Как да изберем правилния парфюм според настроението си

“Парфюмът е като музиката, ако си пускате различна музика по различни поводи или когато сте в различно настроение, мислете за парфюма по същия начин. Избирайте парфюма си според настроението.” – Джон Стивън

perfumes-3

Да избереш правилния парфюм не е лека задача. Отнема време и усилия да решите кое е най-подходящото ухание за вас в зависимост от множество фактори като възраст, сезон, характер, тип кожа и др.

Един от факторите, които трябва да имате предвид, когато си избирате парфюм, е вашето настроение. Широко разпространено е схващането, че определени ухания имат силата да усилят или да подтиснат определени емоции, да окажат влияние върху мозъчната дейност и дори да предизвикат определено поведение. Защо да не използваме тази сила, когато става дума за парфюми?

Ето ги някои от най-добрите парфюмни избори в зависимост от настроението ви:

Лавандула

Лавандулата е това, към което трябва да посегнете, когато сте нервни и под стрес. Тази парфюмна нотка е много известна със своите успокоителни качества, които спомагат и за овладяването на емоционалния стрес. Успокоителният ефект на лавандулата действа положително на нервното напрежение и се бори с депресията. Тя е чудесна и за онези моменти, в които не можете да мислите за нищо друго освен за силното главоболие или мигрена.

За незабавен успокояващ лавандулов ефект препоръчваме:

Жасмин

Също както лавандулата, жасминът има прекрасни успокоителни качества. Той, обаче, се използва много често и като антидепресант поради мощните си способности да повдига духа. Той ще ви помогне да възвърнете увереността си, както и да заредите с позитивна енергия тялото и душата си.

За доза чист жасминов оптимизъм препоръчваме:

Мускус

Отличен афродизиак, мускусът притежава цяла гама от здравни ползи и положителни ефекти върху духа и тялото. Освен способността си да успокоява централната нервна система, той спомага и за намаляне на тревогата и безпокойството. Твърди се, че мускусът активира седемте чакри и прочиства съзнанието като ви помага да се концентрирате по-лесно.

За вътрешна сила, идваща от секси мускус, препоръчваме:

Грейпфрут

Стимулиращият и приповдигащ ефект на грейпфрута е добре известен още от древността. Той се използва и като антидепресант. Стимулирайки духа и тялото по различни начини, грейпфрутът активира мозъка, прочиства мислите и им дава нова посока. Скорошно проучване сочи, че дамите, които носят парфюм с нотката грейпфрут, изглеждат поне с 5 години по-млади!

Ако усещате, че сте изгубили надежда, препоръчваме грейпфрутно повдигане на духа:

Орхидея

Мощен усилвател на умствената будност, деликатната орхидея ще ви помогне и да се преборите с високото кръвно, мигрената, както и с алергии, главоболие и дори крампи. Познати със своята мистериозна безсмъртност, орхидеите имат способността да ви накарат да изглеждате и да се чувствате освежени и възродени.

За лишен от главоболие орхидеен ден изберете:

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.