Класически парфюми, които всеки любител на ароматите трябва да пробва

Класически парфюми, които всеки любител на ароматите трябва да пробва

Очарователният свят на ароматите става все по-вълнуващ. Днес парфюмите се правят от най-разнообразни суровини, старите закостенели концепции за мъжки и дамски аромати са отстъпили място на новите технологии, а естествеността и индивидуалността са на върха.

Един парфюм може да разкаже много за личността на този, който го носи, и може да се поглезите, като напръскате любимия си аромат, и това вече не е чисто женски прерогатив. Мъжете, както и жените, са все по-внимателни към най-новите тенденции в парфюмерията и често търсят онези нотки, които могат да подобрят тяхното присъствие, да ги направят съблазнителни и завладяващи. В този материал ние от екипа на Fragrances сме събрали едни от най-интригуващите аромати, както за дамите, така и за господата.

5 парфюма, на които да заложат дамите

  • Жан-Пол Готие създава един от най-известните парфюми – Jean Paul Gaultier So Scandal!. Това е аромат, богат на чувствени и свежи нотки. Интензивен, женствен, чувствен и скандален. Неговите нотки водят до чисто пристрастяване, разкошен съюз между мед и тубероза. Разпознаваме скандала в тази свръхдоза медено удоволствие, което сега е акомпанирано от опияняващата и чувствена тубероза, сандалово дърво и свежестта на жасмин. Аромат, изпълнен с чувства.
  • Alien се основава на прекрасен дървесен, сладък и сух аромат. Ароматът на жасмин остава трайно върху кожата, в компанията от нотките на ванилия, кехлибар и мускус, които заедно създават наистина запомнящи се нотки, които обгръщат дамата, която го носи. Това е уникален, безпогрешен аромат, абсолютно задължителен в колекцията на ценителките на аромати. Подходящо за тези, които обичат да правят впечатление.
  • Black Orchid е ароматът в луксозен стил на Tom Ford за емблематичната, съблазнителна и неуловима жена. Изискан аромат, пълен с чувственост с тъмни и интригуващи нотки, комбинация от черни орхидеи и ориенталски подправки. Дамският парфюм Tom Ford Black Orchid представлява истинска декларация за стил и блясък, която припомня модата и нощния живот между светлини и фонова музика. Ароматна пирамида, която открива същността на черната орхидея, цветето, което за луксозния дизайнер е абсолютен символ на изтънчена елегантност. Сред обонятелните нотки има бергамот, гурман ноар акорд, пачули и черен трюфел.
  • Cacharel Amor Amor – сандалово дърво и бял мускус затварят този приказен кръг от аромати, който е на пазара от 2003 г. И оттогава никой не е имал смелостта да го замени. Определя се от мнозина като „любовна отвара“. Перфектна комбинация от ванилия и плод, със завладяваща и дървесна базова нотка. Отлична продължителност и сила. Сладостта не е никак тежка, идеална и за пролетно-летния сезон.
  • Последното ни предложение La vie est belle e aромат, включващ в себе си ирис, жасмин и портокалов цвят, микс от сладки и пикантни цветя. Аромат, който остава дълго време, много свеж, смел и един от най-женствените парфюми, предлагани на пазара. La Vie Est Belle En Rose е покана да видим света с нов поглед, да посрещнем живота със силата на положителните емоции. „Розовата“ страна, и култивиране на щастието във всичките му форми.

Класически парфюми

5 парфюма, подходящи за господата

  • Един от най-добрите парфюми за мъже според жените е Le Male на Жан-Пол Готие, чувствен и съблазнителен аромат, на който дамите не могат да устоят. Характеристиката на този парфюм, съдържащ се в емблематичния флакон, превърнал се в истински идентифициращ обект на марката, е способността да предаде личността на игрив мъж, който е уверен в себе си и любител на романтиката. Този аромат вече е истински култ и не е загубил привлекателността си през годините.
  • Boss The Scent от Hugo Boss е един от най-съблазнителните мъжки парфюми и не е изненадващо, че се смята и за един от най-добрите мъжки парфюми от дамската аудитория. Нотките предизвикват уникално приключение от аромати, способно да очарова и мъже, и жени. Връхната нотка определено е плодът Маника, изключителна съставка. Комбинацията с нотките кожа създава интензивен и оригинален вихър. Не на последно място, кехлибареният цвят на парфюма създава запомняща се визия.
  • Няма как да пропуснем Sauvage на Dior. Един от мъжките парфюми, които жените харесват най-много. За да създаде Sauvage, парфюмеристът на Dior Maison Demanchy, казва, че е започнал от мъжа, „мъж със силна и очевидна мъжественост, която надхвърля модата и епохите“. Неустоим аромат, който чудесно и диво смесва различни ароматни елементи, като ги съчетава до съвършенство. Резултатът е мистериозна есенция за господата с мъжествен, непокорен чар, малко ексцентричен, но абсолютно чувствен.  
  • Сред най-обичаните и продавани мъжки парфюми, 1 Million от Paco Rabanne носи своя вечен класицизъм. Трудно е да се намери мъж, който да не харесва този аромат. Неговата опаковка е емблематична – златен цвят, който разказва за лукс и сила. Неговият аромат е мъжествен, без обаче да се отказва от някои нотки на сладост – той се отваря с живите и искрящи нотки на грейпфрут, мента и мандарина, за да стане по-пикантен. Нотки с роза и канела, две необичайни есенции в мъжките парфюми, но точно те са отговорни за смелия и уникален характер на аромата.
  • Hermes Terre D’Hermes майсторски съчетава енергични нотки с по-свежи и деликатни есенции, създавайки аромат, превърнал се в култ при мъжките парфюми. Резултатът е изискан и елегантен, съчетаващ земя и небе, и вдъхновен от конкретен и амбициозен човек, който се цели нависоко, оставайки здраво стъпил на земята. Terre d’Hermes също е игра на контрасти, която се осмелява да комбинира искрящите нотки на грейпфрут и портокал с по-топлите и по-обгръщащи нотки на пачули, кедър, ветивер, бензоин.

Във Fragrances наличните аромати се увеличават постоянно. А вие осмелявате ли се да поръчате непознат аромат онлайн, въз основа на описание и опаковката му?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.