Съвременен блог за маркова парфюмерия

4 най-подходящи парфюми за пролетния сезон през 2023 г.

4 най-подходящи парфюми за пролетния сезон през 2023г.

4 най-подходящи парфюми за пролетния сезон през 2023г.

Тъй като дните започват да стават по-дълги и слънцето все по-ярко, повечето от нас се приготвят да сменят зимното си палто с дънково яке или залагат на по-цветни визии. А когато става дума за аромат, най-подходящо за пролетта е да подберете лек, свеж и сладък флорален парфюм. Без съмнение, цветята са характерният аромат на сезона, както сред природата, така и в парфюмериите. Това е времето, през което всичко разцъфва и следователно, това се отразява и в голямото разнообразие, което можете да намерите на пазара. Ако си търсите ново ухание, заложете на съчетание от любимите ви цветя като роза, ирис, и гардения с пикантни или дървесни нотки, за да се отдадете на най-вълнуващите аромати на пролетта.

 

Какво прави един парфюм пролетен?

Пролетните парфюми трябва да бъдат ободряващи като нея. Не се ли ви е случвало да минавате покрай градина, и да ви лъхне уникален аромат на зюмбюл, жасмин или черешов цвят? Ако искате да създадете перфектната визия за идващите топли дни, трябва да обърнете внимание и на парфюма, който носите. Той трябва да има нотки на цветя и плодове, характерни за един от най-пъстрите сезони в годината. Освен това, трябва да имате предвид, че пролетният аромат е свеж, така че изберете парфюми, които не са прекалено сладки и натрапчиви, особено ако е през деня. 

 

Съвети при избор на пролетен аромат.

Когато настъпят топлите месеци, любимият ви зимен парфюм вероятно вече не е толкова подходящ. Не се притеснявайте! Без значение дали сте жена или мъж, ще намерите най-добрата пролетна алтернатива чрез тези 4 основни съвета:

Сбогувайте се със зимата.

Зимата е идеалното време за носене на тежки аромати. Температурата на тялото ни пада и е по-трудно те да се задържат върху кожата. По-леките парфюми могат да бъдат приглушени и невзрачни, поради което сме склонни да гравитираме към по-интензивните.

Пролетта е равна на промяна.

Този сезон внася радост и топлина. С повишаването на температурите се подобрява и влажността на кожата. Вашият зимен парфюм се усеща в пъти по-силен и уханието му се носи по-далеч. Това понякога е във ваша полза, но един тежък аромат може да стане почти нетърпим. Затова би било разумно да подберете нещо ефирно, което да носи усещане за лекота.

Разберете кои нотки най-много ви прилягат.

Информирането с различните нотки ще ви помогне да направите най-правилния избор. Всеки парфюм е съставен от три типа нотки. Ароматът, който усещате първо, идва от горните нотки. След като това се износи, усещате основните нотки. А базовите нотки са това, което остава и се задържа.

Събудете своите сетива.

Пролетните месеци са идеалният момент да се впуснете в приключение за сетива с ободряващ аромат. С температурите се повдига също и нашето настроение. Подберете парфюм, който улавя есенцията на пролетта, изразяваща се в цветни и плодови аромати, които отразяват вашата нова енергия и нагласа. Обмислете нещо меко и флорално, ако сте жена, или цитрусово и свежо, ако сте мъж.  

 

Топ 4 най-подходящи пролетни парфюми:

От култовия Gucci Bloom до свежия и дървесен Lacoste Eau De L.12.12, това са 4-те най-добри аромата за мъже и жени, на които да се доверите тази пролет. Всички от тях можете да намерите лесно в сайта на Fragrances, които разполага с широка гама от 100% оригинални парфюми.

 

Gucci Bloom

Неговата изящна формула ще ви накара да почувствате, че пролетта е във вас винаги, където и когато да го носите. Gucci Bloom е класика в жанра, изпитана от над десетилетие. Сред прелестните му нотки са жасмин, ирис и тубероза. Това е перфектният аксесоар за всеки топъл ден. 

Ароматът му на буйна пролет е спечелил много жени. Често хората свързват това време с началото на нов етап от живота им, с радост, добро настроение и много забавления. Това е емоцията, която ще ви даде Bloom на всеизвестната марка Gucci. Този флорален парфюм ще зарадва притежателите си с чувствено, страстно и нежно ухание, което ще ви вдъхнови и ще ви изпълни със смели фантазии. 

 

Dsquared2 2 Wood EDT

Dsquared2 2 Wood е прекрасен, свеж и непретенциозен унисекс аромат с ароматна група, състояща се от дървесно-флорален мускус. Този лек аромат е идеален за всеки любител на цитрусите. Ароматът на Wood се познава със свежи нотки на лимон и грейпфрут и пикантен розов пипер. В средните нотки усещаме дървесния и ободряващ аромат на кедрово дърво, ветивер, ела и кипарис, пренасяйки ви в магическа гора, пълна със зелени аромати. Базата на аромата крие ориенталски мускус и кехлибар, които придават дълбочина и топлина на уханието.

Марката Dsquared2 отново ни предлага коктейл с дървесен букет, аромат 2 Wood, който успокоява сетивата и остава в съзнанието за дълго време.

 

 

Giorgio Armani My Way

Парфюмът My Way от Giorgio Armani е идеален за тези, които обичат плодови и дървесни аромати. Освен това има флорална нотка на сладост, която ви напомня за свежа пролетна градина, без това да е прекомерно. My Way приляга на една автентична и любознателна жена. Той е перфектен аромат за топлите сезони и бурните емоции, които те носят. Пролетта е точно зад ъгъла, така че най-накрая е време да изберем парфюм, с който да ухаем ефирно и свежо като цъфнали цветя!

 

Terre D’Hermes

Terre D’Hermès е един от най-желаните пролетни мъжки аромати, предизвикващ вълна от емоции сред потребителите си вече над 15 години. Това вероятно е един от най-добрите мъжки парфюми на 21-ви век. Освен стилен и свеж, той е и изключително открояващ се. Няма как да останете незабелязани с този аромат.

Комбинация от ободряващи цитрусови нотки на портокал и зелен ветивер, предизвиква взрив на сетивата. Terre d’Hermès вече се превърна в класика, която ще надживее много от новоизлезлите нишови парфюми.

 

Със смяната на сезона се променят дрехите, а защо не и вашият парфюм? Комплиментирайте топлото време и разцъфващата природа с някои от тези невероятни аромати предлагани от Fragrances. Уханието се носи с нас през целия ден, като то отразява и дори влияе на нашето настроение. За това е важно да изберете подходящ парфюм, който да ви съпътсва в прекрасните пролетни дни!

Exit mobile version