Бебешки парфюми – твърде ексцентрични или просто начин да отнесем глезенето на бебето на едно друго ниво?

бебешки парфюми

Бебешки парфюми? Кой би помислил, че ги има? Оказва се, че почти всички световно известни парфюмерийни къщи предлагат специални бебешки парфюми в асортимента си (идеята се е родила в Европа). Сигурно в главата ви се въртят много въпроси като: „Как може нещо да ухае по-приятно от самото бебе?”, „Бебешките парфюми безопасни ли са?”, „Кой купува бебешки парфюми?”… Нека надигнем завесата и хвърлим малко светлина върху този феномен, наречен бебешки парфюм.

Когато в началото на 2013 г. Dolce & Gabbana обявиха пускането на бебешки парфюм, Stefano Gabbana обясни: „Как може бебетата да ухаят по-сладко отколкото сега? Това познато ухание, което свързваме с бебетата и което разтопява сърцата ни, само ще бъде подчертано от този парфюм на Dolce&Gabbana.“ Със сигурност звучи екстравагантно, но повечето от бебешките парфюми са без алкохол в своите формули, което ги прави напълно безопасни.

Dolce & Gabbana бебешки парфюм

Ето и някои от най-продаваемите бебешки парфюми:

  • Musti eau de soin by Mustela – Mustela е компания, която произвежда бебешки продукти и е доказала качествата си през годините, така че много майки ѝ се доверяват и що се отнася до бебешкия им парфюм. Както казват създателите му, той „приятно парфюмира бебето със своите плодови (портокал и мандарина) и цветни (момина сълза, жасмин, фрезия) нотки”. Парфюмът е хипоалергичен и помага за хидратирането на бебешката кожа.
  • Baby Touch by Burberry – този нежен аромат без алкохол е специално създаден за бебета. В него ще откриете нотки на мандарина, портокал, дива мента, жасмин, портокалови цветчета, циклама и ванилия.
  • Petits et Mamams by Bvlgari – това е парфюм, който е създаден както за бебетата, така и за техните майки. В него е скрито лятното ухание на сицилиански бергамот.

BVLGARY Petits et Mamans

  • Tartine et Chocolat Ptisenbon by Givenchy – със своите нотки на орлови нокти, момина сълза, жасмин, горчив портокал и сицилиански лимон, този парфюм определено е силен, така че е добра идея първо да го тествате преди да го закупите. Подходящ е както за бебета, така и за по-големи деца.
  • Ambrette 9 – това е най-скъпият бебешки парфюм (на цена от 200.00 USD за 100 ml). Причината за високата му цена се крие в основната му съставка Ambrette. Това е мускусна нотка, което е почти невъзможна за добиване (това е 100% натурална съставка). Парфюмът е подходящ както за бебетата, така и за техните майки.
  • Burberry Baby TouchLove Chic Baby Coco and Momo – с отделен вариант за момиченца и момченца, този парфюм е много известен сред майки-знаменитости като Мадона, Гуен Стефани, Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Кейт Мос, Рейчъл Вайс, Кели Престън и Елизабет Хасълбек. Няма нужда да казваме, че, както момчешкия, така и момичешкия парфюм, са дерматологично, алергично и клинично тествани. Тяхното ухание е деликатно, свежо и чисто. Освен това, невъзможно е да не се влюбите в техните стилни и обезоръжаващо сладки бутилки!

Независимо дали това е вид нова мода или пък тенденция, която ще се задържи, оставяме на вас да решите дали да използвате бебешки парфюм за своето малко съкровище. Във всеки случай можете да се възползвате от тези дискретно ароматизирани парфюми без алкохол за собствено удоволствие – те са подходящи за дамите, които са алергични към обикновените парфюми и са много добър избор за дългите и горещи летни дни на плажа!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.