Жак Кавалиер – парфюмерист на крайностите с чувствителна душа и остро чувство за хумор

Жак Кавалиер би могъл да се нарече парфюмерист на крайностите с чувствителна душа и остро чувство за хумор. Неговото влияние върху парфюмната индустрия е толкова голямо, че дори парфюмните му творения, които се водят „провали” според пазарните стандарти, оставят ярка следа след себе си – създават нови тенденции или вдъхновяват други парфюмеристи да създават шедьоври. Независимо дали е „хит” или „провал”, всеки парфюм, който Жак Кавалиер създава, е шедьовър сам по себе си, труден за класифициране и вълнуващ по свой собствен начин.

Неговият огромен талант се цени високо от някои от най-известните парфюмни къщи като Issey Miyake, Yves Saint Laurent, Cacharel, Diesel, Lancome, Nina Ricci, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Bulgari, Armani, Tom Ford и много други.

Парфюми на Жак Кавалиер

Жак Кавалиер е роден в Грас през януари 1962 г. Той идва от много стара фамилия – семейството му живее там още от 15-ти век. Нищо чудно, че е станал парфюмерист, тъй като парфюмът тече във вените му – както баща му, така и дядо му са били парфюмеристи. Когато е бил дете, е прекарвал по няколко часа на ден, изучавайки сурови материали – той си спомня, че е бил особено впечатлен от естествените материали. Това време не е било прекарано напразно, тъй като неговите творения правят милиони хора по света щастливи и ги карат да се чувстват специални.

След като баща му го научил на всичко, което знае за суровите естествени материали, Жак Кавалиер се присъединява към екипа на Naarden (Quest) в Грас, а след това е преместен в Холандия. Впоследствие е назначен в PFW през 1988 г., а след това във Firmenich през 1990. По това време е едва 28-годишен – в този период среща и двамата души, които ще окажат неимоверно влияние върху успешната му кариера в парфюмерията: Алберто Морилас, неговия „брат по творения” и Шантал Рос, която го научила „как да работи и да налага изборите си”.

Когато става дума за парфюмите и тяхното влияние върху личността, Жак Кавалиер мисли, че “Парфюмът е нещо много лично, той може да бъде възприет по много различни начини. Съществуват два основни подхода: уханието може да се счита за огледало на личността или да бъде приспособявано към определено настроение или сезон.”

Някои от страхотните парфюми, създадени от Жак Кавалиер, ще откриете в нашия онлайн магазин:

Както го описва известния американски журналист Чандлър Бър, той е „плодовит парфюмерист, който е толкова успешен в наши дни, че често ми се струва, че е създател на близо четвърт от парфюмите в световен мащаб всяка година”.

А вие имате ли си любим парфюм от Жак Кавалиер? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.