Карамел – чувствената любов между захарта и млякото ражда богатия и кадифен карамел – неустоим както за небцето, така и за обонянието

И вие ли сте в търсене на перфектната визия? А кой не е…? В случай, че обожавате сладкото ухание на захарен памук и лакта и ви е трудно да му устоите, пред вас стои една по-здравословна и по-приятна алтернатива от това да изядете шепа бонбони – вземете си парфюм с карамелена нотка в него и ще получите най-доброто от двата свята!

Карамел е това, за което се сещаме, когато желанието ни за нещо сладко достигне своя връх. Чувствената любов между захарта и млякото ражда богатия и кадифен карамел – неустоим както за небцето, така и за обонянието.

Caramel perfumes

Топлият и богат аромат на карамел, идващ от кухнята, няма да остави никого вкъщи безразличен. През годините карамелът е заслужил мястото си в хранителната индустрия (особено при десертите). Той се използва като овкусител и ароматизатор в десерти, за пълнеж в бонбони, като глазура за сладолед и др.

Карамелът има дълга история. Той се е използвал стотици години, а употребата му може да се проследи до 17 век. Нищо чудно, че дори тогава е бил любим десерт на всички – съставките му са били лесни за намиране, процесът по направата му не е изисквал много усилия, а и е имал дълъг срок на годност – все черти, които го правят предпочитан десерт дори и днес. Да не говорим за божествения му вкус, естествено!

Интересен факт за карамела е, че американците го обичат толкова много, че дори имат специален ден, в който се празнува Ден на карамела – 05 април!

В хранителната индустрия карамелът си пасва добре с аромати като ванилия, шоколад, ябълки, мляко и кленов сироп. В парфюмерията си пасва много добре с плодови, сладки и ориенталски нотки, особено с шоколад, пачули, акация, сандалово дърво, кехлибар и ванилия.

Тази наситена нотка се използва широко в парфюмерията заради способността си да обогатява деликатните флорални ухания и да добавя сладост към тяхната неуловима природа. Той се използва и в ориенталски парфюми, подчертавайки тяхната деликатност. Съществуват много и разнообразни карамелени нюанси, от които съвременната парфюмерия се възползва: захарен памук, осолен карамел, dulce de leche, лакта. Всеки от тези нюанси добавя различен щрих към парфюмите, което прави тази нотка толкова популярна както сред мъжки, така и сред женски парфюми.

В нашия онлайн магазин ще откриете много парфюми с карамелена нотка. Ето ги и някои от тях:

А вие имате ли си любим парфюм с карамелена нотка в него? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.