Bijan е ирански дизайнер на мъжки дрехи и аромати, чийто фокус винаги е бил високия клас дизайнерски дрехи.

Роден през 1940 г., Bijan се мести в Лос Анджелис през 1973 г., след успешното откриване на първия си бутик в Техран - The Pink Panther (Розовата Пантера). Къщата на Bijan открива първия си бутик на Родео драйв в Лос Анджелис през октомври, 1976 г., който е анонсиран като най-скъпия бутик в света.

Bijan бързо успява да изгради име, привличайки богати и известни клиенти, сред които политици, като Барак Обама, Джордж Буш и Путин, както и модни дизайнери като Оскар де ла Рента и Том Форд и актьори като Том Круз и Антъни Копкинс.

Ароматите на къщата на Bijan са популярни с дизайна на парфюмните флакони, който се превърна в техен подпис и представлява стъклена бутилка с кръгла форма и дупка по средата и капачка, наподобяваща тюрбан. Един от тези феноменални парфюмни флакони е постоянна част от колекцията на Смитсоновия институт. През 1987 г., ароматът Bijan Classic за мъже е награден с отличие за Най-Добър Аромат на Годината от Fragrance Foundation (FiFi).

Преди да напусне света през 2011 г., дизайнерът води впечатляващ живот, жени се два пъти и има три деца от двата си брака. През 1992 г., той дори лансира ароматът DNA, посветен на трите си деца (Даниела, Николас и Александра)

“Светът каза ‘подчини се’, светът каза ‘примири се с това, което имаш’, светът каза ‘прави компромиси и никой няма да разбере’...за това...създадох мой собствен свят!”

Bijan Bijan Men EDT 75ml за Мъже
Bijan Bijan Men EDT 75ml за Мъже

Bijan Bijan Men EDT 75ml за Мъже

Bijan е високо класна марка, създадена през 1976 г. от дизайнера с ирански произход - Биджан Пакзад...

32.00 лв.

Bijan Bijan EDT 75ml за Жени
Bijan Bijan EDT 75ml за Жени

Bijan Bijan EDT 75ml за Жени

Невероятната марка Bijan e създадена през 1976 г. от иранския дизайнер Bijan Pakzad. Първият магазин..

42.00 лв.