Краставица – освежаваща и ободряваща, тя развихря въображението и ви изпраща сред тучни зелени поля, създавайки мечти за щастие и свобода

Свежият и прохладен аромат на краставица е предпочитан от парфюмеристите, тъй като се разтваря много добре в парфюмната композция, оставяйки след себе си свежестта на лятна градина и спомени за безгрижни дни. Освежаваща и ободряваща, парфюмната нотка краставица ще развихри въображението ви и ще ви изпрати сред тучни зелени поля, създавайки мечти за щастие и свобода.

Краставицата е широко разпространено растение, което произхожда от Индия, но в наши дни се отглежда по целия свят. Тя има много дълга история, която датира от преди 3000 години – счита се за едно от най-древните растения на земята.

Хладно и успокояващо, етеричното масло от краставица е най-лекото етерично масло и, като такова, има многобройни приложения. Важен източник на антиоксиданти, етеричното масло от краставица има и множество доказани ползи за човешкото здраве.

Perfumes with cucumber

То е богато на витамин А, витамин С, витамин К, калций и калий и действа като мощен тоник за кожата, косата и нотките. Почистващата му сила е пословична и го прави много популярно сред хората с мазна кожа, склонна към поява на акне. Противовъзпалителните му съставки ще помогнат на кожата ви да се охлади и ще й придадат свеж и отпочинал вид.

Като растение, което съдържа 96% вода, краставицата е идеална за извличане на токсините от тялото. Въпреки че е сред растенията, които съдържат най-голям процент вода, краставицата съдържа цяло богатство от други съставки, които са ползотворни за човешкото тяло – съдържа омега-6 мастни киселини, както и витамин В1, които са безценни що се отнася до детоксикацията на кожата, нейното овлажняване и предотвратяване на стареенето й.

Интересен факт за краставиците е, че те се раждат в най-различни форми, размери и цветове. Може дори да попаднете на бяла, жълта, че и оранжева краставица! Без значение кой вид ще изберете, гледайте винаги да имате краставици в хладилника, тъй като, освен нарязани на салата, можете да ги използвате и в борбата с целулита! В краставиците има фитохимикал, който кара колагена в тялото да се стегне като по този начин укрепва външния слой на кожата и намалява видимостта на целулита.

И това не е всичко: краставиците могат дори да ви спестят махмурлука – изяжте няколко резенчета краставица преди лягане и кажете „сбогом” на махмурлука, тъй като съставките в краставицата ще помогнат на тялото ви да си възвърне вътрешния баланс и на сутринта ще се чувствате свежи като краставички!

Когато става въпрос за парфюмерията, нотката краставица си отива много добре със свежи, водни, зелени, плодови, пикантни, дървесни и ориенталски нотки като лайм, грейпфрут, зелена ябълка, зелен чай, мента, морска пяна, пачули, пипер, мускус, амбра, тютюн и сандалово дърво.

В нашия онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от парфюми с нотката краставица. Ето някои от тях:

А вие имате ли си любим парфюм с краставица? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.