Парфюмни тестери vs. официални маркови парфюми

EDP-&-Testers-fragrances

Чудите ли се каква е разликата между марковите парфюми и тестерите? Открийте най-точната информация в тази статия

Чудили ли сте се каква всъщност е разликата между оригиналните маркови парфюми и техните тестери? Тъй като темата е доста обширна, решихме да ви отговорим максимално точно и конкретно на този въпрос, без да се налага да търсите информация от куп различни източници.

Много от клиентите ни ползват и предпочитат „тестери“, вместо оригиналните парфюми, защото смятат, че ароматите са по-дълготрайни и наситени. Други остават несъгласни и споделят мнението си, че не биха платили „за нещо, което не е в оригиналната си опаковка“. Къде се крие истината обаче? Точно на този въпрос ще ви отговорим в следващите редове.

Каква е истината за тестерите и парфюмите? По темата има толкова много мнения и теории, че ако тръгнем да ви изброяваме всяка една от тях, ще можем да издадем цяла книга. Но все пак не това е целта ни. На този въпрос ще се постараем да ви отговорим кратко, точно и ясно, представяйки ви синтезирана цялата информация, които нашите парфюмни експерти подбраха за вас.

За да е максимално достъпна и разбираема цялата информация, по тази иначе толкова дълга тема, започваме с най-често задаваните въпроси от наши клиенти.

Какво е тестер?

Тестерите са оригинални парфюми, които често се предлагат във външна картонена опаковка, без етикет или целофан. Тестерите най-често се произвеждат в най-голямата разфасовка на предлагания марков парфюм. Най-често използваната разфасовка е 100 милилитра, но може да бъде във вариант 50, 75, 90, 125 или друга разновидност. Предназначението на този тип продукти е да покаже и представи аромата, преди да бъде закупен в големите парфюмерии и търговски центрове. Обикновено тестерите не са предназначени за продажба, но въпреки това много често те биват продавани и препродавани в дистрибуторската и търговска мрежа.  Всеки тестер съдържа 100%  оригинална парфюмна течност, идентична по състав с официално опакования парфюм.

Как да различаваме тестер от официален парфюм?

Лесно е. При покупка на парфюм онлайн, се уверете какво точно купувате. На повечето продукти е описано дали е тестер (TESTER) или продукт с цветна опаковка (и целофан) . Тестерите са също толкова предпочитани, колкото парфюмите и можете да откриете такива в много онлайн магазини за парфюми.  Ако си купите парфюм без опаковка, с картонена кутия и без дизайнерска опаковка на даден бранд, има голям шанс това да бъде тестер. Официалните парфюми са в брандирана опаковка и са на различна цена. Обикновено на по-висока от тази на тестера.

Каква е разликата между тестер и семпъл?

Знаете ли какво е семпъл? Сигурно се сещате за малките миниатюрни брандирани шишенца, пълно с парфюмната течност на съответния марков парфюм. Това са рекламни мостри, които се раздават безплатно или се използват за демонстрация на аромата. Обикновено малките семпълчета съдържат около 1,2 милилитра парфюмна течност, за разлика от тестерите, които обикновено е в голяма флакон, идентичен на самия парфюм.  Те не се продават или ползват с друга цел, освен рекламна. Тяхната функция е еднократно да усетите аромата, за да придобиете представа за същината на продукта.EDP-&-Testers-fragrances-01

 

Каква е разликата между парфюм и тестер?

От пазарна гледна точка, разликата между парфюм и тестер е в опаковките им. Парфюмът има официална такава, а тестерът не! Тестерите съдържат същата парфюмна течност, но често се продават без луксозна опаковка, а само в транспортна такава. Възможно е понякога да ги намерите без капачка и етикети, които парфюмите с официална опаковка имат.

Тестерът по-траен ли е от официалните парфюми?

Всеки тестер е траен точно толкова, колкото е и парфюмът. Трайността на парфюмите и тестерите е еднаква, но силно зависи от начина на съхранение. Ако направите експеримент и оставите официален парфюм и тестер в дамската си чанта без капачки за повече от месец, ще усетите разликата в трайността и на двата. Това е така, защото парфюмната течност изветрява, когато не се пази добре,  следователно ароматът губи наситеността си. Но е изключително важно да уточним, че и двата вида парфюмни продукти се произвеждат на едни и същи места с еднаква парфюмна формула от парфюмеристите, дори в еднакви флакони. Разликата между тях е, че парфюмът се предлага в официална рекламна опаковка, а тестерът се предлага без такава.

Защо да си купя тестер?

Една от големите ползи при купуването на тестер е НИСКАТА ЦЕНА, на която се предлага. Световноизвестни брандове и парфюмеристи разработват невероятни аромати за всеки вкус и всеки стил, представени ни във великолепни луксозни опаковки. Но дали си заслужава да плащане за нещо, което ще изхвърлим минути след като разопаковаме новата ни придобивка? На този въпрос всеки може да отговори сам за себе си. Но когато се сдобием с нов парфюм, разкъсаме безцветната външна обвивка, отварим лъскавата цветна опаковка, натиснем нежно пулверизатора (няколко пъти), впръскаме за пръв път ароматната течност в кожата ни, това усещане е неповторимо.

Надяваме се, че отговаряйки на вашите въпроси и давайки ви допълнителна инфформация, вече сте наясно относно приликите и разликите между оригиналните маркови парфюми и техните тестери. Но нека обобщим още веднъж – тестерите, както и парфюмите, са пълни с една и съща парфюма, 100% оригинална течност. Разликата им се състои само и единствено в опаковката, в която пристигат при вас.

Надяваме се, че тази статията ви е била интересна и полезна. Когато говорим за тестер и парфюм, въпросите могат да бъдат много. Ако имате предложения и още въпроси, ще се радваме да споделите мнението си с нас.

You may also like...

4 Responses

 1. Михаил Михалев каза:

  Много благодаря! Бяхте полезни!

  Поздрави Михаил Михалев

 2. Елка Уазакова каза:

  Много ползотворна статия,благодаря,поздрави

 3. Божидар Златанов каза:

  Благодаря за статията ш, изключително полезно!

 4. Анонимен каза:

  Ехааа, доста полезна информация. Благодаря 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.