Канела – сладък и чувствен аромат с безброй приложения както в парфюмерията, козметиката и кулинарията, така и в грижата за здравето

Сладкият и чувствен аромат на канелата се дължи на екзотичното дърво, от което се добива. Прелестният й аромат неслучайно е признат като афродизиак от хиляди години.

Канелата е не просто парфюмно ухание или подправка, която да добавите към ябълков пай или към горещия си чай през зимата. Тази ориенталска подправка има безброй приложения не само в парфюмерията, козметиката и кулинарията, но и в грижата за здравето.

Парфюми с канела

Канелата подобрява сърдечната дейност, регулира нивата на кръвната захар, използва се като превенция срещу диабет и Паркинсон и подобрява мозъчната дейност. Благодарение на своите антибактериални и анти-микробни качества, канелата е незаменим помощник при грипоподобни състояния. Тя е мощен антиоксидант, като в същото време подпомага метаболизма в борбата срещу излишните килограми.

За да се възползвате от потенциалното положително въздействие на канелата, можете да се насладите на унахието й в любим парфюм, да я добавяте като подправка към чай, мляко и кафе, в зърнената си закуска, да я поръсвате върху пресни плодове, както и към всякакви сладки изкушения.

Имате проблем с комарите? Отново канелата идва на помощ! Нейният приятен аромат не само ще освежи въздуха в стаята, но и ще ви предпази от досадните комари и техните неприятни ухапвания.

Интересен факт е, че канелата може да окаже ползотворно влияние не само върху тялото, но и върху човешкия дух. А, според някои източници, тя дори привлича богатството към човека, който я употребява, като трансформира вътрешните му убеждения.

В парфюмерията канелата се съчетава много добре със сладки, екзотични, цитрусови и свежи ухания като кардамон, карамфил, джинджифил, грейпфрут, лимон, лайм, нероли, портокал, мента, роза, розмарин, сандалово дърво и ванилия.

В нашия онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от парфюми, които ухаят на неустоимата канела (както за мъже, така и за жени):

Кой е вашият любим парфюм с канела в него? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.