Парфюмите като афродизиак

5 парфюмерийни нотки с положителен ефект върху сексуалното привличане

афродизиак

Месецът на любовта вече е тук! Февруари може да е кратък, но е изпълнен с приятни емоции около Деня на влюбените. Независимо дали празнувате Свети Валентин или не, малките жестове, с които изненадвате половинката си, не трябва да се ограничават само с този ден.

Всеки се чувства специален, когато човекът до него му показва любовта си и голямото му значение в живота му с жестове на внимание. Може пък да заложите на нещо по-голямо и класическо – най-често подаряваните подаръци като романтичен жест за Свети Валентин (и не само) са цветя, шоколад, вино, картички, плюшени играчки, бижута и, разбира се, парфюми.

Какво е афродизиак?

Повечето хора знаят, че някои парфюми действат като афродизиак. Но какво, всъщност, представлява афродизиакът?

Афродизиакът има различни форми (може да е ухание, храна и т.н.) като общото между всички тях е способността на това вещество да усилва либидото и да предразполага към романтика и плътски удоволствия.

Думата „афродизиак“ произлиза от гръцки и е свързана с богинята на любовта, красотата и сексуалността, Афродита. Тя буквално означава „свързана с Афродита“.

Много храни, напитки, цветя, масла, ухания (и дори тип поведение) се считат за мощни афродизиаци и са се използвали заради техния положителен ефект върху сексуалното привличане в историята на човечеството. Ето един списък на най-известните афродизиаци:

  • мака
  • какао
  • канабис
  • халюциногенни гъби
  • тиквени семена
  • гинко билоба
  • люти чушки
  • авокадо
  • банани
  • стриди
  • червено вино
  • сьомга
  • бадеми
  • фурми

Афродизиаците и марковата парфюмерия

Какво общо имат афродизиаците с парфюмите и марковата парфюмерия? Тъй като парфюмите съдържат много парфюмерийни нотки, счита се, че някои от тях имат качества на афродизиак и, съответно, имат положителен ефект върху сексуалното привличане между мъжете и жените. Уханията, които най-често се свързват с това, са ванилия, сандалово дърво, жасмин, лавандула и иланг иланг.

Когато става въпрос за парфюмерийни нотки, които също така са и афродизиаци, е добре да се знае, че, като цяло, мъжете са привлечени от флорални, пикантни, плодови и мускусни нотки, докато жените са съблазнени от свежи, дървесни, мускусни, пикантни и цитрусови парфюмерийни нотки.

Ето и 5 парфюмерийни нотки, които привличат противоположния пол със своето ухание:

  1. Ванилия

Ванилията има успокояващо сметаново топло ухание, което много хора свързват с безценните спомени от детството. Считана за едно от най-приятните ухания на земята, ванилията има силата да намали нивата на стреса и тревожността и да пресъздаде усещането за щастие. Тя е един от най-известните природни афродизиаци и служи за повишаване на сексуалната потентност предимно при мъжете.

Дами, ако искате да стимулирате сексуалното желание у вашия приятел или съпруг, ето някои парфюми с ванилови парфюмерийни нотки в тях, които ще имат еуфорично въздействие върху него:

Tom Ford Noir Pour Femme EDP за жени

Dior Poison Girl EDP за жени

Chanel Coco Mademoiselle EDP за жени

Thierry Mugler Angel EDP за жени

YSL Black Opium EDP за жени

  1. Сандалово дърво

Сандаловото дърво е типична ориенталска парфюмерийна нотка с богат чувствен топъл мирис на опушено дърво. Сандаловото дърво се използва още от древността, а в наши дни уханието му влиза в състава на много дамски и мъжки парфюми (предимно като базова нотка). Уханието на сандалово дърво понижава нивата на стрес и е благоприятно за създаване на романтична атмосфера, а будистите дори го използват в индийски тантрични практики.

Ето някои парфюми с нотката сандалово дърво в тях. Включили сме аромати както за мъже, така и за жени, тъй като качествата на тази сладка пикантна нотка като афродизиак имат положителен ефект както върху либидото на мъжете, така и върху това на жените:

D&G The One Desire EDP за жени

Calvin Klein Endless Euphoria EDP за жени

Burberry Weekend EDP за жени

Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops EDT за жени

Narciso Rodriguez for Her EDP за жени

 

Chanel Bleu de Chanel EDT за мъже

Dior Fahrenheit EDT за мъже

Armani Eau Pour Homme EDT за мъже

Carolina Herrera CH EDT за мъже

Jean Paul Gaultier Le Male EDT за мъже

  1. Жасмин

Жасминът е друга парфюмерийна нотка, която оказва влияние върху сексуалната възбуда както на мъжете, така и на жените. Неговите свойства на афродизиак са познати още от древността и са били широко използвани с еротични цели в Азия. Перфектен за усилване на женското либидо, опияняващият аромат на жасмин предизвиква сериозен сексуален отговор и у мъжете!

жасмин

Ако искате да се възползвате от прелъстителните свойства на нотката жасмин, можете да изпробвате някой от тези парфюми с мощната нотка жасмин в тях:

Michael Kors Glam Jasmine EDP за жени

Armani Acqua Di Gioia Jasmine EDP за жени

Iceberg Eau de Iceberg Jasmine EDT за жени

Thierry Mugler Alien Oud Majestueux EDP за жени

Chloe See By Chloe EDP за жени

 

Amouage Beloved Man EDP за мъже

Tom Ford Noir Extreme EDP за мъже

Armani Acqua Di Gio EDT за мъже

Paco Rabanne Invictus EDT за мъже

Hermes Le Jardin de Monsieur Li EDT за мъже и жени

  1. Лавандула

Лавандулата е мощен афродизиак както за мъже, така и за жени. Знаете ли, че още Клеопатра е използвала деликатния флорален аромат на лавандула, за да съблазни както Марк Антоний, така и Юлий Цезар? Ароматът на лавандула има пословично релаксиращо действие. Той намалява нивата на емоционален стрес и притеснение, премахва главоболието и повишава качеството на съня.

Ако искате да помогнете на партньора си да се отпусне и да се настрои на вълните на любовта, тук е нашият подбор от парфюми, към които ще бъдат привлечени както мъжете, така и дамите:

Bottega Veneta Knot EDP за жени

Roberto Cavalli Paradiso Azzurro EDP за жени

Lalique Living EDP за жени

John Galliano EDP за жени

Burberry Brit Rhythm EDT за жени

Dior Homme Sport EDT за мъже

YSL La Nuit De L’Homme EDT за мъже

Armani Code Profumo Parfum за мъже

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme EDP за мъже

Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum EDP за мъже

  1. Иланг иланг

Иланг иланг е може би един от най-силните аромати, когато става въпрос за афродизиаци. Не толкова често използван в парфюмерията, той увеличава либидото и подсилва сексуалната енергия между любовниците. Иланг иланг е особено известен със свойствата си за повишаване на дамското либидо. Ако нанесете парфюм с тази нотка, жените просто няма да могат да устоят на уханието на иланг иланг!

Ако търсите ухание, коeто ще привлече дамите и ще повиши възбудата на жените около вас, изпробвайте тези мъжки парфюми с рядката нотка иланг иланг в тях:

Cerruti 1881 Pour Homme EDT за мъже

Lacoste L 12.12 Blanc EDT за мъже

Amouage The Library Collection Opus X EDP за мъже и жени

Amouage Dia Pour Homme EDP за мъже

Независимо дали подарявате парфюм като подарък на половинката си, или го купувате за себе си, имайте предвид силата на тези парфюмерийни нотки като афродизиак. Парфюмите, които съдържат ванилия, сандалово дърво, жасмин, лавандула и иланг иланг са изключително подходящи за романтична среща, за подарък за Свети Валентин или просто за разпалване на страстта между партньорите!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.