Съвременен блог за маркова парфюмерия

Как да изберем най-добрия парфюм според сезона

Да изберете правилния парфюм за себе си, онзи аромат, който да ви отличи от останалите и да ви накара да се почувствате специални и уникални, не е лесна работа. Освен личния си вкус, разбира се, трябва да вземете под внимание и още няколко фактора, когато си избирате парфюм.

Сезонът е едно от тези неща. Вероятно знаете, че температурата оказва сериозно влияние върху начина, по който се възприема парфюма. Горещото време, например, усилва уханието на парфюмните нотки, а студеното време изисква по-дълъг период за тяхното изпаряване. Ето защо е много важно да вземете предвид и сезоните, когато вземате решение за избор на парфюм.

Ако искате истински да впечатлите хората около вас, трябва внимателно да избирате парфюмите си според сезона, в който ги носите. Също както не бихте изглеждали по най-добрия начин, ако носите летните си дрехи през зимата. Например, носенето на парфюм, подходящ за горещ летен ден, на Коледа, най-вероятно би се приело като проява на лош вкус от хората около вас. Ако си имате отделен парфюм, който е и ваш личен фаворит, за всеки сезон, ще покажете както класа, така и усет към детайла, които със сигурност няма да останат незабелязани.

Ето ги и нашите съвети и идеи за парфюми, които да носите през различните сезони:

Пролет

Ароматно семейство: зелени

Пролетта е свързана със свежест, невинност, щастие и разцъфнали пъпки. Това е време, в което температурите се повишават, също както и градуса на вашето настроение. Подчертайте това усещане с правилния парфюм! Парфюмните нотки, които най-много си отиват с пролетта, са разхладяващи, леки и свежи – като мента, босилек, портокалови цветчета и др.

Ето го нашия избор за пролетта:

Лято

Ароматно семейство: цветни

Лятото е сезонът на узрелите плодове, ваканциите и горещото време. Това е времето, в което мислим само за море и за дългите летни нощи, прекарани под открито небе. Изберете по-свежи и по-хладни ухания, за да подчертаете контраста им с горещото време. Летните парфюми трябва да се нанасят пестеливо, тъй като уханието им е много силно заради високите температури. Известни летни нотки са бергамот, роза, жасмин, мимоза, портокалови цветчета и др.

Ето го нашия избор за лятото:

Есен

Ароматно семейство: дървесни

С есента идват и по-ниските температури и най-накрая имаме време да си починем от бързия ритъм на лятото. Тя носи със себе си спокойствието, което ни е нужно, за да се подготвим за по-студеното време и прекрасните празници, които следват. Точно както есента е сезонът, който е най-подходящ за непретенциозна разходка в парка, където да се насладим на танца на листата, падащи от дърветата, така и дървесните нотки са най-подходящият избор на аромат както за мъже, така и за жени, през този сезон. Нотките, които най-добре пасват на настроението на есента, са топли и мускусни като пачули, ветивер, сандалово дърво, амбра, дъбов мъх и др.

Ето го нашия избор за есента:

Зима

Ароматно семейство: ориенталски

Зимата е онова време на годината, което или истински обичате, или истински мразите. Без значение от кой тип сте, трябва да знаете, че зимата е любимият сезон на парфюмите. Защо? Заради ниските температури, които дават на така деликатните и изискани парфюмни нотки нужното им време, за да се разгърнат напълно. Липсата на цветове и дейности, от друга страна, предостъпва на ароматите мястото, което заслужават, тъй като обонянието ни не се разсейва с външни миризми и може да се концентрира върху разкошните екзотични ориенталски ухания, които са едновременно силни и топли. Най-добрите зимни парфюмни нотки са ванилия, канела, тамян, амбра, пикантни подправки и др.

Ето го нашия избор за зимата:

А вие имате ли си любим парфюм за всеки сезон? Споделете избора си с нас в коментарите по-долу!

Exit mobile version