Как да изберем правилния парфюм според настроението си

“Парфюмът е като музиката, ако си пускате различна музика по различни поводи или когато сте в различно настроение, мислете за парфюма по същия начин. Избирайте парфюма си според настроението.” – Джон Стивън

perfumes-3

Да избереш правилния парфюм не е лека задача. Отнема време и усилия да решите кое е най-подходящото ухание за вас в зависимост от множество фактори като възраст, сезон, характер, тип кожа и др.

Един от факторите, които трябва да имате предвид, когато си избирате парфюм, е вашето настроение. Широко разпространено е схващането, че определени ухания имат силата да усилят или да подтиснат определени емоции, да окажат влияние върху мозъчната дейност и дори да предизвикат определено поведение. Защо да не използваме тази сила, когато става дума за парфюми?

Ето ги някои от най-добрите парфюмни избори в зависимост от настроението ви:

Лавандула

Лавандулата е това, към което трябва да посегнете, когато сте нервни и под стрес. Тази парфюмна нотка е много известна със своите успокоителни качества, които спомагат и за овладяването на емоционалния стрес. Успокоителният ефект на лавандулата действа положително на нервното напрежение и се бори с депресията. Тя е чудесна и за онези моменти, в които не можете да мислите за нищо друго освен за силното главоболие или мигрена.

За незабавен успокояващ лавандулов ефект препоръчваме:

Жасмин

Също както лавандулата, жасминът има прекрасни успокоителни качества. Той, обаче, се използва много често и като антидепресант поради мощните си способности да повдига духа. Той ще ви помогне да възвърнете увереността си, както и да заредите с позитивна енергия тялото и душата си.

За доза чист жасминов оптимизъм препоръчваме:

Мускус

Отличен афродизиак, мускусът притежава цяла гама от здравни ползи и положителни ефекти върху духа и тялото. Освен способността си да успокоява централната нервна система, той спомага и за намаляне на тревогата и безпокойството. Твърди се, че мускусът активира седемте чакри и прочиства съзнанието като ви помага да се концентрирате по-лесно.

За вътрешна сила, идваща от секси мускус, препоръчваме:

Грейпфрут

Стимулиращият и приповдигащ ефект на грейпфрута е добре известен още от древността. Той се използва и като антидепресант. Стимулирайки духа и тялото по различни начини, грейпфрутът активира мозъка, прочиства мислите и им дава нова посока. Скорошно проучване сочи, че дамите, които носят парфюм с нотката грейпфрут, изглеждат поне с 5 години по-млади!

Ако усещате, че сте изгубили надежда, препоръчваме грейпфрутно повдигане на духа:

Орхидея

Мощен усилвател на умствената будност, деликатната орхидея ще ви помогне и да се преборите с високото кръвно, мигрената, както и с алергии, главоболие и дори крампи. Познати със своята мистериозна безсмъртност, орхидеите имат способността да ви накарат да изглеждате и да се чувствате освежени и възродени.

За лишен от главоболие орхидеен ден изберете:

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.