Съвременен блог за маркова парфюмерия

Calvin Klein и най-добрите парфюми на марката

Най-добрите парфюми на Calvin Klein

най-добрите парфюми на Calvin Klein

“Успехът е това как се чувствате от нещата, които правите”. Тези думи принадлежат на един от най-разпознаваемите и влиятелни модни дизайнери на нашето време – Келвин Клайн. Историята на успеха на Клайн започва през 60-те години, когато той открива компанията, носеща неговото име. Въпреки че винаги е бил воден от амбиция и стремеж да постигне мечтите си, едва ли тогава Клайн е предполагал, че е един ден милиони хора по света ще носят неговото име върху дрехите, бельото или дори парфюма си.

Ако сте любопитни да научите повече за живота на Келвин Клайн и как успява да създаде своята модна империя, която и до днес продължава да диктува тенденциите във фешън индустрията, в тази статия ще ви разкажем точно за това. Разбира се, оставаме верни на стила си и ще ви представим и някои от най-известните парфюми на марката.

Историята на емблематичния бранд Calvin Klein

Келвин Клайн основава своя бранд през 1968 г. в Ню Йорк, инвестирайки спестени средства на стойност 10 000 долара. Първата му колекция включва дамски дрехи и палта в младежки стил. Само година по-късно негов модел се появява на корицата на едно от най-големите модни списания в Америка, което му дава още по-голяма увереност и изтласква кариерата му на следващото ниво.

През 1971 г. той създава и легендарната си линия бельо, която и до днес е запазена марка на компанията. Първоначално тя е включва само дамски модели, но постепенно се разширява и с мъжка линия. Клайн неведнъж е коментирал по този повод, че намира за забавен факта колко много хора носят бельо с неговото име. В допълнения към колекцията му от дамски дрехи включва още спортно облекло и класически блейзъри.

Така за по-малко от 10 години от основаването на бранда, той вече е оценен на 30 млн. долара. Клайн е във вихъра си и започва да работи върху създаването на аксесоари като шалове, слънчеви очила, коли, обувки и др. Освен с бельото, марката става известна и със своите джинси, които се превръщат в истински фурор, когато дизайнерът решава да сложи името си върху задните им джобове.

Така постепенно и целеустремено, Клайн се изкачва по стълбичката на успеха, превръщайки всичко, до което се докосне в тенденция. Отличителното за дизайнера и неговата компания е минималистичният стил и класическата линия, която той неизменно следва. Брандът е известен и с някои от провокативните си рекламни кампании, в които участват едни от най-известните модели като Брук Шийлдс, Кейт Мос и др.

Парфюмите на Calvin Klein

След дрехите и аксесоарите, Клайн обръща внимание и на парфюмите. Първият Calvin Klein парфюм, носещ името Calvin, е лансиран на пазара през 1981 г. Клейн е един от първите дизайнери, който осъзнава значимостта на парфюмите в модния свят и с годините създава внушителен брой парфюми, които се превръщат в бестселъри навсякъде по света. За изминалите 30 години, брандът успява да създаде цели 171 ухания, работейки рамо до рамо с едни от най-опитните парфюмеристи.

След създаването на първото си ухание, Calvin Klein пускат серия от успешни мъжки и дамски парфюми, които за мнозина улавят духа на десетилетията, през които са създадени. Сред тях са Obsession, cK One – един от първите аромати, продавани като унисекс през 1994 г. и Euphoria, които се предлага както в дамски, така и в мъжки вариант. Сред най-успешните ухания на марката се нареждат още: Calvin Klein Beauty, CK IN2U, Calvin Klein Contradiction и Calvin Klein Escape.

В богата парфюмна гама на Calvin Klein може да откриете перфектния дамски или мъжки парфюм за всеки вкус и всеки повод. Ако и вие сте решили да добавите парфюм Calvin Klein във вашата колекция, страхотните предложения на марката може да разгледате в онлайн магазина на Венера Козметикс.

Exit mobile version