5 идеи как да създадете една уютна и ароматна Коледа

5 идеи как да създадете една уютна и ароматна Коледа

Последният месец от годината вече е тук и носи със себе си магията на празниците и коледния дух! Неусетно стигнахме до  момента, в който остават броени дни до Коледа, а има толкова много неща, за които да помислите, ако искате да посрещнете този свят празник в уютна и благоуханна атмосфера.

Ние от Венера Козметикс сме ценители на красивите ухания, затова в тази статия сме ви подготвили 5 идеи как да използвате именно ароматите, за да повдигнете празничния дух и коледното настроение вкъщи!

1. Опечете коледни сладки

Почивните дни около Коледа обикновено са свързани със забавни приготовления за празника и развихряне на кулинарните умения. Една от най-приятните и интересни дейности е традицията да се приготвят и декорират коледни сладки или курабийки, защото накрая може да ги похапнете с удоволствие. Има толкова много рецепти, от които да изберете, но традиционно всички те включват уханни съставки като джинджифил, канела, ванилия и други, които ще накарат цялото ви жилище да ухае на Коледа.

2. Горещ шоколад за всички

Когато времето навън е студено и пухкавият сняг вали на парцали, имаме нужда от домашен уют и нещо, което да ни стопли. Ние не се сещаме за по-добро предложение от вкусен и ароматен горещ шоколад.

 Ароматът на шоколад или какао също е един от запазените коледни аромати, към които се връщаме всяка година. Още по-вкусна и ароматна става тази напитка, ако добавите към нея подправки и завършите със сметана и бонбони маршмелоу. Истинска наслада за всички сетива!

3. Използвайте есенциални масла или запалете ароматна свещ

Идеите ни не се изчерпват до тук. Използвайте дифузер за ароматни масла, за да ароматизирате дома си и да създадете приятна атмосфера. Сред ароматните масла, на които може да заложите за Коледа се нареждат маслата от портокал, тамян, розмарин или бор. Те ще създадат много коледен уют и ще ви помогнат да релаксирате. Ароматните свещи също са супер подходяща идея за зимния сезон и може да ги откриете в разнообразни аромати, подходящи за празничния сезон – ябълка и канела, цитруси, борова гора и др.

Оригинални парфюми от Венера козметикс

4. Подберете специален парфюм за празника

Разбира се, не може да пренебрегнем и любимите ни парфюми. Както сме ви съветвали, хубаво е да променяте парфюма си през различните сезони, за да постигнете максимална интензивност, а и за да разнообразите. За да направите празникът наистина специален, то изберете конкретен аромат, който да носите в коледния ден. Тук отново е добре да подберете комбинация от нотки, които свързвате с празниците. Може да заложите на наситен цитрусов аромат или пък да се насочите към подправките. Каквито и да са вашите предпочитания, сигурни сме, че ще откриете подходящия аромат в богатия асортимент в онлайн магазина на Венера Козметикс.

5. Зарадвайте вашите близки с ароматни подаръци

Последната ни идея как да направи Коледата по-ароматна е да изберете уханни подаръци за вашето семейство и близките ви. Може да изберете от страхотните ни предложения: парфюми Mont Blanc, Dolce & Gabbana, Versace, Paco Rabanne и още много други. Може също така да изненадате близките си със страхотни подаръчни комплекти, в които се включват душ гел, лосион за тяло или друг ароматен продукт.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.