Ориенталските нотки в парфюмите – наситени, мистериозни и чувствени

cinnamon vanilla carbamom star anise cloves

Дръзки и съблазнителни, ориенталските парфюми са наситени, мистериозни и чувствени. Няма да сгрешите, ако решите да използвате ориенталски парфюм за вечер навън. Известни със своите пикантни нотки, ориенталските парфюми често съдържат екзотични аромати от цял свят. Ориенталските парфюми имат няколко подкатегории, включително флорално-ориенталски, нежно-ориенталски, дървесно-ориенталски и др., в зависимост от състава на нотките в парфюма. Ето и някои от нотките, благодарение на които ориенталските парфюми са заслужили името си:

  • Канела – Тази сладка и чувствена подправка се използва масово в хранителната индустрия, но, също така, тя е доста специфична нотка и при парфюмите. Освен с уникалния си аромат, тя е известна и с качествата си на афродизиак. Канелата много си отива с цитрусови нотки в парфюмите. Любопитен факт е, че има много хора, които си правят канелени парфюми в домашни условия! Един прекрасен представител на парфюм с нотки на канела е Made to Measure EDT by Gucci за мъже.
  • Карамфил – въпреки че повечето хора мислят карамфила за подправка (заради силния му и уникален аромат), той всъщност представлява изсушена цветна пъпка. Също както канелата, карамфилът се използва масово както в хранителната, така и в парфюмерийната индустрия. Освен това, той се използва и в медицината като болкоуспокояващо. Един страхотен парфюм с карамфил е Armani Eau Pour Homme EDT за мъже.
  • Ванилия – ванилията е още една известна парфюмерийна нотка, която е спечелила милиони сърца със сладкия си и съблазнителен аромат, който ни напомня на детството. Производството на натурална ванилия е доста дълъг и скъп процес, така че много парфюмеристи използват синтетичната версия на ванилията. Класически парфюм с ванилия е Guerlain Shalimar Parfum Initial EDP за жени.
  • Тамян – основно използван за религиозни цели, тамянът е намерил своето място и в парфюмерийния свят. През годините тамянът е играл важна роля в почти всички култури по света. В наши дни той се използва като парфюмна нотка в много ориенталски ухания заради своята топла и успокояваща миризма. Един от парфюмите с тамян, които бихме ви препоръчали, е Versace Pour Homme Oud Noir EDP за мъже.
  • Амбър – очарователен и топъл, амбър е друга любима нотка в ориенталските парфюми. Всъщност, това не е точно нотка, а, по-скоро, усещане за парфюма. Един свеж, но и учудващо силен парфюм с амбър е Chloe EDP за жени.
  • Сандалово дърво – една класическа ориенталска нотка, сандаловото дърво е известно със своето меко, сладко и богато дървесно ухание. Това е доста силна нотка, което я прави подходяща за парфюми, с които няма да останете незабелязани. Един доста изискан парфюм със сандалово дърво е Chanel Coco Noir EDP за жени.

Широкоизвестен факт е, че ориенталските парфюми са сред най-добре продаваните парфюми по света. Това далеч не е учудващо, тъй като тези топли и секси ухания са изключително дълготрайни, наситени и разпознаваеми. Вие имате ли си любим ориенталски парфюм?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.