Дубайските парфюми – автентични или не?

дубайските парфюми

Векове наред Изтокът ни очарова със своята мистика, екзотика и не на последно място – уникални парфюмни ухания. Съвсем заслужено дубайските парфюми са си спечелили славата на едни от най-наситените и дълготрайни ухания в света и по нищо не отстъпват на популярните западни брандове, които сме свикнали да използваме.

Производството на парфюми има дълбоки традиции в арабската култура от незапомнени времена. Характерните за тях са дървесните, флорални и пикантни нотки, които осигуряват силния и запомням ще се аромат.  Сред популярните съставки на тези парфюми много често ще откриете уд, кехлибар, ванилия, роза, жасмин и др.

Тези екзотични и ярки комбинации са вдъхновили и някой от най-известните парфюмерийни марки в света също да създадат свои интерпретации. Повече за тях може да научите в нашата статия, посветена на най-известните луксозни маркови арабски парфюми.

Безспорно перлата в короната на арабските ухания са дубайските парфюми. Те са изключително наситени, дълготрайни и притежават пленяващо луксозно усещане, с което свързваме източния начин на живот. Никак не е случайно, че дубайските аромати стават все по-търсени и у нас. Затова в следващите редове ще ви разкажем малко повече за най-известните марки дубайски парфюми, а също ще потърсим отговора на един много важен за потребителите въпрос: Автентични ли са дубайските парфюми?

Дубайските марки парфюми – кои са най-известните?

Макар не толкова разпознаваеми в западните страни, тези марки са се превърнали в еталон за качествена парфюмерия в Арабския свят. Те са предпочитан избор от местното население на Дубай, а също привличат вниманието на туристите, които непременно искат да си тръгнат със завладяващ арабски аромат. Ето и някои от тях:

Ajmal

Ajmal е един от водещите производители на парфюми в Арабския свят, като самата компания е създадена преди 70 години в Индия. Неин основател е Late Haji Ajmal Ali, известен още с прозвището “парфюмния крал”. Причината затова е, че той успява да изгради от нулата една преуспява парфюмна империя. Неговите наследници успяват да наложат успешно бранда в Дубай и Обединените арабски емирства. Днес в портфолиото на Ajmal могат да бъдат открити повече от 300 неповторими аромата, които се продават в над 30 страни по целия свят.

Swiss Arabian

Swiss Arabian е лидер в производството на парфюми в ОАЕ. Компанията е основана през 1974 г. и е създала едни от най-популярните и харесвани дубайски парфюми. Това, което ги отличава от повече брандове, че освен голямото си портфолио от ухания, компанията предлага услуга да създаде индивидуален аромат, предназначен само за вас, като по този начин отговори на нуждите и желанията дори на най-взискателните клиенти.

Yas Perfumes

Yas Perfumes е една от най-известните компании за парфюми в Близкия Изток. Тя си печели тази слава, благодарение на модерния и съвременен подход в създаването на ухания с наситен аромат и изключително високо качество. Целта на Yas е да направят ексклузивните парфюми от висок клас по-достъпни за клиентите в Близкия изток.

В списъка с известни дубайски марки ще откриете още Al Haramain Perfumes, Al Rasasi Perfumes и др.

оригинален марков парфюм

Оригинални ли са дубайските парфюми?

Това е един въпрос, който горещо вълнува потребителите. По една или друга причина, у нас много хора са на мнение, че парфюмите, които идват от Дубай не са автентични. Дали това е така, отговорът ще изясним в следващите редове.

Освен, че Дубай е център на производство на луксозна парфюмерия, той също е и един от важните центрове за търговия и износ на парфюми. В периода 2000 г. до влизането на България в Европейския съюз, една голяма част от парфюмите на българския пазар са именно внос от Дубай.

Причините за това явление са няколко. На първо място Дубай е безмитна зона, което не изисква търговците да плащат мито. За разлика от вноса от много други страни. Това позволява те да се сдобият с продукти на по-ниски цени. В допълнение, износът на парфюми е развита дейност в емирството. Тамошните търговци предлагат голямо разнообразие от търсени и атрактивни парфюми.

В Дубай могат да се открият много компании, които търгуват с оригинални маркови парфюми с най-високо качество и гарантирана автентичност. Това оспорва популярното твърдение, че всички аромати внос от Дубай са непременно ментета. Но от къде тогава се е появила лошата им слава?

Защо се е появило вярването, че дубайските парфюми са имитации?

Както и на други места по света, в екзотичното емирство също се намират и некоректни производители и търговци на имитации на популярните ухания. Те често се наричат “дубайски ментета” по вестниците у нас. Известни най-вече с това, че са висококачествени имитации на известни западни марки, които се радват на голям потребителски интерес. Въпреки това, неавтентичните дубайски парфюми са по-скоро изключение, отколкото наложена практика.

Трябва обаче да отбележим, че голяма част от репликите и ментетата на парфюми в България всъщност са внос от съседна Турция. Този факт се дължи на това, че  доставките са бързи и значително се намаляват транспортните разходи.

Както многократно сме обръщали внимание, използването на неавтентични парфюми не само ощетява коректните производители, но може да окаже сериозни вреди на вашето здраве. За да не станете жертва на подобна измама, уверете се, че купувате само оригинални парфюми от доверени онлайн магазини.

Ако искате да откриете още начини, по които да различите дали вашите парфюми са оригинални прочетете статията: https://fragrances.bg/blog/kak-da-izberem-dobar-online-magazin-za-originalni-markovi-parfumi/.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.