Какво е шипров парфюм и как ухае?

Шипровите аромати са мистериозни, изискани и определено ще оставят у вас спомени със своите елегантни нотки. През 1917 г. парфюмеристът Франсоа Коти лансира женският парфюм Chypre и така се появява любовта към тази парфюмен клас. В днешната статия ще ви запознаем със спецификите на шипровите аромати и ще се опитаме да отговорим на въпроса на какво всъщност ухаят те?

История на шипровия парфюм

Chypre е френско име на средиземноморски остров в близкия Кипър. Именно там се носи легенда за раждането на богинята Афродита и там расте дъбовият мъх, който е основата на парфюмите с шипрови нотки. Този аромат е базата на много парфюмни къщи за създаване на различни ароматни композиции. Вижте какъв е оригиналният състав на бестселъра на парфюмите за дамите в следващия абзац.

Състав на оригиналния парфюм за дами Chypre

В основата на този аромат ще усетите тамян, мускус, цивет, дъбов мъх, пачули и стиракс. В сърцето му се усещат деликатно карамфил, жасмин, иланг-иланг, лилия и ирис. Не забравяйте и за страхотните цитрусови допълнения – лимон, дори бергамот, портокал и портокалов цвят. Пресните цитруси в горните тонове придават свежест и уникалност, следва и мъх, лабданум и пачули. Открийте своя аромат, който ще създаде у вас усещане за лекота, освежаване и изисканост.

За кого са предназначени шипровите парфюми?

Тези парфюми са подходящи за абсолютно всеки и се открояват с елегантни и изискани нотки, които определено ще ви допаднат. Подходящи са за силните личности, дамите, които се обличат стилно и официално. За успешните мъже този аромат би бил идеално допълнение, което да извади на показ тези доминиращи черти в характера.

За всички, които са ценители на парфюмерията, са подходящи шипровите аромати, защото са много издръжливи и определено се различават от останалите парфюми. Ако сте се спрели на този аромат, то трябва да сте сигурни, че ще привличате вниманието на обкръжението ви. А ето и кои са най-популярните шипрови парфюми.

Шипрови парфюми и техните подкатегории

шипров парфюм

Шипровите ароматни парфюми са с топъл нюанс, който се характеризира със свежи зелени тонове, както е прясно окосената трева или зелените билки. Този аромат е много подходящ за спортуващите или силно активни хора, които предпочитат уханието на гората и природата. Много често това са едни от най-харесваните аромати, на които се спират доста мъже. Направете вашия избор още днес и скоро ще забележите, че вниманието към вас ще бъде много по-голямо.

Шипровите цитрусови аромати са характерни с освежаващи компоненти, които се дължат на бергамот, лимон, портокал и други, които определено създават една много добра комбинация. Този състав може да се каже, че е базов и е съвместим с други парфюми, бяла козметика и дори одеколони.

Шипровите дървесни парфюми са много характерни и се славят със своя аромат на дъбов мъх, лабданум и се комбинират с други доминиращи дървесни аромати. Може да усетите сандалово и кедрово дърво, които са специфични, както чувствени и изразителни в мъжките парфюми.

Насочете се към различните видове шипрови парфюми, в които може да се припознаете и ще намерите онзи, който най-добре ще пасне на характера ви и дори визията ви. Заложете на по-интересни изискани аромати и се впуснете в приключението на изразителните нотки с Fragrances.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.