Ан Флипо (Anne Flipo) – Lady Million

Ан Флипо (Anne Flipo) може да бъде описана като чувствителен и любопитен хедонист, който изпитва страст към стилни ухания. Тя е прекарала детството си в Пикарди, Франция, където е била заобиколена от свежи цветя и зеленчукови градини, които са били първия й контакт с красивия свят на уханията.

Ето какво споделя за този ранен период от живота си: “Там разбрах много за природата и за основата на изкуството на това да живееш живот, изтъкан от прости удоволствия; бях удивена от природата и имам прекрасни спомени за семейни гозби и правене на сладкиши, като не забравям и любовта към музиката, която е основна част от личното ми равновесие”.

anne filipo perfumes

Когато пораства, тя посещава парфюмерийно училище във Версай, ISIPCA, където открива силата на есенциалните масла. След като завършва, тя започва да работи с  Jean-Louis Sieuzac и Michel Almairac. Днес тя работи за IFF (International Flavors & Fragrances) – ето и мнението й за това преживяване: “Най-накрая се освободих, вече съм много по-спокойна и вярвам в собствената си интуиция”.

Въпреки че е прекарала много време, работейки по женски парфюми, напоследък започва да създава и ухания за мъже. Както казва самата тя: “В началото ми беше трудно да навляза в тази част на парфюмерията. Сега се чувствам в свои води, това е една съвсем нова сфера, в която има много потенциал и осъзнах, че може да бъде много задоволяващо и да създаде невероятен ентусиазъм и енергия”.

Тя разглежда работата си като игра, в която правилата постоянно се променят: “Трябва да разбереш какво търси клиента до такава степен, че търсенето да се превърне в твое, да се потопиш в духа на проекта, да го изучиш от всеки ъгъл: парфюмът е едно вечно предизвикателство, в което трябва да се изправиш срещу несъвършенството на нещата. Докато го има усещането за недостигнатото, всичко е възможно, също както и в живота”.

Ан Флипо създава парфюми за най-известните парфюмерийни къщи над 30 години. Ето някои от парфюмите, създадени от нейната страстна интуиция:

Кой е вашият любим парфюм, създаден от Ан Флипо?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.