Сандалово дърво – един от най-добрите избори за студените зимни месеци

Когато става дума за парфюми, един от най-добрите избори за студените зимни месеци е класическият ориенталски аромат на сандаловото дърво. То е топло, сладко, пикантно и чувствено и си отива с много други нотки като лавандула, пачули, жасмин, бензоин и бергамот. Тази богата и опушена дървесна нотка няма да ви предаде като изветрее лесно. Тя не само ще внесе страст в живота ви, но и ще ви помогне да преборите стреса, да се изпълните с енергия и да се чувствате по-секси от всякога.

парфюми със сандалово дърво

Нотката сандалово дърво се извлича от дървото Сандал. Това е относително малко вечнозелено дърво с отчетливо ухание (за разлика от други уханни дървета, дървото Сандал запазва своя аромат с години). Индийският вид сандалово дърво Mysore се счита за най-висококачественото, но то е застрашен вид и днес най-големият производител на сандалово дърво е Австралия. Интересен факт за сандаловото дърво е, че, за да се извлече качествено масло от него, дървото трябва да е поне 15-годишно. Сандаловото дърво е толкова скъпо, че дори корените му се използват и, вместо да се отреже, се изкоренява.

Използвано основно в мъжки парфюми, сандаловото дърво е също така смел избор за независимите жени, които не се страхуват да изразяват себе си. Както обяснява редакторът на парфюми от Ню Йорк Candice Sabatini: “Твърде често дървесните нотки се асоциират с мъжки парфюми, но това далеч не е задължително. Мекото и топло сандалово дърво се използва за парфюми от семейството на ориенталските ухания и може да бъде много женствено. То често се съчетава с тонка, пачули или амбра, но добрият парфюмерист внимава да не постигне ефекта на пресищане или евтино хипарско ухание.”

Сандаловото дърво е добре известно още от древността. През годините то широко се е използвало за духовни ритуали и церемонии. То е необходимост за много религии, включително индуизъм, будизъм, ислям, китайската и японската религия. Сандаловото дърво се използва и в медицината – в миналото широко се е използвало като антисептично средство, както и като лек срещу депресия. Счита се и за един от най-добрите афродизиаци.

Можете да намерите много парфюми със сандалово дърво в нашия сайт. Ето и някои от тях:

А вие за мъжки или женски парфюми считате сандаловото дърво по-подходящо? Кой е любимият ви парфюм със сандалово дърво? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

1 Response

  1. Камелия Нисторова каза:

    Това е аромат които, не е за всеки. Той показва сила, увереност и неотстъпчивостта на човека с този аромат. Винаги оставя след себе си следа, и неминуемо се обръщаш след хора използващи парфюм с този така величествен и загадъчен аромат.
    Аз го харесвам както за жени, така и за мъже и имам парфюми с този аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.