Calvin Klein и най-добрите парфюми на марката

най-добрите парфюми на Calvin Klein

“Успехът е това как се чувствате от нещата, които правите”. Тези думи принадлежат на един от най-разпознаваемите и влиятелни модни дизайнери на нашето време – Келвин Клайн. Историята на успеха на Клайн започва през 60-те години, когато той открива компанията, носеща неговото име. Въпреки че винаги е бил воден от амбиция и стремеж да постигне мечтите си, едва ли тогава Клайн е предполагал, че е един ден милиони хора по света ще носят неговото име върху дрехите, бельото или дори парфюма си.

Ако сте любопитни да научите повече за живота на Келвин Клайн и как успява да създаде своята модна империя, която и до днес продължава да диктува тенденциите във фешън индустрията, в тази статия ще ви разкажем точно за това. Разбира се, оставаме верни на стила си и ще ви представим и някои от най-известните парфюми на марката.

Историята на емблематичния бранд Calvin Klein

Келвин Клайн основава своя бранд през 1968 г. в Ню Йорк, инвестирайки спестени средства на стойност 10 000 долара. Първата му колекция включва дамски дрехи и палта в младежки стил. Само година по-късно негов модел се появява на корицата на едно от най-големите модни списания в Америка, което му дава още по-голяма увереност и изтласква кариерата му на следващото ниво.

През 1971 г. той създава и легендарната си линия бельо, която и до днес е запазена марка на компанията. Първоначално тя е включва само дамски модели, но постепенно се разширява и с мъжка линия. Клайн неведнъж е коментирал по този повод, че намира за забавен факта колко много хора носят бельо с неговото име. В допълнения към колекцията му от дамски дрехи включва още спортно облекло и класически блейзъри.

Така за по-малко от 10 години от основаването на бранда, той вече е оценен на 30 млн. долара. Клайн е във вихъра си и започва да работи върху създаването на аксесоари като шалове, слънчеви очила, коли, обувки и др. Освен с бельото, марката става известна и със своите джинси, които се превръщат в истински фурор, когато дизайнерът решава да сложи името си върху задните им джобове.

Така постепенно и целеустремено, Клайн се изкачва по стълбичката на успеха, превръщайки всичко, до което се докосне в тенденция. Отличителното за дизайнера и неговата компания е минималистичният стил и класическата линия, която той неизменно следва. Брандът е известен и с някои от провокативните си рекламни кампании, в които участват едни от най-известните модели като Брук Шийлдс, Кейт Мос и др.

Парфюмите на Calvin Klein

калвин клайн парфюми

След дрехите и аксесоарите, Клайн обръща внимание и на парфюмите. Първият Calvin Klein парфюм, носещ името Calvin, е лансиран на пазара през 1981 г. Клейн е един от първите дизайнери, който осъзнава значимостта на парфюмите в модния свят и с годините създава внушителен брой парфюми, които се превръщат в бестселъри навсякъде по света. За изминалите 30 години, брандът успява да създаде цели 171 ухания, работейки рамо до рамо с едни от най-опитните парфюмеристи.

След създаването на първото си ухание, Calvin Klein пускат серия от успешни мъжки и дамски парфюми, които за мнозина улавят духа на десетилетията, през които са създадени. Сред тях са Obsession, cK One – един от първите аромати, продавани като унисекс през 1994 г. и Euphoria, които се предлага както в дамски, така и в мъжки вариант. Сред най-успешните ухания на марката се нареждат още: Calvin Klein Beauty, CK IN2U, Calvin Klein Contradiction и Calvin Klein Escape.

В богата парфюмна гама на Calvin Klein може да откриете перфектния дамски или мъжки парфюм за всеки вкус и всеки повод. Ако и вие сте решили да добавите парфюм Calvin Klein във вашата колекция, страхотните предложения на марката може да разгледате в онлайн магазина на Венера Козметикс.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.