Какви парфюми биха имали дисни принцесите

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-01

Чудите ли се какви парфюми биха имали дисни принцесите, ако можеха да избират? Ето и отговорите в тази забавна и увлекателна статия

Някога попадали ли сте на онлайн тестовете, определящи характера, с които ни заливат социалните мрежи, като например: “Какъв си бил в предишния си живот?” или “Какво говори любимият ти плод за твоя характер?” и т.н.

Решихме да се гмурнем в психологията на уханията и да проверим как характерът на човек влияе върху предпочитанията му за парфюм. Това е доста интригуваща тема за нас, която изисква да се отдели доста време за проучване и анализ, но ние решихме да вкараме доза забава в цялото начинание.

И тъй като сме върли фенове на Дисни анимациите, решихме да направим “подробен психологически анализ на Дисни принцесите” и да предположим какви парфюми биха избрали, ако имаха достъп до изобилието от парфюми в днешно време.

Пепеляшка

Милостивата и чаровна натура на Пепеляшка я превърна в една от любимите Дисни принцеси на няколко поколения. Тя е красива, работлива, талантлива, и в същото време леко наивна, но дори  в това виждаме чар.

Основни черти от характера: Блага, любяща, наивна, търпелива

Интересен факт: Пепеляшка е първата Дисни принцеса, която не е с кралско потекло.

Парфюмът, който Пепеляшка би имала: Аромат, който е ‘момичешки’ и в същото време излъчва чистота и женственост би подхождал най-добре на характера на Пепеляшка. Chloe Love Story  е нежен и в същото време предизвикателен и излъчващ увереност аромат, точно като Пепеляшка, която не осъзнава силата, която крие в себе си. Вдъхновен от романтиката в Париж, ароматът е свежа цветно-плодова композиция, която запленява с букет от цитруси и нероли, постепенно разгръщайки се в сърцевина от рози и жасмин и отвеждайки ви към пленителната основа от мускус и кедър.

Принцеса Жасмин

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-02

Според някои източници, при създаването на принцеса Жасмин, Уолт Дисни е бил вдъхновен от една от принцесите в “Приказки от хиляда и една нощ” – принцеса Бадрулбудура. Дръзкото отношение на ориенталката красавица и склонността ѝ да изразява мнението си без свян, я превръщат в пример за подражание за децата днес. Отказвайки да се омъжи, както традицията повелява и вместо това последвайки любовта, принцеса Жасмин научи всички ни да следваме сърцата си и да не позволяваме на никого да ни кара да правим каквото и да е било против нашата воля.

Основни черти на характера: Умна, дръзка, силна, уверена

Интересен факт: Жасмин е единствената Дисни принцеса, която целува отрицателен герой.

Парфюмът, който Жасмин би имала: Вярваме, че силен ориенталски аромат би подчертал най-добре характера на принцеса Жасмин. Olympea by Paco Rabanne e парфюм подходящ за богини, точно като принцесата. Той има изискано и силно ухание, което се разгъва с жасмин (случайно или не, също като нейното име), джинджифил и зелена мандарина, нежно отвеждайки ви към предизвикателна сърцевина от ванилия и сол, за да ви завладее с топла кадифена прегръдка от кашмирено дърво, сандалово дърво и амбра в основата си.

Бел от „Красавицата и Звяра“

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-03

Както подсказва името ѝ, Бел е красавица, но това далеч не е единствената причина толкова много деца и възрастни да я обичат. Също както в сюжетната линия на “Красавицата и Звяра”, Бел е много повече от една красива фасада. Тя е любознателна, иска да научи възможно най-много за света около нея и е истински ‘книжен плъх’ по душа. Нейният любознателен ум и интелект не се нравят на местните, които я считат за странно момиче. Това, от друга страна, ѝ придава доза мистицизъм и чар. Вероятно най-добрият урок, който научихме от тази приказка, е че красотата идва отвътре, и че трябва да се стараем първо да опознаем хората, ако искаме да ги видим в истинската им светлина.

Основни черти на характера: Любознателна, интелигентна, любвеобилна

Интересен факт: Бел е първата Дисни принцеса с по-голяма дълбочина на характера и е до голяма степен вдъхновена от актрисата Кетрин Хепбърн, в ролята на Джо в екранизацията на книгата “Малки жени” от 1933 г.

Парфюмът, който Бел би избрала: Интелигентната, свободолюбива и независима Бел би носела с удоволствие парфюма Jimmy Choo Illicit. Това е съблазнителен аромат, който преплита свежи връхни нотки на джинджифил и портокал с чувствен букет от рози и жасмин в сърцевината (Бел определено би избрала парфюм с нотки на роза, не мислите ли?) и завършва с топла дървесна основа от сандалово дърво, кехлибар и мед.

Покахонтас

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-04

Покахонтас е сред най-храбрите Дисни принцеси, редом с Мулан и Мерида. Нейната храброст се проявява, когато си позволи да се сближи с абсолютно непознат човек от различна раса и култура, влюби се в него и дори се изправи срещу баща си, като открито заяви любовта си към чужденеца Джон Смит.

Основни черти от характера: уважение към природата, свободен дух, храбра, честна

Интересен факт: Покахонтас е единствената Дисни принцеса с татуировка и също така единствената, която не е носила тиара.

Парфюмът, който Покахонтас би избрала: Обожаваща природата и с приключенски дух, Покахонтас би носела с удоволствие парфюма Dsquared2 She Wood. Той е изтънчен и в същото време съблазнителен дървесен аромат, който създава перфектен баланс между връхните нотки на лимон, нероли и жасмин, сърцевина от мускус и виолетки, и дървесна база от ветивер, кехлибар и кедър.

Ариел

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-05

Любопитната и широкоскроена душа на Ариел я доведе до това да се влюби в различен от нейния вид, да опита човешка храна и дори да се снабди с цели два човешки крака. Нейната позитивна и смела натура научи всички ни да бъдем любознателни, да не се страхуваме от непознатото и да излезем, и открием нови хоризонти. От друга страна, тя също ни научи да бъдем находчиви и да не униваме, когато нямаме гребен за коса, а просто да използваме вилица.

Основни черти от характера: Любознателна, с приключенски дух, не се страхува от непознатото

Интересен факт: Знаете ли, че Ариел пее повече песни от всяка друга Дисни принцеса? Освен това, тя е единствената Дисни принцеса, която не е била човек при раждането си.

Парфюмът, който Ариел би избрала: Смелото сърце на Ариел, което е готово за всякакви предизвикателства би харесало спортен и все пак чувствен аромат, като този на  Davidoff Cool Water. Той е класическа цветно-морска композиция, която едновременно носи уханието на невинна красота и чувственост, съчетавайки свежи връхни нотки на цитрус, пъпеш и касис със сладко цветно сърце от рози, жасмин и мед, и отвеждайки ви към ново приключение с ванилия и мускус в основата.

Рапунцел

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-06

Рапунцел спечели сърцата на малки и големи с нейната жадна за забава и приключения натура. Това, че беше затворена между четири стени през по-голямата част от живота си не пречупи нейния дух, а напротив, направи я още по-силна и по-буйна от всякога. Поуката, която всички можем да си вземем от Дисни анимацията “Рапунцел и Разбойникът”, е че няма нищо страшно в това да излизаме от зоната си на комфорт от време на време, защото промяната много често води към щастлив край.

Основни черти от характера: Приключенски дух, позитивна, смела

Интересен факт: Рапунцел е първата Дисни принцеса със супер сили. Въпреки, че и при някои други принцеси е присъствала магия, Рапунцел е първата, която притежава магически сили.

Парфюмът, който Рапунцел би избрала: Armani Acqua Di Gioia би паснал перфектно на свободолюбивата и приключенски настроена Рапунцел. Това е свеж, цветно-плодов аромат, който ни вдъхновява да преоткрием света около нас с връхни нотки на лимон и мента и чувствено, но пикантно сърце от жасмин и розов пипер и финален сладък допир от кафява захар и кедър в основата.

Това са нашите предложения за парфюми, които биха носили Дисни принцесите ако имаха достъп до днешното разнообразие от аромати.

А вие бихте ли добавили парфюм или два към нашите предложения? Ако е така, споделете ги в коментарите по-долу, ще се радваме да ги чуем.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.