Chanel – парфюми, които ще обикнете

Chanel- парфюми предлагани от Венера косметикс

Когато става въпрос за парфюми, няма по-добър избор от Chanel. Известни както с класическите си аромати, така и с по-нови и иновативни издания, марката е сред едни от най-уважаваните в индустрията за мода и красота. Chanel винаги ще бъде на върха на нашия списък, що се отнася до подбор на дамски парфюми.

Въпреки че никога не можете да сбъркате с техния емблематичен Chanel N°5, решихме да подберем най-добрите техни предложения, които задължително трябва да опитате. С толкова много, от които да избирате, нашето ръководство ще направи вашето пазаруване много по-лесно.

Включили сме парфюми за всеки повод, от интензивни зимни, до свежи летни аромати, тъй като е важно да сменяме не само гардероба си, но и уханието, в зависимост от сезона. А когато става въпрос за подбор на правилния за вас, всичко опира до нотките. За по-ободряващо дневно ухание се спрете на цитрусови нотки на лимон, грейпфрут, мандарина и бергамот. Ако търсите нещо по-тежко и вечерно, препоръчваме нотки на сандалово дърво, кехлибар и кожа.

 

Кои са Chanel и защо да заложите на марката?

Когато се сетим за Chanel, две неща ни идват на ум. Първото – селекция от  елегантни кожени чанти на френската марка. Второто – тяхната широка гама от емблематични парфюми.

Линията от парфюми на Chanel винаги се е отличавала като едно от най-последователните, обмислени и елегантни предложения сред дизайнерите. С опит датиращ от 20-те години на миналия век, богатото им портфолио от аромати започва с всеизвестния Chanel N°5. Той е създаден, за да изпълни желанието на Габриел „Коко“ Шанел за направата на парфюм с няколко нотки, което противоречи на композициите с една нотка присъщи за времето ѝ. Тя е изключителен иноватор, който успява да разбие множество стереотипи и стигми през живота си. След този монументален старт, в ден днешен парфюмната гама на Chanel е нараснала до впечатляващите 136 разновидности. Разбира се, с толкова широка гама от продукти идва и уместният въпрос „Кой е най-добрият парфюм на Chanel?“.

Ние подбрахме 3 вдъхновяващи аромата, които ще подхождат на различни поводи в нашия живот. Така че, ако все още се чудите на кой продукт на марката да заложите, имате късмет, защото в тази статия ще намерите селекция от най-добрите им аромати за всяка ситуация. Подгответе се да завъртате глави с тях!

 

Кои са най-добрите парфюми на Chanel?

Парфюми Chanel

А сега да преминем към същинската част. Вижте нашия списък с подбрани парфюми на Chanel, които можете да закупите още сега в сайта на Fragrances. Поглезете с една (или няколко) от техните емблематични дизайнерски бутилки, която със сигурност ще заеме почетно място във вашата колекция от аромати. А ако не за вас самите, тези парфюми биха били и страхотен подарък за някой близък човек.

Chanel N°5

Разбира се, трябваше да започнем с класическия Chanel N°5. Той е първият парфюм от френската марка, а неговата сложна ароматна структура, която включва ирис, жасмин и дъб, го превръщат в символ на лукс и превъзходство. Този легендарен аромат е пудрен, флорален с ярки цитрусови горни нотки, което го прави идеален за ежедневието. Лекият полъх на ванилия добавя чувствен завършек и е една от многото причини, поради които той е един от любимците сред дамите за всички времена.

Създаден: 1921

Повод: Ежедневен

Сезон: Целогодишно

Нотки: нероли, бергамот, лимон, жасмин, роза, сандалово дърво, ванилия, ветивер, кехлибар, пачули, мускус

 

Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle е един от най-продаваните продукти на марката и не е трудно да разберем защо. Елегантната бутилка в златист тон ще улови красиво вечерната светлина върху вашата тоалетка. Женственият парфюм има силна индивидуалност, с нотки на жасмин, роза, пачули и ветивер. Когато го използвате, може да изпитате изненадваща свежест, благодарение на лекото ухание на портокал. Щом сладките връхни нотки попият в кожата, се разкрива един изтънчен аромат. Ефирните флорални тонове отстъпват място на земни нотки като пачули, които му придават тежест. Coco Mademoiselle е изкючително привлекателен и би прилягал както на изискана, така и на дама с буен дух.

Създаден: 2001

Повод: Вечер навън, официални поводи

Сезон: Есен-Пролет

Нотки: бергамот, портокал, портокалов цвят, жасмин, роза, мимоза, пачули, бял мускус, ванилия, ветивер

 

Chance Eau Tendre

Chance Eau Tendre е един ароматен букет, който остава с вас през целия ден. Внимателната комбинация от открояващи се цитрусови екстракти като червен портокал и грейпфрут, се допълва от деликатен жасмин, който ви пренася в ботаническите градини на Южна Франция. Макар и елегантен, този продукт на Chanel определено има по-младежко усещане от своите класически предшественици. Той е лек и неангажиращ – можете да гледате на него като бутилирано петъчно настроение.

Създаден: 2002

Повод: Уикенд, ваканция

Сезон: Пролет-Лято

Нотки: червен портокал, грейпфрут, жасмин, ирис, мускус, ветивер, кехлибар

 

Ароматът е неизменна част от нашата женствена идентичност. Той трябва да се избира внимателно, не само спрямо нашите настроение и вкус, но и спрямо съответния повод и сезон. Разбира се, няма златно правило или закон, за намиране на перфектния. Това е строго индивидуален процес, така че бъдете дръзки и експериментирайте с различни ухания, за да намерите това, което приляга най-добре на вас. Парфюмът е цяло изкуство, което може деликатно да завърши вашата визия. Не се страхувайте да сте автентични, ярки и да се откроявате от тълпата, както и самата Габриел „Коко“ Шанел. Можете да усетите нейната индивидуалност във всеки един парфюм на марката, което ги прави толкова емблематични. Разгледайте гамата от продукти със 100% оригиналност в сайта на Fragrances, поръчайте своя Chanel аромат и се отдайте на експлозия на сетивата!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.