Любимите парфюми на кралското семейство

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-BG-00

Чудите ли се кои са любимите парфюми на кралското семейство? Научете повече за предпочитаните ухания от Кейт Мидълтън, принцеса Даяна и принц Хари

Още от край време, хората силно се вълнуват от живота на любимите знаменитости и искат първи да научават последните новини около тях. Много често се вкопчваме в живота на известните личности, с цел да избягаме от реалността, дори за кратко, а понякога стигаме до крайности, като ги издигаме в култ.

Каквито и да са причините да сме толкова запленени от живота на богатите и известните, компаниите успяват да припечелят от тази човешка мания, възползвайки се от “Ефектът Опра”, който представлява влиянието, което има определена знаменитост над потребителя при правене на покупка.

Вземете за пример любимката на Великобритания – Кейт Мидълтън, която непрестанно присъства в радара на журналистите, а всеки един сантиметър от нейната същност бива анализиран от пресата и нейните почитатели. С безупречен стил и усет за комбинане на висок клас брандове с масови и достъпни марки, Кейт Мидълтън бързо спечели сърцата на хората по целия свят. Те пък, от своя страна, не спират да я анализират до лявата ѝ къдрица, намираща се зад дясното ѝ ухо.

Един чудесен пример, който илюстрира степента на влияние, което упражнява Херцогинята на Кембридж върху нас – простосмъртните, е когато през 2015 г. носи рокля от Asos за 35£, като моделът се изкупува за броени минути.

Днес няма да говорим за стил на обличане, а за нещо много по-интимно, а именно любимите парфюми на английското кралско семейство във времето. Селекцията включва луксозни и царствени ухания, някои от които са създадени специално за членовете на кралското семейство.

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-01

Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет е голям привърженик на цветните ухания, а любимото ѝ цвете е карамфил. Някои източници сочат към White Rose на Floris – пикантен цветен аромат с нотки на карамфил.

Парфюмерийната къща, призната от кралския двор – Floris, лансира лимитирана серия на аромата Royal Arms Diamond Edition за нейния юбилей. Той представлява пленителна комбинация от роза, жасмин и виолетки, и всъщност е модерната версия на аромата, създаден от къщата при раждането на кралицата през 1926 г.

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-02

Кейт Мидълтън, херцогиня на Кеймбридж

Изглежда, че херцогинята на Кеймбридж обича парфюмите, които носи да наподобяват стила ѝ – елегантни и женствени. Подобно на повечето жени, тя има няколко фаворита в парфюмната си колекция. Херцогинята е почитател на Dior от години и в миналото е носела Dior Dune, който напомня за далечен морски полъх.

Луксозната парфюмерийна къща, Jo Malone, също фигурира сред любимите брандове на херцогинята, като според някои източници, тя обожава да носи Vintage Gardenia на английския бранд.

На сватбения си ден: Изненадващо за всички, херцогинята не избра кралските парфюмерии за този специален ден, а се спря на не до там известния по онова време, парфюм – White Gardenia Petals на английския бранд Illuminum. Царственият букет от гардения, жасмин и лилия се съчетаваха перфектно със сватбения ѝ букет от момини сълзи. И разбира се, както с всичко, което прави Кейт, веднага след като Кларънс Хаус потвърждават сватбения ѝ парфюм, всяка една опаковка от 50 мл на парфюма се изкупува за броени минути.

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-03

Мегън Маркъл, херцогиня на Съсекс

Мегън Маркъл е известна като страстен любител на парфюмите и притежава не малка парфюмна колекция. Преди време, тя съобщи пред Express: “Парфюмът е любимото ми нещо. Толкова съм пристрастена, че ако напусна къщата без парфюм, ще се върна обратно, специално заради това.”

Едни от любимите и парфюми са Cote d’Azur Eau de Parfum на Oribe, както и Wild Bluebell и Wood Sage & Sea Salt на Jo Malone.

На сватбения си ден: Луксозният бранд Floris London създаде специален аромат за двойката на техния сватбен ден. Според списанието People, ароматът се е базирал на  вече съществуващия Bergamotto di Positano, който е свеж и цитрусов и носи спомени от Средиземно море.

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-04

Принц Хари

Според някои източници, Принц Хари е привърженик на Terre d’Hermes. Точно такъв свеж и пикантен аромат-подпис е уханието, което си представяхме да носи чаровния принц с огнена коса. Terre d’Hermes включва ободряващи цитрусови връхни нотки, пикантно сърце и земна, дървесна база.

The-Favorite-Fragrances-of-the-Royal-Family-05

Принцеса Даяна на Уелс

Известна с невероятния си стил и страстта към живота, принцеса Даяна е била истински любител на парфюмите и е имала няколко любими в нейната колекция.

Принцесата обожавала да носи 24 Faubourg на Hermès, създаден през 1995 г. от парфюмериста Морис Русел. Ароматът е силен цветен аромат от бели цветя, с връхни нотки на праскова, както и нотки на портокалов цвят, гардения и кехлибар.

На сватбения ѝ ден, принцеса Даяна се омъжи в Катедралата Сейнт Пол, носейки още един любим неин парфюм – Quelques Fleurs, цветен аромат с нотки на тубероза, роза и жасмин. Според слуховете, принцесата е разляла малко от парфюма върху сватбената си рокля и отчаяно се е опитвала да скрие петното по време на церемонията.

Това са любимите аромати на кралското семейство – луксозни и висок клас парфюми, които събуждат в нас мечтата да сме част от кралския двор.

А вие имате ли си любим аромат, който ви кара да се чувствате така сякаш принадлежите към Уиндзорския Замък? Ако е така, споделете ни го в коментарите по-долу, ще се радваме да го чуем.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.