София Гройсман – парфюмерист – революционер с прогресивно виждане върху изкуството да създаваш парфюми

София Гройсман  е парфюмерист – революционер с прогресивно виждане върху изкуството да създаваш парфюми. Нейният отчетлив почерк се вижда в използването на изключително малък брой парфюмни съставки и съзадаването на мощни усещания, които добавят специфичен характер към парфюмите, които създава.

Sophia Grojsman perfumes

През дългогодишната си кариера тя е работила с внушителен списък от най-известните марки, включително A Lab on Fire, Bill Blass, Boucheron, Bvlgari, Calvin Klein, Celine, Christian Lacroix, Clinique, Coty, Elizabeth Arden, Elizabeth Taylor, Estée Lauder, Frederic Malle, Gloria Vanderbilt, HRH Princess Elizabeth, Karl Lagerfeld, Kenzo, Lalique, Lancome, Laura Biagiotti, Love2Love, Michel Germain, Oscar de la Renta, Paloma Picasso, Yves Rocher, Yves Saint Laurent и други.

Родена на 08 март 1945 г., тя е израстнала в малък беларуски град, където майка й се е научила да разчита на невероятния и усет за миризми още от много малка. Ето какво си спомня София: „Тъй като нямахме хладилници, майка ми ме молеше да опитвам маслото, млякото и сиренето, за да определи тяхната свежест. Ако направех гримаса, тя знаеше, че храната би се развалила до ден и никога не я купуваше.”

Навлязла в света на парфюмите боса, без абсолютно никакъв предишен опит, тя научава всичко в движение: „Нямах никакъв опит! Миришех шишенцата в лабораторията, но не знаех как се прави самия парфюм. Впечатлението ми беше, че събираш цветя, слагаш ги в алкохол и после ги смесваш. Учех се чрез експериментиране и четене.”

Един истински поклонник на цветята, София Гройсман ги слага на пиедестал, когато става въпрос за тяхната роля в създаването на успешен парфюм. Тя е особено впечатлена от лукса и разкоша, който излъчва кралицата на цветята, розата. Ето какво споделя за тази своя любов: “Розата е цветето на любовта; това е първото цвете, което мъжът подарява на жената. Листенцата от роза имат луксозен и богат аромат, който е разпознаваем. Моите конкуренти винаги казват, че във всичко, което правя, има роза. А, дори и да не съм сложила изобщо роза в композицията, те пак казват, че е твърде „розово””.

Някои от парфюмите, създадени от София Гройсман, ще откриете в нашия онлайн магазин:

  • Bill Blass Nude EDC за жени – този нежен флорален парфюм е специално създаден за чувствената жена. Свеж, но и богат, този парфюм е изключително съкровен.
  • Bvlgari Pour Femme EDP за жени – това деликатно цветно ухание, създадено от София Гройсман, е истинско съкровище в колекцията на Bvlgari. Романтичен и женствен, този парфюм е класика (първоначално лансиран през 1994 г., но през 2006 г. е реновиран и пуснат отново на пазара с по-луксозен дизайн).
  • Lancome Tresor EDP за жени – София Гройсман създава този парфюм за изключителната и елегантна дама, която може да покори света, а грацията е нейното най-силно оръжие.
  • YSL Parisienne EDP за жени – създаден от Софи Лабе и София Гройсман, този парфюм е истинско бижу, изтъкано от стил, романтика и любов. Той перфектно балансира между мистериозността и женствената индивидуалност на жената, която го носи.

А вие имате ли си любим парфюм, създаден от София Гройсман? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.