Вероник Найбърг – вечно прекрачваща границите и използваща въображението си, за да преведе креативните си идеи на езика на концепцията, бранда и пазарите

Veronique-Nyberg-bg

Химик с докторат по органична химия, Вероник Найбърг е родена в красивите Алпи. Нейното образование, наред с деликатния й характер, обясняват разнообразните източници на вдъхновение, към които се обръща, когато става дума за създаване на парфюми. От химия и изкуство, през природа и дори история, Вероник Найбърг използва цялата си креативност и знания, за да разработи някои от най-продаваемите формули в съвременната парфюмна индустрия.

Ето откъде черпи вдъхновението си: „За мен вдъхновението е навсякъде! Аз съм любопитна по природа и обичам да гледам, да докосвам, да опитвам… Винаги държа сетивата си събудени. Никога не знаеш кога ще те сполети вдъхновението. Може да бъде докато си играя с дъщерите си, докато опитвам ново блюдо, докато се разхождам сред природата, докато се шляя безцелно по улиците…”

Главен парфюмерист в парижкия офис на IFF, Вероник Найбърг също така е страстен готвач, обожава абстрактното изкуство и я влекат различните култури. Също както всички нас, и тя има нужда да презареди сетивата си, когато не работи върху някой нов парфюм. Обича да посещава изложби, да готви, да се разхожда и да чете.

Както и други световноизвестни парфюмеристи, тя крие корените на страстта си към парфюмите в своите детски спомени. Малкото селце в Алпите, където е родена, заедно с познанията на баба й по ботаника създават перфектните условия, които позволяват любовта на Вероник към дивите цветя и природните ухания да разцъфти в това, което днес е истинско майсторство при създаването на парфюми.

Ето как тя самата обяснява процеса по създаване на нов парфюм: „За мен е истинско предизвикателство! Всъщност, трябва да си дадеш достатъчно свобода, за да ти хрумне интересна идея докато работиш в границите на поръчението. Като парфюмерист аз винаги прекрачвам границите и използвам въображението си, за да преведа идеите си на езика на концепцията, бранда и пазарите… Може да смятате, че границите възпрепятстват процеса, но понякога най-добрите идеи ти хрумват точно защото трябва да намериш решение на даден проблем. Тоталната свобода може да се окаже истински кошмар…”

Да си добър парфюмерист, според Вероник Найбърг, означава постоянна еволюция и много работа. Изисква се практика, търпение и страст и тя очевидно ги е овладяла, тъй като някои от най-добрите парфюми на пазара са създадени от нея (или с нейна помощ).

Някои от най-продаваемите парфюми, създадени от Вероник Найбърг, ще откриете в нашия онлайн магазин:

Davidoff Cool Water Night Dive EDT за жени

Joop! Miss Wild EDP за жени

Lancome Tresor In Love EDP за жени

Paco Rabanne Invictus EDT за мъже

Thierry Mugler Alien Eau Extraordinaire EDT за жени

Ungaro L’Amour Fou EDP за жени

Boucheron Jaipur Bracelet Limited Edition EDP за жени

Guess Seductive EDT за жени

Jimmy Choo EDT за жени

Jimmy Choo Exotic 2014 EDT за жени

Moschino Glamour EDP за жени

Кой е вашият любим парфюм, създаден от Вероник Найбърг? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.