Жак Кавалиер – парфюмерист на крайностите с чувствителна душа и остро чувство за хумор

Жак Кавалиер би могъл да се нарече парфюмерист на крайностите с чувствителна душа и остро чувство за хумор. Неговото влияние върху парфюмната индустрия е толкова голямо, че дори парфюмните му творения, които се водят „провали” според пазарните стандарти, оставят ярка следа след себе си – създават нови тенденции или вдъхновяват други парфюмеристи да създават шедьоври. Независимо дали е „хит” или „провал”, всеки парфюм, който Жак Кавалиер създава, е шедьовър сам по себе си, труден за класифициране и вълнуващ по свой собствен начин.

Неговият огромен талант се цени високо от някои от най-известните парфюмни къщи като Issey Miyake, Yves Saint Laurent, Cacharel, Diesel, Lancome, Nina Ricci, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Bulgari, Armani, Tom Ford и много други.

Парфюми на Жак Кавалиер

Жак Кавалиер е роден в Грас през януари 1962 г. Той идва от много стара фамилия – семейството му живее там още от 15-ти век. Нищо чудно, че е станал парфюмерист, тъй като парфюмът тече във вените му – както баща му, така и дядо му са били парфюмеристи. Когато е бил дете, е прекарвал по няколко часа на ден, изучавайки сурови материали – той си спомня, че е бил особено впечатлен от естествените материали. Това време не е било прекарано напразно, тъй като неговите творения правят милиони хора по света щастливи и ги карат да се чувстват специални.

След като баща му го научил на всичко, което знае за суровите естествени материали, Жак Кавалиер се присъединява към екипа на Naarden (Quest) в Грас, а след това е преместен в Холандия. Впоследствие е назначен в PFW през 1988 г., а след това във Firmenich през 1990. По това време е едва 28-годишен – в този период среща и двамата души, които ще окажат неимоверно влияние върху успешната му кариера в парфюмерията: Алберто Морилас, неговия „брат по творения” и Шантал Рос, която го научила „как да работи и да налага изборите си”.

Когато става дума за парфюмите и тяхното влияние върху личността, Жак Кавалиер мисли, че “Парфюмът е нещо много лично, той може да бъде възприет по много различни начини. Съществуват два основни подхода: уханието може да се счита за огледало на личността или да бъде приспособявано към определено настроение или сезон.”

Някои от страхотните парфюми, създадени от Жак Кавалиер, ще откриете в нашия онлайн магазин:

Както го описва известния американски журналист Чандлър Бър, той е „плодовит парфюмерист, който е толкова успешен в наши дни, че често ми се струва, че е създател на близо четвърт от парфюмите в световен мащаб всяка година”.

А вие имате ли си любим парфюм от Жак Кавалиер? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.