Парфюми Cristobal Balenciaga

Кристобал Баленсиага Ейсагире е испански дизайнер от баски произход и основател на модна къща Balenciaga. Като се занимава активно от малък с шивачество, Баленсиага става известен като един от малкото дизайнери, които освен че правят дизайна, шият сами моделите си. Той пожънва успех в Испания непосредствено след Първата световна война, но Испанската гражданска война налага да се премести в Париж.

Първият негов парфюм е лансиран през 1947 година и носи името Le Dix. Кръстен е на адреса на бутика на Balenciaga в Париж. Днес Balenciaga предлага парфюмите си заедно с Coty.

Досега (2014г.) в парфюмената колекция на Balenciaga присъстват 25 аромата. Първият е от 1947 година, а най-новият от 2014 година. Парфюмите са създадени със съдействието на парфюмеристите Домитил Бертие, Оливиер Полж, Жерард Антони, Жак Жанцен, Кристоф Рейнод, Франсоа Карон, Доминик Прейсас и други.

Марката въплъщава едновременно структурираност и капризни приумици. В Balenciaga твори човекът, който вярва във фиксирани закони за усъвършенстване, но в същото време е и артист, който се отнася в царството на мечтите. Този противоречив и вълнуващ свят е отразен и в ароматите.

Няма продукти от този производител.