Как да изберем парфюм за подарък на любим човек?

perfume-for-special-person-bg
Дали ще е за някакъв специален повод като рожден ден, или просто ще искаме да направим подарък на наш близък човек, ние ще бъдем изправени пред нелеката задача да изберем подходящия парфюм. Въпреки богатата гама от ухания, марки и рекламни послания, задачата ни би могла да бъде улеснена от продавача, но дори и тогава е възможно да се объркате. Все пак тествате дузина парфюми и сетивата се затрудняват да различат едно ухание от друго. Затова, при избор на парфюм за подарък е добре предварително да свържем дадения човек с представата за най-подходящия за личността му аромат и как би я подчертал, засилвайки най-положителните му качества.

Ако знаем какви ухания носи по принцип или дали има своя любима марка, това би ни спестило време в търсенето. Малка хитринка, която можем да използваме, е да се опитаме да разберем предишните предпочитания на нашия човек. Така асистентът в магазина би ни помогнал да изберем най-подходящия парфюм, след като знаем какво харесва половинката ни: свежи чисти ухания, по-натрапчиви пиперливи нотки, или пък просто Шанел. Но и без тази информация може да изберем най-подходящия аромат със следващите съвети.

Помислете за повода: Кога ще бъде носен?

В повечето случаи парфюмите са създадени за определен сезон и период от деня. Например, по-леките свежи аромати пасват най-добре за носене през деня, докато по-наситените са подходящи за вечерно време. Помислете дали човекът, на когото правите подарък, ще използва уханието вечерно време? А ангажира ли се с поводи като по-специални вечери или срещи? В случай, че избирате ухание за вашата половинка, е хубаво да подберете парфюм, който да препраща към чувственост и романтика.

Помислете за образа на парфюма: Ще съвпадне ли той с личността на получателя?

Когато разглеждате каталог от парфюми или сте изправени пред много възможности за избор в магазина, отделете внимание на цялостния образ на продукта и преценете дали съвпада с посланието, което искате да „пратите“ към човека. L’extase от Nina Ricci , например, определено е насочен към младите момичета със свободолюбив и игрив дух, но и с откроено женствен характер. По същия начин мъжките ухания може да са създадени за елегантния зрял джентълмен (Givenchy Gentlemen), или пък за младия мечтаещ романтик (Fendi Fan di Fendi Pour Homme Assoluto). Ще се ориентирате за вида личност, към която е насочен определен аромат по марката, името на парфюма, вида на опаковката и цялостното рекламно послание.

Помислете за стила на получателя: Флорална или плодова нотка?

Задайте си този въпрос, ако подаръкът е предназначен за жена. Цветните парфюми често са любими на жени, които имат по-скоро „момичешки“ вкусове. Според типичните стереотипи те са по срамежливи, женствени и сладки. Подарите ли парфюм на такава жена, със сигурност би ѝ се харесал.

За разлика от тях, любителките на плодови и цитрусови аромати са с по-свободолюбив, див и младежки дух. Често си падат по рок музиката, по спорта и по всякакви активности на открито. Притежават чувство за хумор и обичат да се забавляват.

Benetton Colors de Benetton Blue 

Versace Red Jeans

Винаги можете да заложете на класическото

Някои парфюми са известни с това, че са предпочитани от всички, поради своята универсалност и вечна обаятелност. Ето и някои от вечните класически парфюми:

ЗА НЕГО

Cartier L’Envol

Armani Code

ЗА НЕЯ

Versace Bright Crystal

Bvlgari Omnia Crystalline

Но какъвто и начин да използвате, за да направите правилния избор, най-важното е да си дадете нужното време за проучване и избор. Оставете на самото ухание да ви води и да ви подскаже, че би бил най-подходящото допълнение към образа на любимия човек. В крайна сметка парфюмът е едно допълнение към индивидуалността и вашето решение за подарък е топъл и личен жест.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.