразява и дори влияе на нашето настроение. За това е важно да изберете подходящ парфюм, който да ви съпътсва в прекрасните пролетни дни!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.