Зимна приказка: Топ 10 парфюми за студените месеци

Зимата е идеален сезон за смяна на стила и парфюма. С помощта на нов аромат можете да направите дългия низ от празници, специални поводи и партита още по-специален. Луксозният аромат също така е идеален подарък за близък приятел или роднина, когато искате да изненадате с нещо специално. 

Днес ще обърнем специално внимание на зимните парфюми. Характерното при тях – както за дамските, така и за мъжките варианти – е, че съчетават усещане за топлина и страст с мистериозна харизма и класическо настроение за купон. 

Преобладаващите нотки в зимните аромати са вкусните ванилия и шоколад, както и чувствените мускусни и дървесни елементи. Особено подходящи за студените дни са пикантните средни нотки, както и класическите подправки, които се разгръщат еднакво добре и в началото, и в края на композицията. 

А по-долу ви представяме нашата класация за най-добри зимни парфюми за жени и мъже. Продължавайте да четете – може би днес е денят, в който ще откриете идеалното попадение за вашия нов празничен, ежедневен или бизнес стил! 

 

Любимите дамски аромати за зимата 

Топло-пикантният микс от ухания в зимните дамски парфюм е начин жената да излезе от нежната си романтична натура, с която е омайвала и привличала вниманието към себе си през лятото. Сега на преден план излиза мисията да изяви своята задълбоченост с великолепна комбинация от съблазън, грация и увереност. Всичко това е постижимо с един от следващите подходящи за зимата женски парфюми:

  • Paco Rabanne Fame EDP 80 ml Френската модна къща продължава да е на върха на всяка класация, свързана с женските аромати. И в зимната селекция нейните ухания са силно предпочитани. A Fame оставя конкуренцията в незавидно положение. Великолепното съчетание от бергамот, сандалово дърво и флорална феерия в базовите нотки създава истинското съвършенство, достойно за коледната нощ, фирменото парти или романтична среща на фона на танцуващи във въздуха снежинки. 
  • Emporio Armani Diamonds EDP 100 ml Досущ като своята луксозна опаковка и име, този аромат винаги е бил диамантът във всяка лична дамска колекция. Марката говори сама за себе си, а вдъхновяващия плодов микс от личи и малини с чувствените кедър и ванилия надминават всички очаквания. Ако това ухание не ви е познато, имайте предвид, че то е една от последните новости от парфюмерийния гранд Emporio Armani. Всяка дама би го пожелала, но дали всяка има характера да го носи по тялото си?
  • Givenchy L’Interdit Rouge EDP Още с появата си през 2021-ва година този аромат бързо превзема не само женските, но и мъжките сетива. Силните му цитрусови нотки отлично контрастират на съблазнителния микс от пачули и сандалово дърво. От този аромат бликат едновременно страст и усещане за уюта на приятна компания или сладкото усамотение, което много силни и уверени личности предпочитат. 
  • Dolce&Gabbana Devotion EDP 100 ml Дебютирал съвсем наскоро, в средата на 2023-та година, този нов аромат представлява романтично приключение до екзотични острови, Ориента и сърцето на любимата ви европейска столица. Парфюмът е истинска експлозия от кехлибарено-ванилови емоции, които приятно се съчетават с кубинското настроение на рома и италианската наслада за небцето – автентичната панакота. Ароматът ни допада заради смелата селекция от средни и базови нокти, а върхът му – сладострастен захаросан лимон – е истинска изненада в зимната нощ. 
  • Lan֧côme La Nuit Trésor EDP 100 ml Ако Франция е най-романтичната страна на света, то този френски аромат създава най-силното усещане за любов в студена зимна вечер. На нейния фон парфюмът разгръща топли нотки на страстни цветя, допълвани от мистерията на тамяна и папируса. Уханието е изключително подходящо не само за вечерна среща и специален повод, но и за ежедневието. 

 

Подходящи мъжки ухания за студените дни 

Топлината, пикантните подправки и ориенталският стил оживяват и в мъжката селекция от зимни аромати. Те отлично са подчертани с помощта на типичните и любими за господата тютюн и дървесни нотки. Зимните парфюми за мъже обикновено включват вечните класики, които всяка дама успешно разпознава. Дали обаче господата ще се свържат с някой от следващите ни предложения за настоящите студени дни?

  • Jean-Paul Gaultier Le Male EDT 125 ml Този ексцентричен микс от усещания, базови нотки, асоциации и финални щрихи в крайната магнетична композиция определено е нещо различно на сцената със зимни аромати. Парфюмът съблазнява със смелата си селекция от сладки средни ухания, в които подправките преобладават над плодовата феерия. Идеален за специален повод, този аромат трудно ще бъде забравен, ако попадне в полезрението на деликатните женски сетива. 
  • Viktor & Rolf Spicebomb EDT 90 ml Парфюмът с висока степен на изненада, съблазнителна палитра от цитрусови плодове и ориенталски подправки предоставя пълноценна наслада за сетивата – на съзнателно и подсъзнателно ниво. Той рисува във въображението ви картини от екзотични дестинации и романтичните сцени, в които всяка жена продължава да вярва и търси. Със своята не по-малко ексцентрична опаковка под формата на ръчна граната, ароматът говори сам за себе си – той трудно се приема и носи от всеки, но случи ли се магията, тя ще предизвика експлозия за сетивата.
  • Guerlain L’Homme Idéal EDT 50 ml Зад топло-студената композиция на този аромат стои идеята за младия и уверен мъж. Той отстоява принципите си, като същевременно е душата на компанията. Празничен, но стилно сдържан, омагьосващ с мароканския си кедър, но и укротяващ страстите с уханието на кожа. Този ароматът е истинска наслада за душата – черта, характерна за Guerlain парфюм.
  • Tom Ford Noir Extreme EDP 100 ml Този парфюм не е просто за мъже. Той е за силните мъже, които знаят какво искат от живота. Обикновено го постигат с увереност и постоянство. Екстремните му комбинации от кардамон, цитруси, нероли и ориенталски цветя идеално пасват на харизмата на този господин – открит и прям, целенасочен и изискан.
  • Carolina Herrera Bad Boy Extreme EDP 50 ml Не се подлъгвайте по името на този аромат. Парфюмът всъщност е идеален и за добрите момчета, и за достолепните господа. Универсалната му композиция от какaо, пачули и джинджифил само звучи странно. Всъщност, тя акомпанира по напълно класически начин на идеята за мъжката природа, изразена едновременно от усещането за сигурност и вечния стремеж към риска.

С тези прелестни зимни аромати ще добавите съвършен и изискан завършек както към ежедневната, така и към празничната си визия. Всички са налични на специални и достъпни цени в селекцията от парфюми на fragrances.bg

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.